Switcher για phono

Reaction score
1.815
Απάντηση: Switcher για phono

Ενδιαφέρον μεγάλο, έχουν οι selectors που χρησιμοποιεί το switcher της Onkyo που έχω, ο U-30.
Άλλον για το αριστερό και άλλο για το δεξί κανάλι οι οποίοι γυρνούν με ένα κουμπί ταυτόχρονα.

Δείτε τις ανάποδες αντικριστές πλακέτες σε μορφή καθρέπτη και τα διπλά switchers:

Το εσωτερικό του Selector της Onkyo U-30:

Και η dual mono σχεδίαση των επιλογέων:

Reaction score
2.248

Αυτό το ταξίδι των λιγοστών mV που βγάζει η ηλεκρογεννήτρια προς το phono stage μου θυμίζει Οδύσσεια :102:

Αφού όταν φτάνουν τους λέει:
-Καλά πως είσαι έτσι αδύνατος και βρώμικος?
-Ασε που να σου λέω.... μια χαρά ξεκίνησα και λέω "να θα κάνω 1μέτρο μόνο"
-Και?
-Εκεί που πάγενα στο 1 μέτρο βλέπω ένα RCA. Εδώ είμαστε λέω φτάσαμε... αμ δε.... Μπαίνω σε ένα καλώδιο από εκεί σε ένα επιλογέα
με επαφές, μετά σε ένα καλώδιο ακόμα και ξαναβλέπω ένα RCA
-Kαι έφτασες!!!
-Ετσι νόμιζα και εγώ αλλά δε.... μετά από τις κολλήσεις που πέρασα, τις επαφές κτλ, έκανα ένα μέτρο ακόμα και μετά από ένα ακόμα RCA έφτασα
-Χάλια είσαι
-Αμα λες εμένα χάλια με τα 2,5mV κάτσε να δεις πως θα έρθει ο άλλος με τα 0.20mV :138:

Reaction score
1.815

Αυτό το ταξίδι των λιγοστών mV που βγάζει η ηλεκρογεννήτρια προς το phono stage μου θυμίζει Οδύσσεια
Γιατί βρε συ? Είναι ωραία τα ταξίδια!
Δε σου άρεσε ο Όμηρος εεε?:611:

:141:NKY:141:
Της ταλαιπώριας είσαι μωρέ αδερφάκι μου!:143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το ποστ δεν ανέβηκε για να κρίνουμε την επάρκεια της Βοϊδάμαξας σε σχέση με το αυτοκίνητο .
Ο καθένας μας έχει πάρει τις αποφάσεις του για το που και το πως θέλει να ακούει .
Ας επικεντρωθούμε στην συνδεσμολογία και τον θόρυβο .
Τα λοιπά έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Reaction score
169

Τόσο πολύ θόρυβο με την κεφαλή σε ηρεμία?
Μήπως έχει κανένα θέμα το phono σου και δίνει ρεύμα στο input? Θεωρητικά θά 'πρεπε το ρεύμα στο in σου να είναι 0.
Θεωρητικά θα μπορούσες να βάλεις και κανέναν coupling πυκνωτή στην έξοδο. Αφού δεν είσαι και χρυσαυτιάς, η επίδραση θα είναι μικρή.

Reaction score
8.905

Μην στενοχωριέστε βρε, αυτά (οι σελέκτορες εννοώ) είναι για τα τεστ, όταν θα βάλουμε “κουρτίνες”... το καλώδιο θα πάει απευθείας πάνω στο φόνο!

Reaction score
1.685

Ας επικεντρωθούμε στην συνδεσμολογία και τον θόρυβο .
Ειναι πολυ απλο.

Χρειαζομαστε μια αντισταση απο 2 - 2.7 KΩ παραλληλα στην εξοδο των βυσματων του switcher (προς το phono), που να συνδεεται ελαχιστα πριν την μεταγωγη και να αποσυνδεεται ελαχιστα μετα απο αυτην.
Με αυτον τον τροπο το phono βλεπει μονιμα ωμικη αντισταση ιδια με την αντισταση της κεφαλης και "ξεγελιεται".

Με μηχανικους διακοπτες ειναι εφικτο να γινει αλλα χρειαζομαστε διπλους με παραπανω επαφες (ακριβη λυση).
Με μη μηχανικους διακοπτες ο τροπος ειναι ευκολος, απολυτα υλοποιησιμος και κυριως φτηνοτερος.

Βεβαια ο φτηνοτερος ολων, ειναι η προταση που σου ειχα κανει παλαιοτερα. Στο ιδιο κουτακι του switcher που εχεις τωρα, να προστεθει ενας πιεστικος διακοπτης που θα τον πατας πριν την μεταγωγη και θα το ξεπατατας μετα....

Οι επιλογες ειναι δικες σου Μανο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος