Tannoy Studio monitors,JBL ή κάτι άλλο;

Reaction score
0
Έχω έναν Yamaha RX-V 657 και θέλω να πάρω ηχεία.

Έχω ένα ζευγάρι Tannoy Reveal 6 τα οποία τα είχα στον υπολογιστή, και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να πάρω άλλο ένα ζευγάρι (τα καινούργια πλέον έχουν καλύτερο tweeter) και να έχω 4 καλά ηχεία προς το παρόν (με την προοπτική να πάρω κεντρικό και Subwoofer αρχότερα), ή να πάρω ένα σύστημα 5.1 της JBA από αλυσίδα με 250€ (για να πω την αλήθεια οι μικροί δορυφόροι δεν μου γεμίζουν το μάτι, αλλά ίσως να είναι εντάξει στον ήχο).
Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ελεύθερα, αλλά όχι πάνω από 400€.

Σχετικά με τα Tannoy δοκίμασα μόνο τα 2 μπροστά, και μου φάνηκε ότι γεμίζουν από μόνα τους με μπάσο το χώρο, αλλά δεν έχω εμπειρία για να κάνω συγκρίσεις.

Το γεγονός ότι είναι studio monitors σε τι τα διαφοροποιεί;

Reaction score
0
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλος Studio monitor για home cinema;

Αν εξαιρέσουμε το waf, κάνουν;

Reaction score
5
Σε γενικές γραμμές τα συγκεκριμένα ηχεία πιστεύω λόγω του monitor χαρακτήρα τους θα δυσκολευτείς να ταιριάξεις τονικά με το κεντρικό και τα περιφερειακά.
Αν υπήρχε δυνατότητα και τα περιφερειακά και ιδικά το κεντρικό να ήταν τα ίδια θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να προχώρησης προσθέτοντας μόνο το sub.

Reaction score
0
Έλεγα για αρχή να χρησιμοποιήσω για πίσω τα τωρινά (είναι το προηγούμενο μοντέλο, μέχρι τα 22KHz), μπροστά δεξιά και αριστερά το καινούργιο μοντέλο (μέχρι 40 ή 50ΚΗζ, δεν θυμάμαι).
Όταν μαζέψω χρήματα το κεντρικό και τέλος sub.

Τώρα βέβαια που το υπολογίζω, θα πάνε όλα μαζί γύρω στα 1000€, οπότε ίσως ψάξω για άλλη λύση.

Reaction score
0
Χτές ήρθαν και σήμερα τα εγκατέστησα, αν και πρόχειρα με καλώδιο της σειράς το κεντρικό.

+++++ Αχρωμάτιστος και καθαρός ήχος (δεδομένου ότι προορίζονται για studio monitor ήταν αναμενόμενο).
+++++ Σε στερεοφωνικά κομμάτια ακούγονται άψογα και γεμμίζουν τον χώρο με μπάσο, χωρίς να μπουκώνει.
+- Μικρό σε μέγεθος sub. Πιο χαμηλό αλλά πιο φαρδύ από τα υπόλοιπα ηχεία. Είναι χωρίς οπή οπότε έχει καλό έλεγχο στο μπάσο.
--- Τεράστια! Ιδιαίτερα το κεντρικό όταν το έβγαλα από το κουτί δεν μπορούσα να πιστέψω τα μάτια μου. Να δω πως θα το βολέψω.
- Σε 5.1 το μπάσο ακούγεται περίεργα. Ίσως επειδή τα έχω κοντά στον τοίχο και δεν έχω βάλει foam στην οπή ανάκλασης, όπως συστήνει ο κατασκευαστής. Θα περιμένω παρέα να με βοηθήσει στις ρυθμίσεις.

Reaction score
0
Ωραία επιλογή, φίλε.

Καλές ακροάσεις και θεάσεις!

Ψάξε το θέμα τοποθέτησης αρκετά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Διάβασε και τα manuals να δεις τι λένε σχετικά με τους τοίχους και τις ανακλάσεις.
Το sub θέλει πολύ πειραματισμό. Αφού είναι μικρό, προσπάθησε να το μεταφέρεις σε διάφορα σημεία του χώρου για να ακούς τις διαφορές.

Με γειές :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Υ.Γ. Αφού τα πήρες απο τον Τhomann, δεν αγόραζες και ένα τελικούλι μπέρυ a-500 για να χαρείς γκάζια????? :happy_4:

Reaction score
0
Καλός ο 500, αλλά παρέχει τριπλάσια ισχύ απ'ότι αντέχουν τα ηχεία, και θα έπρεπε να πάρω τρεις για να έχω ταιριασμένο ήχο στα ηχεία.

Reaction score
50
Το γεγονός ότι έχει μεγάλη ισχύ δε θα έπρεπε να σε προβληματίζει. Τώρα για το ταίριασμα είναι άλλο θέμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.984
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas