Tο νέο Renault Megane

Reaction score
60

Tο νέο Renault Megane

Με κομψή εμφάνιση και σχεδιαστικά στοιχεία από τη νέα Laguna

Οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Μακρύτερο και με μεγαλύτερους χώρους

Με νέο κινητήρα 1.4 TCE που αποδίδει 130 PS

Tο μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,3 μέτρα με αποτέλεσμα το νέo Megane να είναι μακρύτερο κατά 10 εκατοστά ενώ το πλάτος φτάνει πλέον τα 1,55 μέτρα.

Το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων είναι περίπου το ίδιο και βάση αυτού του στοιχείου οι χώροι για τους επιβάτες αναμένεται να κυμαίνονται στα ίδια καλά επίπεδα με εκείνους του προηγούμενου μοντέλου.

Αισθητή διαφορά υπάρχει στο χώρο αποσκευών καθώς το πορτμπαγκάζ του νέου Megane είναι κατά 75 λίτρα μεγαλύτερο (συνολικά 405 λίτρα). Παρατηρώντας το αμάξωμα οι σχεδιαστικές ομοιότητες με τη μεγαλύτερη Laguna είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

Οι Γάλλοι δεν θέλησαν να πειραματιστούν με νέα τολμηρά σχήματα -όπως έγινε με την πρώτη γενιά- και κινήθηκαν εκ του ασφαλούς. Έτσι, το σχήμα του νέου Megane είναι πιο προσγειωμένο, χωρίς να υπάρχει η εκκεντρικότητα του πίσω μέρους, ενώ απουσιάζει η έντονη κλίση και είναι πλέον πιο στρογγυλεμένο.

Αναφορικά με την γκάμα των κινητήρων υπάρχουν οι δοκιμασμένες εκδόσεις 1.6 (110 PS), 2.0 (140 PS) και 2.0 TCE (180 PS). Αργότερα, την άνοιξη του 2009 αναμένεται να προστεθεί ένας νέος turbo κινητήρας -τεχνολογίας TCE- που θα έχει χωρητικότητα 1,4 lt και θα αποδίδει 130 PS.

[youtube]AuVjNtwSV0E[/YOUTUBE]

Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει μικρότερη έκδοση με τον κινητήρα 1.2 TCE, με τους 100 PS, που είδαμε για πρώτη φορά στο Clio. Την μετάδοση στους εμπρός τροχούς αναλαμβάνουν σε όλες τις εκδόσεις μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ενώ θα υπάρχουν και αυτόματες εκδόσεις τύπου CVT. Για όσους τους ενδιαφέρει η diesel σειρά θα υπάρξουν εκδόσεις dCi με ισχύ από 85 PS έως 160PS.

Reaction score
7.258
Απάντηση: Tο νέο Renault Megane

Πολυ καλο αλλα το εσωτερικο θυμιζει αποτυχημενη αποπειρα σχεδιαστων της citroen.

ΧΑΛΙΑ!!!!!!!

Reaction score
6
Όλα τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία... χύμα στο κύμα... .
Ας πει κάποιος στους σχεδιαστές της Renault ότι οι συνάδελφοί τους της Peugeot κάνουν καλύτερη δουλειά, χρόοοοοοοοοοοοοονια τώρα!

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Tο νέο Renault Megane

Ακομη ενα κακασχημο αυτοκινητο που ...........οπως συνηθιζετε τα τελευταια 10 περιπου χρονια ειναι τι αλλο??????? Γαλλικο.

Reaction score
0

Το άσχημο/όμορφο είναι καθαρά στα προσωπικά γούστα του καθενός.Το Renault με το γούστο μου το βλέπω από συμπαθές προς αδιάφορο.Αλλά μη γενικεύουμε το πράγμα σε βάθος δεκαετίας γιατί τα τότε θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί η πώληση πολλών γιαπωνέζικων/κορεάτικων αυτοκινήτων ως προσβολή στην αισθητική μας.:116:

Reaction score
0

Συμπαθητικο αλλα απο μεσα δεν βλεπεται..Ειπαμε οι αδρφες Nissan-renault ειναι στο θεμα σχεδιασες στον κοσμο τους..Πηγαμε με ενα φιλο να δουμε αμαξι και ο πωλητης ηθελα να μας πει οτι το tilda αν και ιδιομορφο ητανε πολυ ομορφο αμαξι..Του λεει ο φιλος μου μηνυση πρεπει να σας κανουνε που πουλατε τοσο ασχημα αμαξια,χαλατε τον ορο..Αυτο για να το αγορασω πρεπει να μου δωσεις εσυ τα χρηματα που ζητας:103::103::103:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

To προηγουμενο Megane ,οταν ειχε βγει μου αρεσε , ειδικα στην γρηγορη εκδοση.
Αυτο, μπροστα δεν μ αρεσει και πισω θυμιζει Impreza.

Reaction score
264

To προηγουμενο Megane ,οταν ειχε βγει μου αρεσε , ειδικα στην γρηγορη εκδοση.
Αυτο, μπροστα δεν μ αρεσει και πισω θυμιζει Impreza.
Kατα την δικια μου αποψη το προηγουμενο ειναι που δεν δλεποτανε με τιποτα.Τουτο τουλαχιστον τρωγεται,εστω και με μασελα:116:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747

Ελα ρε , το παλιο ειχε ωραιο κ@λο.
Δεν θυμασαι τη διαφημιση?

Reaction score
7.258

Kαποιος μιλησε για ασχημα γαλλικα αυτοκινητα

Reaction score
264

Kαποιος μιλησε για ασχημα γαλλικα αυτοκινητα

Δηλ το καμπριο αυτο το θεωρεις ωραιο?:139::402::418::618:

Το σενταν κατω ειναι ωραιο(απο το πλαι ετσι?) αλλα γιατι μου φερνει στο νου το παλιο vw πασατ?

Reaction score
6
Κάνω quote για να φαίνονται οι φωτογραφίες.

Λοιπόν. Αν ήμουνα επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος θα είχα να παρατηρήσω τα εξής:
O πίσω προφυλακτήρας είναι copy paste από Fiat Bravo. Το μαύρο κάτω μέρος που υπάρχει για να καμουφλάρει το ύψος συνεχίζεται (ανεπιτυχώς) στο πλάι, στα προστατευτικά bumpers των πορτών.
Το νέο family look που ακολουθεί η Renault είναι λίγο τραβηγμένο μπροστά και εάν παρατηρήσετε το καπώ θα δείτε ένα τελείως άσχετο σχήμα, το οποίο μάλλον χαλάει την ισσοροπία.
Στο πίσω μέρος τα φώτα ακολουθούν την υπερβολή των μπροστινών δυστυχώς.
Όλα τα παραπάνω βγάζουν μάτι αν παρατηρήσουμε το αυτοκίνητο από το πλάι, όπου βλέπουμε όλες αυτές τις επιφάνειες να μην έχουν καμμία συνοχή μεταξύ τους, οδηγόντας σε ένα μάλλον απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια, αν ήμουν επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, θα... με είχα απολύσει!:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.930
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou