TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Reaction score
8
Καλημερα ,
Με μεγαλη εκπληξη ανακαλυψαμε οτι η δυο συσκευες ηχιτικα ειναι πολυ κοντα κατι που ομολογουμενως δεν το περιμενα !
Ενα μηχανημα 15ετιας ταλαιπωρημενο να παιζει το ιδιο με ενα dac up to date με super υλικα εξωτερικο τροφοδοτικο και οχι μονο.
Ειναι τελικα τοσο μικρες οι διαφορες στα ψηφιακα .
Προσφατα διαπιστωσα οτι το τελευταιο μου αποκτημα yamaha CD2000 υστερει σε αποδοση με το EAD 9000iii DAC που εχω που ειναι και αυτο ενα dac θεωριτικα πλεον ξεπερασμενο! Βεβαια το κοστος του EAD ηταν πολυ ακριβο στην εποχη του αλλα πιστευα οτι πλεον θα μπορουσε να το ξεπερασει ηχητικα ενα νεο υπερσυγχρονο player!
Να προσθεσω οτι και τα δυο παραδειγματα ακροάσεων εγιναν σε ακριβα συστηματα που ολα βγαινουν στην φορα .
Οχι τιποτα αλλο γιατι σκεφτομουνα την αναβαθμιση του DAC μου καποια στιγμη αλλα τωρα μπηκα σε σκεφεις!
Καλημερα​

Reaction score
1.848
Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

{troll mode on} αποκλείεται. Το βουβάλι είναι ότι καλύτερο έχει βγει ποτέ. {troll mode off}

Σοβαρά τώρα, τα αποτελέσματα σε ένα σύστημα δε σημαίνει ότι έχουν ισχύ και σε κάποιο άλλο.

Reaction score
2

Επειδή το θέμα DAC με έχει απασχολήσει και εμένα αρκετά, θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα του ΟΡ.

Οι διαφορές στα ψηφιακά είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ. Ειδικά σε σχέση με την αλλαγή κάποιου άλλου κρίκου της αλυσίδας (ενισχυτής, ηχεία κλπ -Α και καλωδια :Ρ ), είναι αστείο.
Κάθεσαι διαβάζεις συγκριτικά και reviews για 5-10 άξια και value for money DACs των 500-2.000ε.
Μετά απο τόσα κιλά λογοτεχνίας που κατάπιες πιστεύεις πραγματικά πώς θα είναι η μέρα με τη νύχτα.
Βρίσκεις τελικα να ακούσεις τα μισά απο αυτά και απορείς.......Τόσος χαμός για να πρέπει να συγκεντρωθώ τόσο πολύ να καταλάβω τη διαφορά;;

Προσοχή, δε μιλάω για DACs με "άποψη" ούτε για SoundBlaster των 25ε VS Vekian των 25.000ε.
Μιλάω για την αφρόκρεμα των 5-10 μετατροπέων σε μια κατηγορία τιμής στους οποίους θα καταλήξει κάποιος να θέλει να ακούσει μετά απο σχετική έρευνα.

Υ.Γ. Και για DACs των 500-800e εναντίον hi-endάδικου ντακ των 25.000ε θα έσταζα λίγη χολή αλλά συγκρατούμαι γιατί το σύστημα μου δεν κοστίζει ούτε το 1/4 του εν λογω ντακ. Υποθέτω κάποιος θα χε χωσει μισο εκατομμύριο στο σύστημά του θα χε τους λόγους του να δωσει κ το 25αρι.

Y

Yiannis_B

Guest

Καλημερα ,
Με μεγαλη εκπληξη ανακαλυψαμε οτι η δυο συσκευες ηχιτικα ειναι πολυ κοντα κατι που ομολογουμενως δεν το περιμενα !
Ενα μηχανημα 15ετιας ταλαιπωρημενο να παιζει το ιδιο με ενα dac up to date με super υλικα εξωτερικο τροφοδοτικο και οχι μονο.
Προσφατα διαπιστωσα οτι το τελευταιο μου αποκτημα yamaha CD2000 υστερει σε αποδοση με το EAD 9000iii DAC που εχω που ειναι και αυτο ενα dac θεωριτικα πλεον ξεπερασμενο! Βεβαια το κοστος του EAD ηταν πολυ ακριβο στην εποχη του αλλα πιστευα οτι πλεον θα μπορουσε να το ξεπερασει ηχητικα ενα νεο υπερσυγχρονο player!
Να προσθεσω οτι και τα δυο παραδειγματα ακροάσεων εγιναν σε ακριβα συστηματα που ολα βγαινουν στην φορα .
Οχι τιποτα αλλο γιατι σκεφτομουνα την αναβαθμιση του DAC μου καποια στιγμη αλλα τωρα μπηκα σε σκεφεις!
Καλημερα​
...όπως ?

Reaction score
372

Οι διαφορές στα ψηφιακά είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ. Ειδικά σε σχέση με την αλλαγή κάποιου άλλου κρίκου της αλυσίδας (ενισχυτής, ηχεία κλπ -Α και καλωδια :Ρ ), είναι αστείο.
Κάθεσαι διαβάζεις συγκριτικά και reviews για 5-10 άξια και value for money DACs των 500-2.000ε.
Μετά απο τόσα κιλά λογοτεχνίας που κατάπιες πιστεύεις πραγματικά πώς θα είναι η μέρα με τη νύχτα.
Βρίσκεις τελικα να ακούσεις τα μισά απο αυτά και απορείς.......Τόσος χαμός για να πρέπει να συγκεντρωθώ τόσο πολύ να καταλάβω τη διαφορά;;
Και οι δικές μου εμπειρίες με τα ψηφιακά είναι αντίστοιχες.
Οι διαφορές όντως είναι σχετικά μικρές (ακόμα και σε ένα αρκετά αναλυτικό σύστημα όπως το δικό μου) και γενικά πολύ μικρότερες από τις διαφορές που προκύπτουν από αλλαγές σε ενισχυτικά ή ηχεία.

Πραγματικά αναρωτιέσαι αν οι τεράστιες διαφορές στη τιμή κάποιων προϊόντων είναι λογικές. Ίσως για κάποιους να φαίνονται παράλογες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είναι διατεθειμένοι για μικρές διαφορές στον ήχο να πληρώσουν αρκετά.

Εξ' άλλου τα ψηφιακά δεν είναι η μόνη κατηγορία που εμφανίζει τέτοια θέματα. Όλος ο χώρος του hifi έχει αντίστοιχα παραδείγματα (για να μη μιλήσουμε για καλώδια όπου το φαινόμενο φτάνει σε ακραίες καταστάσεις!!).
Οπότε περί ορέξεως και αντιλήψεων ...............

Y

Yiannis_B

Guest

..ό,τι καλώδιο, ό,τι interconnect, ό,τι dac βάλω πάνω στα 50ρια, έχει διαφορά...τι είδους αναλυτικά συστήματα έχετε?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Χθες δοκίμασα την παρεμβολή ενός Behringer ψηφιακού EQ24/96 ανάμεσα στο dac μου (weiss dac202) και στον ενισχυτή των ηχείων. Με αυτό τον τρόπο, το Behringer μετέτρεπε το αναλογικό σήμα της εξόδου του dac σε ψηφιακό, το επεξεργαζόταν στο ψηφιακό domain και το μετέτρεπε ξανά σε αναλογικό. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δοκιμαστούν κάποια φίλτρα για ισοστάθμιση χώρου αλλά φυσικά με ενδιέφερε να ακούσω τις διοφορές στον ήχο ακόμη και χωρίς ισοστάθμιση, απλά με την παρεμβολή των μετατροπέων του Behringer. Κανείς θα περίμενε χαώδεις διαφορές στον ήχο με την παρεμβολή του Behringer αλλά αυτές απλά δεν υπήρχαν.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Re: Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

..ό,τι καλώδιο, ό,τι interconnect, ό,τι dac βάλω πάνω στα 50ρια, έχει διαφορά...τι είδους αναλυτικά συστήματα έχετε?
Συμφωνώ για τα καλώδια, ειδικά για τα interconnect: ακούγονται εύκολα διαφορές. Ίσως γιατί τα ATC έχουν χαμηλή αντίσταση εισόδου (10kohm); Δεν ξέρω...σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί το φαινόμενο ήταν τελείως μη προβλέψιμο και μη εξηγήσιμο και με άγχωνε...Το 'ριξα στην ακουστική χώρου...εκεί να δείτε γλέντια!

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Συμφωνώ για τα καλώδια, ειδικά για τα interconnect: ακούγονται εύκολα διαφορές. Ίσως γιατί τα ATC έχουν χαμηλή αντίσταση εισόδου (10kohm); Δεν ξέρω...σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί το φαινόμενο ήταν τελείως μη προβλέψιμο και μη εξηγήσιμο και με άγχωνε...Το 'ριξα στην ακουστική χώρου...εκεί να δείτε γλέντια!
..ήμουν στην μέση κάποιων αλλαγών που έκανα στην θέση των επίπλων στο χώρο μου, και κουρασμένος όπως ήμουν είπα να ακούσω λίγη μουσική....τι το΄θελα? Ο ήχος είχε αλλάξει πολύ προς το καλύτερο...

..την άλλη μέρα συνέχισα με τις αλλαγές και αφού τελείωσα, είπα να ξανακούσω μουσική....δεν μπορούσα με τίποτα να πιάσω τον ήχο της περασμένης βραδιάς....

....έτσι μου 'ρχεται να ξαναπετάξω τα βιβλία στο πάτωμα και να αναποδογυρίσω τις βιβλιοθήκες για να ξαναπιάσω αυτόν τον ήχο...:116:

@dapost ...τα παθητικά έχω, που να δεις διαφορές στα καλώδια ηχείων...

Reaction score
8

Μα σε δυο εντελως διαφορετικα συστηματα τα "παλια" ψηφιακα παιζαν καλυτερα απο τα νεα !
Τυχαιο ?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Μα σε δυο εντελως διαφορετικα συστηματα τα "παλια" ψηφιακα παιζαν καλυτερα απο τα νεα !
Τυχαιο ?
Σου πέρασε καθόλου από το νου η ύπαρξη του ενδεχομένου, να εκλαμβάνεις ως καλύτερο αυτό που σου αρέσει περισσότερο, ή αυτό που έχεις συνηθίσει να ακούς;

Y

Yiannis_B

Guest

Τυχαιο ?
….όσο τυχαίο είναι να κάτσει καλά ένα καλώδιο στο 50% των συστημάτων και όχι στα άλλα μισά....πιθανόν να έχεις και δίκιο..

Reaction score
8

Οπως ?
ANTELOPE ZODIAC GOLD + , PS AUDIO PERFECT WAVE iii , WEISS DAC 202 , WYRED 4 SOUND ΚΤΛ
Αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα απογοητευθω ...

Reaction score
8

Σου πέρασε καθόλου από το νου η ύπαρξη του ενδεχομένου, να εκλαμβάνεις ως καλύτερο αυτό που σου αρέσει περισσότερο, ή αυτό που έχεις συνηθίσει να ακούς;
Και τα δυο τα ακουσα στο σπιτι φιλου μου , δεν ηταν μηχανηματα που εχω σπιτι μου.
Στο δευτερο παραδειγμα YAMAHA CD2000 vs EAD9000iii τα εχω σπιτι μου και οι συγκρισεις ειναι καθημερινες , αλλα και παλι εδω στο σπιτι μου τις διαφορες τις ακουσε ο φιλος μου που δεν εχει συνηθισει το συστημα μου .
Και στις δυο των περιπτωσεων οι καλεσμενοι βαθμολογισαν τα ψηφιακα.
Ασχετα εαν τελικα συμφωνησαμε στο ιδιο συμπερασμα.

Reaction score
372

Διαφορά μπορεί να έχει. Εγώ τουλάχιστον δεν είπα ότι όλα παίζουν το ίδιο.
Το θέμα είναι αν η διαφορά είναι τέτοια που να σου δικαιολογεί να δώσεις διπλάσια, τριπλάσια ή και μερικές φορές δεκαπλάσια χρήματα.

Και για μένα στα ψηφιακά απλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Και σε πληροφορώ ότι το σύστημα μου είναι ΠΟΛΥ αναλυτικό!!

Προσωπικά βρίσκω ότι αν αλλάξω ενισχυτικά, οι διαφορές συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερες από το να αλλάξω ψηφιακή πηγή.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

οποτε? να ακουει κατι που δεν του αρεσει μεχρι να μαθει να του αρεσει επειδη το ειπε οτι "μετραει καλα" ο μπαμπης ο σουγιας του avsite?

D

deleted user 10898

Guest
δεν κανεις κανενα λαθος. Το αναλογικο τμημα του ead ειναι σουπερ. Χρησιμοποιησε το yamaha σαν τρανσπορτ και θα εχεις ενα σουπερ ψηφιακο συνολο.
Αλλα μην τους κατηγορεις το βουβαλι, εδω θεωρειται φετιχ...

Καλημερα ,
Καλημερα​

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Και τα δυο τα ακουσα στο σπιτι φιλου μου , δεν ηταν μηχανηματα που εχω σπιτι μου.
Στο δευτερο παραδειγμα YAMAHA CD2000 vs EAD9000iii τα εχω σπιτι μου και οι συγκρισεις ειναι καθημερινες , αλλα και παλι εδω στο σπιτι μου τις διαφορες τις ακουσε ο φιλος μου που δεν εχει συνηθισει το συστημα μου .
Και στις δυο των περιπτωσεων οι καλεσμενοι βαθμολογισαν τα ψηφιακα.
Ασχετα εαν τελικα συμφωνησαμε στο ιδιο συμπερασμα.
Ωραία! Αφού έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο της συνηθείας, είναι χρήσιμο (και προς το συμφέρον σου) να προσπαθήσεις να αποσαφηνίσεις αν αυτή η κλίση προς το EAD είναι απότοκος της αρέσκειας, ή εάν όντως το παλιό παίζει καλύτερα. Βεβαίως, δεν λέω πως θα παίζει οπωσδήποτε χειρότερα! Και εκτός αυτού, ένα buffalo, ή κάτι άλλο ανάλογο, δεν προορίζεται, απλώς, για να παίζει CD. To CD εξακολουθούμε να το αξιοποιούμε ως κύρια πηγή σήματος, επειδή η βιομηχανία δεν το έχει αντικαταστήσει με κάτι άλλο, νεώτερο και ανώτερο.

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

δεν κανεις κανενα λαθος. Το αναλογικο τμημα του ead ειναι σουπερ. Χρησιμοποιησε το yamaha σαν τρανσπορτ και θα εχεις ενα σουπερ ψηφιακο συνολο.
Αλλα μην τους κατηγορεις το βουβαλι, εδω θεωρειται φετιχ...
:135::135::135:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@