Symbian vs Windows mobile

Reaction score
0
την αποψη σας παρακαλω για τα υπερ και τα κατα των 2 λειτουργικων.ειμαι αναμεσα σε 3 τηλεφωνα,νοκια Ν97,Samsung i8910 HD,HTC Touch HD. Η αγορα θα γινει αμεσα μου εσπασε το κινητο μου.ΥΓ μπορει σε Symbian τηλ να βαλεις το destinatior 7? ευχαριστω.

Reaction score
2
htc HD κινηταρα (αρκει να συνηθισεις το μεγεθος του)

ειχα symbian (nokia E71) μολις πηγα σε windows mobile (htc diamond 2) απλα καμια σχεση. αιωνες καλυτερο το WM ασχετος αν σου σπαει τα νευρα να γραψεις καποιο μυνημα και λιγο η αυτονομια του.... κατα τα αλλα ΚΑΜΙΑ σχεση

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139
Απάντηση: Symbian vs Windows mobile

Έχω την αίσθηση πως είναι προτιμώτερο να έχεις λειτουργικό σύστημα αντίστοιχο με αυτό που έχει ο υπολογιστής σου. Αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο δεσμευτικό, αλλά διευκολύνει τα πράγματα σε θέματα καθημερινής ρουτίνας, όπως ας πούμε ο συγχρονισμός των Επαφών.

Reaction score
429

Εγώ πιστευω ότι τα wm είναι απλώς και κινητά.
Αν θέλεις πρώτα από όλα τηλέφωνο τότε πας στην άλλη λύση.

Reaction score
14

Τα Win Mobile είναι πιο σύνθετα αλλά έχουν άπειρες δυνατότητες. Τα symbian είναι πιο απλά αλλά και συνήθως πιο γρήγορα. Έχω δουλέψει και τα δύο για πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πω ποιό είναι καλύτερο μιας και είναι θέμα χρήσης.

Από εκεί και πέρα τα πρώτα, θέλουν και ένα διάστημα εξοικείωσης.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.204

Έχω την αίσθηση πως είναι προτιμώτερο να έχεις
λειτουργικό σύστημα αντίστοιχο με αυτό που έχει ο υπολογιστής σου.
Αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο δεσμευτικό,
αλλά διευκολύνει τα πράγματα σε θέματα καθημερινής ρουτίνας,
όπως ας πούμε ο συγχρονισμός των Επαφών.
Στο συγχρονισμό ίσως να υπερέχουν τα Symbian!

Reaction score
0

Σε sympian εχει εμφανιστει ακποια εκδοση του dest οχι του 7 κατι αναμεσα αλλα ειναι και δυσχρηστο και δεν δουλευει σωστα(καμια σχεση με το κανονικο dest στον υπολογισμο)οποτε σου μενει το garmin μονο...Και εγω αν και δεν συγκρινονται προτιμω καποιο wm...Τα android φαινονται πολυ δυνατα αλλα για την ωρα μονο google eaarth παιζει:107:

Reaction score
51

Σε sympian εχει εμφανιστει ακποια εκδοση του dest οχι του 7 κατι αναμεσα αλλα ειναι και δυσχρηστο και δεν δουλευει σωστα(καμια σχεση με το κανονικο dest στον υπολογισμο)οποτε σου μενει το garmin μονο...

Αυτή τη στιγμή παίζει χαλαρά και το NDrive που το έχω δει στο 5800 και δουλεύει πολύ καλά.
Και αφού το Ν97 είναι η «κυριλέ» έκδοση του 5800, θα μπορέσει άνετα να παίξει και εκεί....

Reaction score
0

Αυτή τη στιγμή παίζει χαλαρά και το NDrive που το έχω δει στο 5800 και δουλεύει πολύ καλά.
Και αφού το Ν97 είναι η «κυριλέ» έκδοση του 5800, θα μπορέσει άνετα να παίξει και εκεί....

Το NDrive ειναι μετριοτατο...Ειδικα εδω στην Μακεδονια,σε σχεση με το garmin....Και το garmin ειναι ενα δυσκολο προγραμμα...Αν δεν εχεις iGo τι να κανεις..Και ενα ginius να οας εκει που θες σιγουρα...Ολα τα αλλα ειναι....Φαντασου Γιαννη εδω πανω αυτην την στιγμη ισως τον καλυτερο χαρτη να τον εχει το iGo με τον νεο της epsilon...Ολα τα αλλα ειναι μετριοτητες στα γραφικα...Απορω το Νdrive γιατι πιανει χωρο στο ομνια..να πω το garmin εχει χαρτες anavasis αλλα το Νdrive;Μεχρι και το iphone εχει iGo(να μου πεις με 370κατι επεξεργαστη που να τρεξει iGo εδω ενα προγρμμα 1Mb κανει μια αιωνιοτητα και μια μερα να το φωρτωσει(δυστηχως αν και πρωην τρελος με την Νοκια,η μεγαλη κυρια εχει φαει τα μουτρα της αλλα μυαλο δεν βαζει...Οπως και καμια συσκευη που να μην εχει ενα καρο ασθενεις και να μην κολλαει μολις την φωρτωσεις λιγο) τα sympian εχουν μεινει στην εποχη του χαλκου..Το Ν97 εχει βγαλει ενα καρο προβληματα..

Reaction score
0
απ` οτι βλεπω προς wm κλεινετε οι περισσοτεροι απο εσας,αλλα και αυτα εχουν κολληματα δεν τρεχουν και χρειαζονται συχνα restart,τελικα δεν ξερω τι να παρω!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.204
Απάντηση: Re: Symbian vs Windows mobile

απ` οτι βλεπω προς wm κλεινετε οι περισσοτεροι απο εσας,
αλλα και αυτα εχουν κολληματα δεν τρεχουν και χρειαζονται συχνα restart,
τελικα δεν ξερω τι να παρω!
[RELIOPS="Διάλεξε!"]
:135::135:[/RELIOPS]

Reaction score
0

Ειμαι κατοχος εδω και 15 μερες περιπου του Samsung i8910 HD
Το κινητο απλα τα σπαει:107:
Εκπληκτικη οθονη, γρηγορη αποκριση στο αγγιγμα, ολοζωντανα χρωματα, πληθωρα επιλογων, ποιοτικα ακουστικα, δυνατοτητα εγγραφης ραδιοφωνου, 5.1 ηχος στα ακουστικα (επιλεξιμο)
HD video, 8mp camera...μερικα μονο απο τα καλουδια του :)
δεν υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσεις αν το αγορασεις
Το Nokia n97 δεν στο προτεινω προσωπικα..πολυ φασαρια για το τιποτα αυτο το κινητο
το ειδα και σε demo στο Πλαισιο..δεν μπαινω καν στην διαδικασια να το συγκρινω με το ι8910 υστερει σχεδον παντου.
Σε περιπτωση που το αγορασεις ομως, εχε υπ'οψην κατι: Στο Firmware που εχει περασμενο το κινητο (οσα πωλουνται σε Πλαισιο-Vodafone κλπ) η Samsung εχει βαλει ηχο AMR στο βιντεο recording
Επειδη πολυς κοσμος παραπονεθηκε οτι ειναι πολυ φτωχος o ηχος στα βιντεο που τραβαμε, υπηρξε ενα fιrmware update στο οποιο υπαρχει αντικατασταση του AMR με AAC Codec και η διαφορα ειναι εμφανης
το θεμα ειναι οτι η Samsung εβγαλε το update αυτο σε ορισμενες χωρες στις οποιες η Ελλαδα δεν ειναι μεσα!:141: (τουλαχιστον μεχρι στιγμης)
Οποτε αν τελικα το αγορασεις, και θελεις καλο ηχο στα βιντεο, θα πρεπει να αναζητησεις στο νετ την αναβαθμισμενη ROM (υπαρχει σε διαφορα sites) και να την περασεις μονος σου στο κινητο με το σχετικο flashing tool.

Reaction score
0

Ολα τα κινητα που πλεον ειναι πολυσυσκευες χρειαζονται restart πλεον...Εγω κατασταλαξα,πουλαω το ομνια μου για το ομνια 2...Απλα λειτουργικο τελειως καμια σχεση με wm..Κανενα κολημα και κανενα restart..Οθονη,ποιοτητα αλλου..Και κερασακι,το ξυπνητηρι βαραει και με κλειστο τηλεφωνο...απλα το μονο που θυμηζει wm ειναι η μπαρα με τα εικονιδεια σηματος κτλ...Ολο το υπολοιπο ειναι αλλου....παιζει video 1038*1038 σαν νερακι και δεν μπορει παραπανω επειδη δεν υποστηριζει ο player...

http://www.youtube.com/watch?v=T0O0k81k8nc&feature=player_embedded

Κατι πρεπει να κανετε με την σελιδα..Ειναι οτι πιο δυσχρηστο...Τα μηνυματα ειναι αναποδα...πατωντας το εικονιδειο του youtube και βαζοντας της σελιδα αναμεσα δεν δειχνει τιποτα παρα ενα ασπρο φοντο...Απλα οτι λειτουργει σε αλλα site εδω δεν δουλευει

Reaction score
0

Ολα τα κινητα που πλεον ειναι πολυσυσκευες χρειαζονται restart πλεον...Εγω κατασταλαξα,πουλαω το ομνια μου για το ομνια 2...Απλα λειτουργικο τελειως καμια σχεση με wm..Κανενα κολημα και κανενα restart..Οθονη,ποιοτητα αλλου..Και κερασακι,το ξυπνητηρι βαραει και με κλειστο τηλεφωνο...απλα το μονο που θυμηζει wm ειναι η μπαρα με τα εικονιδεια σηματος κτλ...Ολο το υπολοιπο ειναι αλλου....παιζει video 1038*1038 σαν νερακι και δεν μπορει παραπανω επειδη δεν υποστηριζει ο player...Η ρομ επισης εχει μεσα 15 γλωσσες αναμεσα τους και Ελληνικα..απλα τα επιλεγεις κανει hard το κινητο και εχεις ελληνικο μενου και υποστηριξη 160χαραχτηρων στα sms ειτε με τα μαμα ειτε με αλλα πληκτρολογια....Και Τ9 κανονικα(επισης το πρωτο wm με υποστηριξη πανω απο μια γλωσσας σε μια ρομ
[YOUTUBE]T0O0k81k8nc&feature[/YOUTUBE]

Reaction score
0

Ειμαι κατοχος εδω και 15 μερες περιπου του Samsung i8910 HD
Το κινητο απλα τα σπαει:107:
Εκπληκτικη οθονη, γρηγορη αποκριση στο αγγιγμα, ολοζωντανα χρωματα, πληθωρα επιλογων, ποιοτικα ακουστικα, δυνατοτητα εγγραφης ραδιοφωνου, 5.1 ηχος στα ακουστικα (επιλεξιμο)
HD video, 8mp camera...μερικα μονο απο τα καλουδια του :)
δεν υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσεις αν το αγορασεις
Το Nokia n97 δεν στο προτεινω προσωπικα..πολυ φασαρια για το τιποτα αυτο το κινητο
το ειδα και σε demo στο Πλαισιο..δεν μπαινω καν στην διαδικασια να το συγκρινω με το ι8910 υστερει σχεδον παντου.
Σε περιπτωση που το αγορασεις ομως, εχε υπ'οψην κατι: Στο Firmware που εχει περασμενο το κινητο (οσα πωλουνται σε Πλαισιο-Vodafone κλπ) η Samsung εχει βαλει ηχο AMR στο βιντεο recording
Επειδη πολυς κοσμος παραπονεθηκε οτι ειναι πολυ φτωχος o ηχος στα βιντεο που τραβαμε, υπηρξε ενα fιrmware update στο οποιο υπαρχει αντικατασταση του AMR με AAC Codec και η διαφορα ειναι εμφανης
το θεμα ειναι οτι η Samsung εβγαλε το update αυτο σε ορισμενες χωρες στις οποιες η Ελλαδα δεν ειναι μεσα!:141: (τουλαχιστον μεχρι στιγμης)
Οποτε αν τελικα το αγορασεις, και θελεις καλο ηχο στα βιντεο, θα πρεπει να αναζητησεις στο νετ την αναβαθμισμενη ROM (υπαρχει σε διαφορα sites) και να την περασεις μονος σου στο κινητο με το σχετικο flashing tool.
εχω ενα htc titan 2 αλλα η γραφιδα μου χει σπασει τα νευρα!!
στο samsung χρειαζεται??μηνυματα πως γραφεις?απο μπαταρια πως παει??
Μου αρεσει ως τηλεφωνο πολυ αλλακολλαω λιγο στη μαρκα. Ειναι αξιοπιστη η samsung?:121:
(καλοριζικο!)

Reaction score
0

εχω ενα htc titan 2 αλλα η γραφιδα μου χει σπασει τα νευρα!!
στο samsung χρειαζεται??μηνυματα πως γραφεις?απο μπαταρια πως παει??
Μου αρεσει ως τηλεφωνο πολυ αλλακολλαω λιγο στη μαρκα. Ειναι αξιοπιστη η samsung?:121:
(καλοριζικο!)
Καταρχας sorry για την καθυστερημενη απαντηση, απλα δεν ειχα κανει log in καποιες μερες, δεν ειναι οτι το αγνοησα:120:

Λοιπον, στο Samsung δεν υπαρχει γραφιδα, ουτε και χρειαζεται, ειναι ολες οι λειτουργιες μια χαρα προσβασιμες με τα δαχτυλα :)
Κι εγω κολλουσα λιγο στην μαρκα, αλλα τελικα δεν απογοητευτηκα καθολου, κατασκευη απο ποιοτικα υλικα καταρχας και οχι πλαστικουρα τυπου Νοκια
Μηνυματα γραφω με το full εικονικο πληκτρολογιο.
Η μπαταρια ειναι μια χαρα, 1500 mah, προσωπικα περιμενα χειροτερη συμπεριφορα απο την μπαταρια, αν λαβει κανεις υπ'οψην ποση ενεργεια απαιτει ενα τηλεφωνο με τοσες λειτουργιες, με μια οθονη 3.7'' και τετoιους χρωματισμους.
Σαφως ομως οπως και καθε τηλεφωνο, εχει και τα μειονεκτηματα του τα οποια ομως ειναι ελαχιστα μπροστα στα θετικα, καποια μαλιστα απο αυτα λυθηκαν με firmware update (μαγειρεμενη και οχι official...:141:)
στα αρνητικα ειναι το σημα του πομποδεκτη
ενα bug στην προβολη φωτογραφιων (Λυνεται με FW Update)
o AMR ηχος στο βιντεο recording (επισης λυνεται με FW Update)
το ΖΟΟΜ το οποιο δεν ειναι smooth..και καθε φορα που πατιεται περναει τον ηχο μεσα στο βιντεο απο το πατημα:108:

Γενικα παντως, αν εισαι ατομο που ψαχνεται με τα firmware updates δεν θα μεινεις ευχαριστημενος απο την samsung
εκτος και αν κανουν την εκπληξη, μιας και 14/9 ξεκιναει το samsung application store http://www.samsungapps.com/
στο οποιο υποσχονται εκτος απο εφαρμογες, και FW Updates (αρχικα μονο για 4 χωρες απο ενα συνολο 30 χωρων) :)

Reaction score
0

Σ ευχαριστω για την απαντηση!
Γενικα παντως, αν εισαι ατομο που ψαχνεται με τα firmware updates
δε ξερω καν τι ειναι και πως γινονται:114:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531