TAMRON ή SIGMA;

Reaction score
0
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι...
Έχω μια PENTAX K 200D και σκοπεύω να πάρω ένα φακό 70 -300. Θα εκτιμούσα πολύ αν εκφράζατε τη γνώμη σας για το ποιος από τους 2 παρακάτω φακός είναι καλύτερος.
Ο TAMRON A17P 70 - 300 mm f 4.5/5.4 ή ο SIGMA AF 70 - 300mm f 4/5.6. Και οι 2 έχουν σχεδόν ίδια τιμή στο Adorama, λίγο πάνω από τα 130 euro. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν αποτελούν και τις καλύτερες επιλογές και ότι έχουν τους περιορισμούς τους, αλλά δεν θέλω να κινηθώ σε μεγαλύτερο κόστος. Έχετε υπόψη κάποιο site που να παρουσιάζει μετρήσεις και σχόλια για τους φακούς; Έχει χρησιμοποιήσει κανείς εκεί έξω κάποιο από τους 2;
Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Reaction score
0
Απάντηση: TAMRON ή SIGMA;

Οποιον και να αγορασεις απο δαυτους προσεξε μονο να γνωριζεις αυτους τους περιορισμους για να βγαζεις σωστες φωτογραφιες χωρις προβληματα.

Reaction score
0

Προς Κο Κυριακόπουλο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά την διατύπωση του ερωτήματος βρήκα και εγώ τα test. Βλέπω σωστά ότι ο Tamron έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια από τον Sigma, αλλά υστερεί σε χρωματικές αλλοιώσεις στα 200 και 300mm και ότι οι παραμορφώσεις του είναι κάπως μεγαλύτερες; Δεν έχω ασχοληθεί με την ανάλυση των μετρήσεων και ίσως κάνω κάπου λάθος.

Reaction score
4.676

Προς Κο Κυριακόπουλο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά την διατύπωση του ερωτήματος βρήκα και εγώ τα test. Βλέπω σωστά ότι ο Tamron έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια από τον Sigma, αλλά υστερεί σε χρωματικές αλλοιώσεις στα 200 και 300mm και ότι οι παραμορφώσεις του είναι κάπως μεγαλύτερες; Δεν έχω ασχοληθεί με την ανάλυση των μετρήσεων και ίσως κάνω κάπου λάθος.
Παραμορφώσεις έχουν ελάχιστες οι φακοί αυτοί λόγω μεγάλων εστιακών μηκών.
Οι χρωματικές αλλοιώσεις και η βινιέτα είναι κάτι που διορθώνεται πολύ εύκολα σε software στο pc μετά. Η ανάλυση σε όλα τα πλάτη και μήκη , η αξιοπιστία στην σωστή εστίαση , τα σωστά χρώματα , η ταχύτητα εστίασης, είναι τα πιο σημαντικά θέματα στον φακό.Και φυσικά η ποιότητα κατασκευής αν προορίζεται για επαγγελματία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag