1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

TC Electronics XO24.....βοήθεια για setup.

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ' που ξεκίνησε από το μέλος dimipap, στις 11 Ιουνίου 2019.

 1. dimipap

  Εγγραφή:
  11 Ιουνίου 2019
  Μηνύματα:
  2
  Likes:
  0
  Καινούριος στό forum χαιρετίζω όλους εσάς για τήν πολύ καλή δουλειά πού κάνετε εδώ "μέσα" καί μαθαίνουμε όλοι μας......
  Θά ήθελα τήν βοηθειά σας (όσο είναι δυνατόν) σχετικά με τήν ρύθμιση ενός lt electronics xo24.Το μηχάνημα βρίσκεται σε μπαράκι καί μετά από τήν επίσκεψη ενός "ειδικού" ο ήχος πού βγαίνει είναι απλά απαίσιος.Έχω απευθυνθεί σέ διάφορους πού ασχολούνται με ήχο αλλά αποδείχτηκε πώς κανένας (όπως καί εγώ) δεν τό κατέχουμε τό αντικείμενο.Δέν ψάχνω τό τέλειο αποτέλεσμα απλά να διορθωθεί κάπως η κατάσταση γιατί οι πελάτες διαμαρτύρονται(τα αυτιά τους δηλαδή)......φτάσαμε στό σημείο οι djs να μήν έρχονται να παίξουν εξαιτίας τού συγκεκριμένου προβλήματος.
  Όποιος μπορεί και τού είναι εύκολο άς δώσει μια βοήθεια.....
  Τό μαγαζί βρίσκεται επαρχία καί δέν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας πού να γνωρίζει σχετικώς.(όλοι ερασιτέχνες εώς άσχετοι)
  Σέ κάθε περίπτωση ευχαριστώ εκ τών προτέρων για τόν χρόνο σας.
   
 2. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.430
  Likes:
  23.954
  oi djs σου εκεί πως την είδαν? συνδικαλιστές?:p:D


  και για να μην στο έσιαξε κάποιος από αυτούς που λες που ασχολούνται με ήχο
  3 πράματα συμβαίνουν
  ή είναι παντελώς άσχετοι(γιατί για έναν του χώρου...ασχέτως αν γνωρίζει ή όχι το μηχάνημα...δεν είναι τίποτα να κάτσει να ασχοληθεί λίγο με τα menu..)
  ή δεν θέλουν να χάσουν την ώρα τους με τον εξοπλισμό σου και θέλουν να σου πουλήσουν τα δικά τους
  ή φωνάζεις αυτούς που λέω εγώ...τσάμπα μάστορες...εκείνους που έρχονται,που δεν τους πληρώνει ποτέ το αφεντικό:D και φεύγουν αφήνοντας μερεμέτι...


  πάντως δύσκολα θα το ρυθμίσεις απ'το ''τηλέφωνο''(μέσω φόρουμ δηλαδή):(
  δεν έχει να κάνει μόνο με την εξοικείωση σε τέτοιες συσκευές...αλλά πρωτίστως με τον συνδυασμό χώρος-ηχεία-δορυφόροι-sub

  θέλεις άτομο εκεί με γνώση...;)

  πόσο επαρχία είσαι?
   
  #2 daharis666, 11 Ιουνίου 2019
  Last edited: 11 Ιουνίου 2019
  dimipap likes this.
 3. wnet

  Εγγραφή:
  18 Μαϊου 2010
  Μηνύματα:
  352
  Likes:
  577
  Δυστυχώς από μακριά δύσκολο (έως αδύνατο) να το ρυθμίσεις...

  Το μηχάνημα είναι κυρίως crossover, παίρνεις το stereo σήμα και το "σπας" σε πολύ χαμηλές συχνότητες (π.χ. από 100-120Hz και κάτω μιας και μιλάμε για μαγαζί) και σε όλες τις υπόλοιπες από κει και πάνω.
  Οδηγείς στη συνέχεια (στο απλούστερο setup) από τις 2 εξόδους των χαμηλών, τον ενισχυτή των sub ενώ από τις άλλες 2 εξόδους οδηγείς τον ενισχυτή των κανονικών ηχείων σου.

  Εκτός από crossover είναι και παραμετρικό equalizer (ρυθμίζεις την τονικότητα χοντρά χοντρά σε κάθε μια από τις 4 εξόδους ξεχωριστά) αλλά και limiter (κατά κάποιο τρόπο δεν αφήνει να περάσεις από κάποιο επίπεδο έντασης και πάνω).

  Αν ...αν.... προσπαθήσεις να το ρυθμίσεις μόνος σου... κατά τη γνώμη μου ξεκίνα βγάζοντας εκτός το equalizer, limiter, delays και δώσε σημασία στο crossover όπου θα ρυθμίσεις αφενώς τη συχνότητα που θα γίνεται ο διαχωρισμός (ξεκίνα με 100Hz και βλέπεις), αφετέρου και πολύ σημαντικό, την ένταση σε κάθε έξοδο. Θα πρέπει να έχεις μια ισορροπία στην ένταση των sub και των ηχείων. Κανονικά θες το λιγότερο ένα ντεσιμπελόμετρο για αυτή τη δουλειά ή ένα μικρόφωνο μετρήσεων... αλλά άντε και με το αυτί, με κομμάτια που ξέρεις καλά και με τόνους συχνοτήτων κάτι θα κάνεις.
  Αν ρυθμιστεί αυτό το σημείο καλά, μετά μπορείς σιγά σιγά να παίξεις και με το equalizer και πιο δύσκολα με το limiter (διάλεξε κάποιο preset καλύτερα εδώ... είναι δύσκολο να καταλάβεις τα Attack, Release & Threshold με το καλημέρα...)
   
  dimipap likes this.
 4. PeterMeni

  PeterMeni DIY
  Moderator

  Εγγραφή:
  21 Απριλίου 2008
  Μηνύματα:
  8.048
  Likes:
  6.985
  Σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάς από την εγκατάσταση. Το κατέχει το αντικείμενο αυτός που την έκανε;
  Τα ηχεία είναι τοποθετημένα σωστά, για ομοιόμορφη κάλυψη του χώρου με τα λιγότερα προβλήματα;
  Δυστυχώς αν έχουν γίνει λάθη σε πρώτο χρόνο δύσκολα διορθώνονται.

  (προφανώς εννοείς TC electronic και όχι LT)
   
  dimipap likes this.
 5. dimipap

  Εγγραφή:
  11 Ιουνίου 2019
  Μηνύματα:
  2
  Likes:
  0
  Συνδικαλισμός παντού ..........στήν περιπτωσή τους πάντως δέν τούς ρίχνω αδικο......ο ήχος είναι "αισχρός".Σέ ενα χωριό Αιτ/νία βρισκόμαστε και αυτοί πού λένε πώς γνωρίζουν τελικά μόνο χειροτερεύουν τό ολο θέμα.Σέ ευχαριστώ για τόν χρόνο που διέθεσες καί τήν βοηθειά σου.
  Auto merged
  Μάλιστα......θα τό παλεψω όσο μπορώ μόνος μου καί θά δειξει.Ευχαριστώ πολύ για τίς οδηγίες σου καί τόν χρόνο σου.
  Auto merged
  Ναί,σωστά......λάθος δικό μου (TC electronic)
  Τά ηχεία τοποθετήθηκαν από επαγγελματία,πριν 12 χρόνια σχεδόν.Τώρα για χαρακτηριστικα κ τεχνικές λεπτομέρειες τί να σου πώ......θα φάμε πολύ χρόνο.........Θά τό παλέψω μονος μου όσο γίνεται να το διορθώσω (άν τα καταφέρω).......αλλιώς αναγκαστικά κάποιον επαγγελματία μέ εμπειρία καί όνομα.Σάς ςυχαριστώ όλους πού ασχοληθήκατε μέ τό θέμα.
   
 6. SUDOKU

  SUDOKU σίνιορ 2καναλέιτορ

  Εγγραφή:
  17 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  1.673
  Likes:
  796
  - πόσους ενισχυτές έχεις?? αποσύνδεσέ τα όλα και τσεκάρισε μ' ένα cd player, χωρίς το μίκτη, καθ' έναν ξεχωριστά ενισχυτή, κάθε κανάλι, μ' ένα ηχείο full range (σπιτιού).. να δεις αν οι ενισχυτές παίζουν σωστά.. με το παραπάνω θα καταλάβεις ακόμα αν το πρόβλημα είναι στο μίκτη..
  - μετά τσεκάρισε έναν-έναν δρόμο με κλειστά όλα τα effects του κρος τελείως φλατ.. οι ενισχυτές έχουν προστασία από μόνοι τους δεν χρειάζεται το limiter του κρος.. ένα-ένα τα ηχεία μήπως έχει καεί κάποιο μεγάφωνο και 'τζιζάρει'..
  - προσοχή!! στις φάσεις (+-), κάποιοι ενισχυτές όπως οι QSC αναστρέφουν τη φάση σε unbalanced είσοδο.. μπορεί κάποιος δρόμος να είναι εκτός φάσης..
  - αφού όλοι οι δρόμοι μεμονωμένα παίζουν σωστά και σε φάση, βρες το balance, όχι το δεξί-αριστερό αλλά το balance ανάμεσα στο μπάσο, μεσαίες, υψηλές, από το κρος ή/και από τα levels των ενισχυτών..
  - αν κάτι δεν πάει καλά από τα παραπάνω πράττεις ανάλογα.. μπορείς να το φτιάξεις..
   
  #6 SUDOKU, 13 Ιουνίου 2019
  Last edited: 13 Ιουνίου 2019

Μοιραστείτε τη σελίδα