Tεκμήρια - φωτιά στα μεγάλα κυβικά

Reaction score
60
Tεκμήρια - φωτιά στα μεγάλα κυβικά

Με απαλλαγές μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μέχρι τα 200 τετραγωνικά μέτρα για τις κατοικίες θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση «το κόστος χρήσης και συντήρησης πάγιων στοιχείων». Το σύστημα αυτό θα αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, απεδέχθη το γενικό πλαίσιο των προτάσεων των εκπροσώπων των εμπόρων αυτοκινήτων, των ιδιοκτητών ακινήτων και των εμπόρων σκαφών αναψυχής για το πώς πρέπει να λειτουργήσει το νέο σύστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τελικές ρυθμίσεις που θα νομοθετήσει το υπουργείο σχεδόν θα ταυτίζονται με τις προτάσεις αυτές.

Σύμφωνα με όσα προτείνουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων αυτοκινήτων (Σύνδεσμος Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), των ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και των εμπόρων σκαφών:
1. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα από 2.000 κ. εκ. και άνω θα προσδιοριστούν ποσά «μέσου ετήσιου κόστους χρήσης» κυμαινόμενα από 3.000 έως 6.000 ευρώ. Ειδικότερα το κόστος αυτό θα είναι 3.000 ευρώ για Ι.Χ. από 2.001-2.500 κ. εκ., 3.500 ευρώ για Ι.Χ. από 2.501-3.000 κ. εκ., 4.000 ευρώ για Ι.Χ. από 3.001 έως 4.000 κ. εκ., 5.000 ευρώ για Ι.Χ. από 4.001 έως 5.000 κ. εκ. και 6.000 ευρώ για Ι.Χ. από 5001 κ. εκ. και άνω.

2. Για τις κατοικίες από 200 τετραγωνικά και πάνω προβλέπεται «δαπάνη χρήσης και συντήρησης» 5 ευρώ ανά τ.μ. και ανά μήνα.

Σύμφωνα με την πρόταση, το παραπάνω ποσόν πρέπει να μειωθεί στο ήμισυ για τους βοηθητικούς χώρους των κατοικιών αυτών (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης, υπόγεια κ.λπ.).

Για την κύρια κατοικία από 200 τ.μ. και άνω το κόστος χρήσης και συντήρησης θα προσμετράται για 12 μήνες, ενώ για την εξοχική κατοικία θα λαμβάνεται υπόψη για τρεις μήνες.

Παράδειγμα: για κύρια κατοικία 200 τ.μ. η δαπάνη θα προκύπτει ως εξής: 5 ευρώ Χ 200 τ.μ. Χ 12 μήνες = 12.000 ευρώ. Για αντίστοιχου εμβαδού εξοχική κατοικία η δαπάνη θα είναι: 5 ευρώ Χ 200 τ.μ. Χ 3 μήνες = 3.000 ευρώ.

3. Για τα σκάφη αναψυχής προβλέπεται «ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης» 1.788 ευρώ για μήκος από 7-8 μέτρα, 2.437 ευρώ για μήκος από 8 έως 9 μέτρα, 2.849 για μήκος από 9 έως 10 μέτρα, 5.838 ευρώ για 10 έως 11 μέτρα και 8.085 ευρώ για μήκος από 11 έως 12 μέτρα.

Ελεύθερος Τύπος

Reaction score
6
Καλά, αν σε αυτή τη χώρα καταφέρουμε να φύγουμε από πρακτικές που ανταποκρίνονταν στην τεχνολογία του 19ου αιώνα εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.:138:

Προλαβαίνω να πάρω μια Lotus χωρίς τεκμήριο και να δώσω το KIA;:139:

Reaction score
14
Απάντηση: Tεκμήρια - φωτιά στα μεγάλα κυβικά

Δηλαδή για να δηλώσεις το αμάξι που έχεις και είναι 5010κ.εκ. θα πρέπει να δηλώνεις στην εφορία έσοδα πάνω από 6000€;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Tεκμήρια - φωτιά στα μεγάλα κυβικά

Δηλαδή για να δηλώσεις το αμάξι που έχεις και είναι 5010κ.εκ. θα πρέπει να δηλώνεις στην εφορία έσοδα πάνω από 6000€;
Άντε ντε ρε Μιχάλη. Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ που ακριβώς πήραμε φωτιά.

...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Και τώρα που φαίνεται ότι κοπάζει ο κουρνιαχτός, τον εντονότατο κλυδωνισμό στην αγορά που προκάλεσαν εν μέσω κρίσης οι ανακοινώσεις βαρύτατων τεκμηρίων που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, ποιος θα τον πληρώσει;
(Ρητορικό το ερώτημα, η απάντηση γνωστή.)

Reaction score
14

Να ξέρω δηλαδή αν είναι τόσο μεγάλη η φωτιά για να πουλήσω όσο προλαβαίνω το SL 55 AMG αφού η δήλωση που κάνω είναι 5800€.

Reaction score
14

Να ξέρω δηλαδή αν είναι τόσο μεγάλη η φωτιά για να πουλήσω όσο προλαβαίνω το SL 55 AMG αφού η δήλωση που κάνω είναι 5800€.
οχι μωρέ πούλα 2 φόρμες και 2 ρακέτες του Πινγκ πονγκ και τσόνταρες αλλα 300 ευρώ... και να πήγες αυτόματα στα 6100...

του χρόνου βλεπουμε...!!!:109::105:

Reaction score
14

...χρειάζομαι και τα τιμολόγια εε;

χιχιχιχι...

Reaction score
3

Εάν αγοράσω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πχ το REVA , (εκεί στο θέμα που ξενίνησε ο φίλος Ak1s), πόσα "κυβικά τεκμήριο" άραγε θα μου το "χρεώσουν";

Reaction score
6

Εάν αγοράσω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πχ το REVA , (εκεί στο θέμα που ξενίνησε ο φίλος Ak1s), πόσα "κυβικά τεκμήριο" άραγε θα μου το "χρεώσουν";
Πρόσεχε γιατί είναι τόσο κολλημένοι με τα κυβικά που σε κινητήρα wankel για να τον φορολογήσουν βρήκαν τρόπο:
απλά το θεωρούν ως διπλάσιο σε κυβισμό!!!!!:142::142:

Όταν αυτά τα σκέφτονται λογιστές... :141:

VG

Reaction score
0
Φαιδρα τα τεκμηρια εαν οντως ειναι αυτα,αλλα ακομα στο "αφήνοντας να εννοηθεί ότι.." ειμαστε;;;Ισως το 3009 να ξεκαθαρισει η κατασταση;

Reaction score
3

Πάντως παιδιά πέραν της "πλάκας" θα ήθελα να πω ότι ο πιο σωστός, δίκαιος και απλός τρόπος για να φορολογίσουν τα αυτοκίνητα , δεν είναι σύμφωνα με τα κυβικά, άλλά σύμφωνα με την ισχύ του κινητήρα του αυτοκινήτου (είτε σε ίππους είτε σε κιλοβάτ).
Έχω την εντύπωση ότι αυτό ισχύει ήδη και σε κάποιες χώρες του εξωτερικού (π.χ. Γερμανία) και έιναι δίκαιο, διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα "γλιτώσει" κάποιος ο οποίος έχει τουρμπο ή οτιδήποτε άλλο (εργοστασιακό ή μη) που ανεβάζει την ισχύ του αυτοκινήτου έχοντας τον ίδιο "κυβισμό".
Έτσι θα πίστευα ότι με αυτόν τον τρόπο (την μέτρηση της ισχύος του κινητήρα) θα μπορούσαν όμορφα και ωραία να φορολογίσουν όλα τα αυτοκίνητα (και τα συμβατικά, και τα τούρμπο , και τα υβριδικά και τα βάνκελ, και τα ηλεκτροκίνητα, και τα νεροκίνητα, και τα καρβουνοκίνητα κλπ κλπ κλπ)

Φιλικά

Reaction score
6

Πάντως παιδιά πέραν της "πλάκας" θα ήθελα να πω ότι ο πιο σωστός, δίκαιος και απλός τρόπος για να φορολογίσουν τα αυτοκίνητα , δεν είναι σύμφωνα με τα κυβικά, άλλά σύμφωνα με την ισχύ του κινητήρα του αυτοκινήτου (είτε σε ίππους είτε σε κιλοβάτ).
Έχω την εντύπωση ότι αυτό ισχύει ήδη και σε κάποιες χώρες του εξωτερικού (π.χ. Γερμανία) και έιναι δίκαιο, διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα "γλιτώσει" κάποιος ο οποίος έχει τουρμπο ή οτιδήποτε άλλο (εργοστασιακό ή μη) που ανεβάζει την ισχύ του αυτοκινήτου έχοντας τον ίδιο "κυβισμό".
Έτσι θα πίστευα ότι με αυτόν τον τρόπο (την μέτρηση της ισχύος του κινητήρα) θα μπορούσαν όμορφα και ωραία να φορολογίσουν όλα τα αυτοκίνητα (και τα συμβατικά, και τα τούρμπο , και τα υβριδικά και τα βάνκελ, και τα ηλεκτροκίνητα, και τα νεροκίνητα, και τα καρβουνοκίνητα κλπ κλπ κλπ)

Φιλικά
Ο πιο δίκαιος τρόπος σε όλα (αυτοκίνητα, σκάφη, σπίτια κλπ.) είναι η τιμή. Όλα τα άλλα είναι λογιστικές εφευρέσεις.

Reaction score
26.181
ρε συ jd μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις που ειδες την φωτια?
απο τιτλους παμε καλα , απο μαθηματικα την περναμε την ταξη?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
E, μάλλον ειρωνικό θα ήταν... Για τα αυτοκίνητα είναι μηδαμινά, τα σπίτια "πονάνε" λίγο...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Tεκμήρια - φωτιά στα μεγάλα κυβικά

Και τώρα που φαίνεται ότι κοπάζει ο κουρνιαχτός, τον εντονότατο κλυδωνισμό στην αγορά που προκάλεσαν εν μέσω κρίσης οι ανακοινώσεις βαρύτατων τεκμηρίων που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν, ποιος θα τον πληρώσει;
(Ρητορικό το ερώτημα, η απάντηση γνωστή.)
Λες να την πληρωσει ο φιλος Giorgos του Βγενοπουλου;:142:

Απο οτι ειδα στις ειδησεις (δεν ερχονται κυριακατικες εφημεριδες στη εξοχη) με οχημα ανω των 2000κε, σπιτι 250μ, εξοχικο και σκαφος,η δαπανη διαβιωσης, αρα το υποχρεωτικο ποσο της φορολογικης δηλωσης ειναι περι τα 18.000! Μαλλον μας κοροϊδευουν ολους γιατι ολα αυτα δν φτιαχνονται με τετοιο εισοδημα - το πολυ πολυ να παρεις κανενα σαπακι αυτοκινητο - κι αν εχεις και οικογενεια αλιμονο σου! Συνεπως ας κοπουν τα περι τρομοκρατιας, γιτι μονο οι μη ψυχραιμοι και οι φοροφυγαδες κλαινε. Ολοι οι υπολοιποι θα πρεπει να παρακαλουμε να εφαρμοσθει το ποθεν εσχες - κι αν τα δικαιολογησεις φορολογικα τοτε φτιαξε οτι θελεις χωρις επι πλεον φορους

Reaction score
26.181
ελα ντε!!
εχω 2.3 λιτρα αυτοκινητο και ετησια εξοδα περι τα 4500-5000 ευρω με χρηση 15000 χιλιομετρων ετησιως.
αν το επαιρνα και στη δουλεια θα ειχα φτασει τα 6000.
κραξανε τα καναλια την κυβερνηση παιζοντας το παιχνιδι της τηλεθεασης και αντι να μπει κανα λογικο κριτηριο θα νομιμοποιηθουν οι φοροφυγαδες.
αισχος

Reaction score
3

Και τι 2.3 λίτρα, πολύ πολύ διψασμένα:137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Και τι 2.3 λίτρα, πολύ πολύ διψασμένα:137:
ί
Τι διψασμενο; 5000€/15000χλμ= 0,33€/χλμ! Οϊ οϊ μανα μου - εκτος κι αν ειναι και πολυ ζημιαρικο:138:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.930
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou