T1 και μείωση τιμών Πρόσβασης μέχρι το τέλος του χρόνου;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Σε άρθρο της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" την Κυριακή 27/04/05 με θέμα το γρήγορο Ίντερνετ γίνεται αναφορά στις προοπτικές και στις μελλοντικές εξελίξεις της ευρυζωνικής πρόσβασης.Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2006 θα αρχίσει στην Ελλάδα η διάθεση και γραμμών Τ1...το κόστος της ταχύτητας των 512 Kbps θα πέσει στο επίπεδο των 256 και 384 Kbps."

"Αν και στο τελευταίο εξάμηνο δεν έχει γίνει κάποια σημαντική πρόοδος στο θέμα της μείωσης του κόστους κτήσεως του γρήγορου Internet, τα πρώτα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα. Τη λύση στο αδιέξοδο των τιμολογίων που δεν εννοούν να μειωθούν θα τη δώσει η ίδια η τεχνολογία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2006 θα αρχίσει στην Ελλάδα η διάθεση και γραμμών Τ1.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η γραμμή T1 θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια γραμμή ADSL η οποία είναι γρηγορότερη από την πιο γρήγορη γραμμή ADSL των 1.024 Kbps. Συγκεκριμένα η ταχύτητα της T1 είναι 1.544 Kbps. H εμπορική διάθεση των γραμμών Τ1 στην Ελλάδα είναι σαφές ότι θα οδηγήσει προς τα κάτω τις τιμές. Αλλωστε οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγή στην αγορά των γραμμών Τ1 θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στη σχέση τιμολογίων και ταχυτήτων γραμμών ADSL. Για παράδειγμα το κόστος της γραμμής ADSL με ταχύτητα 1.024 Kbps που σήμερα είναι απαγορευτικό για τον μέσο χρήστη από το επίπεδο των 170-240 ευρώ τον μήνα θα πέσει κάτω από τα 100 ευρώ, όσο δηλαδή το κόστος της γραμμής 512 Kbps. Αντίστοιχα το κόστος της ταχύτητας των 512 Kbps θα πέσει στο επίπεδο των 256 και 384 Kbps, δηλαδή από 40 ως 60 ευρώ. Παράλληλα οι ταχύτητες 256 και 384 σταδιακά θα καταργηθούν.

Βέβαια θα πρέπει να διατηρήσουμε και κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το αν τελικά οι εξελίξεις αυτές θα φανούν στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί η εμπειρία από το ADSL παραπέμπει σε χρονικές καθυστερήσεις τριών ή και τεσσάρων ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι το ADSL ήταν έτοιμο και λειτουργούσε πιλοτικά από το 2000, ενώ η εμπορική του διάθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2003."
Πλήρες άρθρο:

http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14424&m=D28&aa=1&cookie=

Reaction score
88
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Εδω δεν εχουμε βαλει ακομη 256 η 384 και αυτοι λενε οτι "σταδιακά θα καταργηθούν".

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
kostakh τρέξε να προλάβεις!!!

αύριο θα είναι αργά...

χαχαχαχα πολύ δούλεμα πέφτει μου φαίνεται...

Reaction score
29
Ελα Αλέκοοοοοοο.Τ1 ? Αχχαχαχαχαχαχαχαχα.....

Εδω ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει απο την απλή dial up (56K) με τις τιμές που έχουνε, Τ1 θα μας βάλουνε.

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!
Οι γελοίοι !!!!

Reaction score
88
Εγω πανυως θα βαλω την καταραμενη DSL οταν 1. το συνολικο κοστος φθασει 15 ευρο το μηνα και 2. οταν δεν 8α ειμαι υποχρεωμενος να εχω στα8ερο τηλ για να εχω dsl.

Reaction score
50
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα........
Ρε δε πάνε στο αγύριστο...............
Μας δουλεύουν κιόλας.
Που σου πουλούν τα jetspeed που είναι υπερπροβληματικά και μετά στο παίζουν αμερικανάκια..........
Και πρέπει να τους παρακαλάς για να δουλεύουν σωστά!!! :(

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
όποιος πάρει jetspeed θα δει τι εστί βερύκοκο...
(μην ξεχνάτε είναι προϊόντα του εθνικού μας προμηθευτή-προέδρου κλπ κλπ)

Reaction score
6
Σιγα το dsl που εχουμε.
Πεστε μια εταιρια που δεν εχει προβληματα.
Καλα δεν μιλαμε για Vivodi.
Τεσσερις μηνες το φυσαω και ακομα να κρυωσει.

Reaction score
0
Μάλλον δεν τα γράφουν καλά ή έχει γίνει παρανόηση: Τ1 γραμμές δεν υπάρχουν στην Ευρώπη κι ούτε πρόκειται.
Μάλλον θα εννοούν το ADSL2+ που έχει ταχύτητες μέχρι 20Mbps ανάλογα με την απόσταση που είσαι από το DSLAM του παροχέα.

Το ADSL δεν μπορεί να μπει χωρίς την παρουσία γραμμής τηλεφωνικής εκτός κι αν ο παροχέας ο προσφέρει ο ίδιος το καλώδιο.

Για να σας πικράνω λίγο :mrgreen: να σας πω ότι στην Γαλλία έχουν ξεκινήσει να δίνουν ADSL2+ με τιμές από 15 ευρώ... :cry:
Πάντως αυτό με τα δύο ποσά για πρόσβαση μέσω ADSL είναι παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία και δεν υπάρχει πουθενά αλλού απ' όσο ξέρω... :shock:

Τα περισσότερα ADSL2+ modems/routers θα είναι διαθέσιμα από Μάϊο/Ιούνιο (ήδη η Linksys πουλά τα routers με το ADSL2+ τσιπάκι).
Επομένως για ADSL2+ υπολογίστε και νέο modem/router για όσους έχουν... :shock:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Στην Ευρώπη η αντίστοιχη της Τ1 είναι η Ε1. Προφανώς το άρθρο θα μιλά για ταχύτητες ίσες με Τ1 σε ADSL γραμμές και όχι για Τ1 γραμμές. Δηλ. από 1024 η μέγιστη ταχύτητα που θα δίνει ο ΟΤΕ θα "απογειωθεί" στα 1544, με σκοπό να κόψουν τις χαμηλές συνδέσεις...

Το ADSL2+ θέλει και άλλα DSLAM, οπότε ξεχάστετο για 2-3 χροάκια ακόμη...

Reaction score
50
Το μόνο που θα τρέχει γρηγορότερα με τις νέες ταχύτητες είναι....
1) τα προβλήματα......
2) τα χρήματά μας στις τσέπες τους........ :( :cry:

Reaction score
25.611
χαχαχαχα! γιαννη εκανες το καλυτερο σχολιο του θεματος! χαχαχαχαχ!!!!

Reaction score
5
Παιδιά μόλις γύρισα από Αγγλία μετά από 10 χρόνια, είχα καλή σύνδεση εκεί και έχω και 1024 από Forthnet εδώ τώρα. Το γρήγορο internet είναι μέσα στη δουλειά μου, και το θεωρώ και απαραίτητο όπως το ρεύμα (information is power etc...). Οι τιμές βέβαια είναι ακόμα εξωφενικές, αλλά μια 256 μπορεί ο κα8ένας να βάλει πιστεύω, η Forthnet p.x. έχει και κάποιους μήνες δώρο κλπ. Αν μπαίνετε στο internet για ώρες, μια 256 είναι πιο οικονομική από dialup. Και με συνεχόμενο σπρώξιμο θα πέσουν και οι τιμές. Είμαστε μικρή αγορά, ο Έλληνας πληρώνει 5-10 ευρώ για frappe με στιγμιαίο καφέ (όχι της προκοπής δηλαδή), αλλά δεν δίνει 20-30 ευρώ για μηνιαίο internet που σου ανοίγει ορίζοντες. Προτιμά ξάπλα και ρέχλα. Υπομονή και επιμονή...
Πάντως το ADSL2+ το υποστηρίζουν τα περισσότερα ADSL routers, με ένα απλό firmware update. Έχω ένα Netgear εδώ και 2-3 χρόνια που είναι έτσι. Τώρα όποιος πήρε Intracom, τα συλλυπητήριά μου...

Reaction score
32
Καλα ειναι και ο Ελληνας αλλα και οι κυβερνωντες του (και τωρα αναφερομαι και στους μεν και στους δε) δεν πανε παρακατω. Αφου ελεγχουν τον ΟΤΕ ποτε επιτελους σκοπευουν να δωσουν σημαντικα κινητρα (και με τη μειωση τιμης) για προσβαση ατο Ιντερνετ που ειμαστε τελευταιοι και γινομαστε ...τελευταιοτεροι. Ετσι θα παμε μπροστα?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp