Tι κεφαλη για RB 300 - nottingham/analogue/interspace

Reaction score
193
Καλημερα, μιας & μας αφησε χρονους (η πρωιν clearaudio aurum alfa wood) ψαχνω για κεφαλη μεχρι 300ευρω new η καποια μεταχειρισμενη να ματσαρη καλυτερα με το συστημα μου.Δεν με ενδιαφερη αν ειναι MM η MC (Μαλλον σε αυτο το μπατζετ παω για MM).To pick up ειναι nottingham analogue interspace με βραχιονα rb 300 & phono clearaudio.Σας ευχαριστω εκ των προτερον .Γιωργος.

Reaction score
193
grado gold
Καλησπερα, ευχαριστω τουs φιλουs για τιs προτασειs τουs .Tη nagaoka mp-150 δεν την εχω ακουση ενω τη grado prestige gold την ακουσα σε mk2 φιλου & μου αρεσε αρκετα φυσικα σε διαφορετικο συστημα απο το δικο μου, επισηs κεφαλη που ακουσα & ειναι αρκετα καλη, τιμια σε αποδοση/τιμη ειναι & η ortofon 2m bronze. Η πρωιν κεφαλη που ειχα δεν ηταν αυτο που ηxητικα ηθελα, οι κεφαλεs που συνηθωs ηταν τηs αρεσκειαs μου ηταν τιs denon (ψιλοσκευτομαι τη dl 103).Eιμαι & σε σκεψη μηπωs βρω να δωσω ανταλλαγη το phono με σκοπο την αναβαθμιση . Ευχαριστω τουs φιλουs για τιs προτασειs τουs & αν γνωριζουν που θα βρω best price.

S

sk4t4

Guest
Υπαρχει και η Rega Exact 2,την οποια ειχα σε Rb 301.Ζωντανη,αναλυτικη, ρυθμικη,λεπτομερης και με 2 πλεονεκτηματα που μαλλον δεν υπαρχουν στην κατηγορια της,το δευτερο σιγουρα.1.ΜΜ με τεραστια εξοδο[7.2mv] και 2.Διαμαντι fine line που το βρισκεις σε πολυ ακριβες κεφαλες.Τα πλεονεκτηματα του ειναι οτι εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και οτι χωνεται βαθυτερα στα αυλακια του δισκου,βγαζοντας περισσοτερη πληροφορια και λιγοτερο θορυβο επιφανειας.Μακρια απο την 103.Σφαιρικη βελονα ισον προβλημα στα πριμα.Αν θελεις Denon,η 160 ειναι καλυτερη απο την 103[την ειχα και αυτη].Τα προβληματα με τις Denon ειναι τα εξης,1.οτι εχουν αυξηθει πολυ οι τιμες τους αποτομα,και 2. οτι σαν υψηλοεξοδες MC βγαζουν μονο 1,5 mv με αποτελεσμα να προβληματιζουν τα περισσοτερα phono stages.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.488
Με σχετικά λίγα λεφτά παραπάνω απο το budget σου, θα πήγαινα σε καινούργια AT150MLX.

Reaction score
460
Ψάξε λίγο και την goldring 1042 υψηλή έξοδος 6.5 mv και διαμάντι το ίδιο με την ομοσταυλη eroica στο net θα την βρεις κοντά στο 300αρι. Εχει δυναμικό και αναλυτικό ήχο χωρίς να τσιρίζει στα πρίμα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
grado gold
Καλησπερα, ευχαριστω τουs φιλουs για τιs προτασειs τουs .Tη nagaoka mp-150 δεν την εχω ακουση ενω τη grado prestige gold την ακουσα σε mk2 φιλου & μου αρεσε αρκετα φυσικα σε διαφορετικο συστημα απο το δικο μου, επισηs κεφαλη που ακουσα & ειναι αρκετα καλη, τιμια σε αποδοση/τιμη ειναι & η ortofon 2m bronze. Η πρωιν κεφαλη που ειχα δεν ηταν αυτο που ηxητικα ηθελα, οι κεφαλεs που συνηθωs ηταν τηs αρεσκειαs μου ηταν τιs denon (ψιλοσκευτομαι τη dl 103).Eιμαι & σε σκεψη μηπωs βρω να δωσω ανταλλαγη το phono με σκοπο την αναβαθμιση . Ευχαριστω τουs φιλουs για τιs προτασειs τουs & αν γνωριζουν που θα βρω best price.
Kρινοντας απο τα σχολια σου για την παλια σου κεφαλη αλλα και τα σχολια για grado,denon, θα ελεγα οτι ενω η ΑΤ150 που προτεινε φιλος πιο πανω ειναι οντως πολυ καλη, πιθανον να μοιαζει σε ηχο με τον χαρακτηρα της παλιας σου ,αφου οι clearaudio ειναι στην ουσια ΑΤ. Η Nagaoka που σου προτεινα ειναι καπου μεταξυ ΑΤ και grado σε "χαρακτηρα" και στην τιμη που περιπου προσανατολιζεσαι.Αν ειναι να πας λιγο πιο πανω ειναι και η Nagaoka ΜΡ-200 αλλα και αλλες απο αλλες μαρκες.
Επισης παιζει και μια καλη γεννητρια που δεχεται βελονα jico SAS.Οσο πας πιο πανω,οι επιλογες προς το καλυτερο ειναι πολλες.

Reaction score
193
.....και χρειαζεται προσοχη στο στησιμο της,τοσο μηχανικα οσο και ηλεκτρικα !!!
Kαλησπερα, βλεπονταs τιs αποψειs σαs που ειναι οντοs αξιολογεs, θελω να αναφερω οτι οι ψιλοηχεs κεφαλεs π.χ(η πρωιν clearaudio) σε δευτερο συστημα μου με ενυσχιτικα Τσακιριδη & ηχεια α.s. xanadu το αποτελεσμα ηταν αξιοπρεπεστατο, στο συστημα που ακουω τωρα, λογο τα ηχεια ειναι με ribbon, οι πολυ ψιλοηχεs κεφαλεs δεν με ενθουσιαζουν (ολα ειναι φυσικα θεμα προσωπικων ακουσματων & ευχαριστισηs)Παντοs εντοs τηs εβδομαδαs θα πρεπει να τελειωνω ,ειναι αισθητη η ελειψη αναλογικου ηχουΕυχαριστω για τιs πολιτιμεs αποψειs σαs.

Reaction score
193
Ακριβως. :)
Ακριβως. :)
Kαλησπερα, μετα απο ερευνες για κατι προσιτο & σχετικα χαμηλο μπατζετ, ξαναχτυπησε το μικροβιο της αναβαθμισης. Καλος, πολυ καλος ο ψηφιακος ηχος αλλα ο αναλογικος ειναι οπως λεει & ο σοφος λαος (καλυτερα !!!!!!! & επιστροφη στη φυση) οποτε αντι για κεφαλη ξεκινησα απο το phono.Το νεο phono ειναι το ASR basis exlusive & κατοπιν αυτου & η κεφαλη MC - BENZ micro wood SL 0.4 .Τα νεα αναλογικα αποκτηματα τα παραλαμβανω πιθανον τη Κυριακη.Το θεμα ειναι που να απευθυνθω να μου σεταρουν-ρυθμισουν το phono με τη κεφαλη( το asr εχει ρυθμισεις εσω & εγω ειμαι ασχετος επι του θεματος)Αναμενω τις συστασεις σας.Ευχαριστω.

Reaction score
1.685
Αν το ASR το παρεις απο τον αντιπροσωπο πες του να το σεταρει εκεινος (στα κεντρικα ο Μαχος ειναι ειδικος).

800 Ohm περιπου και 60 db gain.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
800 ohm ειναι πολλα για την wood sl. 100-200 θα ελεγα ειναι οκ.
Βεβαια αν ειναι δυνατον να ακουει κιολας στο συστημα τις αλλαγες ακομη καλυτερα και αποφασιζει τι προτιμα.

Reaction score
1.685
800 ohm ειναι πολλα για την wood sl. 100-200 θα ελεγα ειναι οκ.
Βεβαια αν ειναι δυνατον να ακουει κιολας στο συστημα τις αλλαγες ακομη καλυτερα και αποφασιζει τι προτιμα.
Λαθος η αποψη σου για την Wood, αλλα τι να κανουμε....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λαθος η αποψη σου για την Wood, αλλα τι να κανουμε....
Toτε θα εχει λαθος"αποψη" και η ΒΕΝΖ.
Δεν ειναι "αποψη" αυτο που ειπα, αλλα μια λογικη εως σωστη συσταση για μια κεφαλη με 12Ω coil impedance και ακουγεται,αλλα τι να κανουμε.......

Reaction score
1.391
μπορει να βαλει και 47κ και να του αρεσει..ποτε δε ξερεις ...καλυτερα το επιτοπιο..

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Toτε θα εχει λαθος"αποψη" και η ΒΕΝΖ.
Δεν ειναι "αποψη" αυτο που ειπα, αλλα μια λογικη εως σωστη συσταση για μια κεφαλη με 12Ω coil impedance και ακουγεται,αλλα τι να κανουμε.......
μπορει να βαλει και 47κ και να του αρεσει..ποτε δε ξερεις ...καλυτερα το επιτοπιο..
Φυσικα και μπορει να το κανει και να του αρεσει,και γι αυτο ειπα να δοκιμασει αν ειναι δυνατον.
Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος