TDA 1543 dac or drug ?

Reaction score
209
Έτυχε να περάσει από το σύστημα μου μια ιδιοκατασκευη με βάση το chip TDA 1543 της Phillips. Η μεσαία υπέροχη γλυκύτατη , το μπάσο τονικά υπέροχο. Η ανάλυση συγκρατημένη για dac, αλλά το άκουσμά μετα απο λιγα 24- ωρα γινεται εθιστικο. Πιστευω ότι ειναι NOS. Δεν ξερω εαν αλλα NOS dacs εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα, καποιος κατοχος θα μπορουσε ισως να μας διαφωτισει.

Reaction score
3.736
Απάντηση: TDA 1543 dac or drug ?

To Audio Nemesis που διαθέτω στη συλλογή μου εχει στην καρδιά του το ίδιο DAC chip. Ο ήχος είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις απλώς δεν εντυπωσιάζει. Το συγκεκριμένο chip για τα σημερινά δεδομένα θεωρείται αρχαίο.
Το ακούω όταν βαριέμαι το hi-fi και θέλω να ακούσω μουσική και δεν θέλω να σκέφτομαι τα τεχνικά θέματα που είναι τελικά κατάρα για τον ήχο :126:

Υ.Γ απαραίτητη η διασύνδεση με πολύ αναλυτικά καλώδια

Reaction score
209
Ειναι οντως λιγες οι συσκευες που σε αφηνουν να επικεντρωνεσαι στην μουσικη και οχι στην επομενη αναβαθμιση. Ειναι τυχαιο οτι ειναι συνηθως παλαιας τεχνολογιες? λαμπες, ταξη Α, single ended topologies, etc.

Reaction score
0
Έτυχε να περάσει από το σύστημα μου μια ιδιοκατασκευη με βάση το chip TDA 1543 της Phillips. Η μεσαία υπέροχη γλυκύτατη , το μπάσο τονικά υπέροχο. Η ανάλυση συγκρατημένη για dac, αλλά το άκουσμά μετα απο λιγα 24- ωρα γινεται εθιστικο. Πιστευω ότι ειναι NOS. Δεν ξερω εαν αλλα NOS dacs εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα, καποιος κατοχος θα μπορουσε ισως να μας διαφωτισει.
Καλησπερα
Ενα nos dac εχει το θεωρητικο πλεονεκτημα να περνει ψηφιακο σημα 16/44.1 και απλα να το μετατρεπει σε αναλογικο (με πρακτικο
μεινεκτημα να μην μπορει να παιξει με αρχεια διαφορετικης δειγματοληψιας πχ. 24/96) σε αντιπαραθεση με τα περισσοτερα dac της αγορας που κανουν upsampling στα 24/96 ή 24/192 εισαγοντας επιπλεον πληροφορια βαση καποιου πολυπλοκου αλγοριθμου ωραιοποιοντας το αποτελεσμα

Στην πραξη βεβαια πολλα κρινονται απο την ποιοτητα κατασκευης και την απλοτητα του ψηφιακου/αναλογικου σταδιου της καθε σχεδιασης και κατα τη γνωμη μου ενα καλοσχεδιασμενο nos dac εχει πολλα να προσφερει σε audiophile ακροατες

Το tda1543 ειναι nos dac tsip και χρησιμοποιηται απο πολλες εταιριες κατασκευης. Σε πολλες περιπτωσεις χρησιμοποιουνται
2, 4 ή και 8 παραλληλα για καλυτερα αποτελεσματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani