TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

δεν κανεις κανενα λαθος. Το αναλογικο τμημα του ead ειναι σουπερ. Χρησιμοποιησε το yamaha σαν τρανσπορτ και θα εχεις ενα σουπερ ψηφιακο συνολο.
Αλλα μην τους κατηγορεις το βουβαλι, εδω θεωρειται φετιχ...
γιατι το κατηγορη;

το vrds δεν ειναι ενα τυχαιο dac.

Reaction score
8
Απάντηση: TEAC VRDS 25 vs BUFFALO II DAC

Θυμήθηκα ένα παλιό τεστ που είχα κάνει παλιά στη αντιπροσωπεία της Mark Levinson (Lyric) καπου στο 1999-2000 όπου άκουγα ταυτόχρονα τα δυο dac
Το ένα ήταν Proceed (300-400 χιλ.Δρχ) και το άλλο το Mark Levinson 36S κάπου στ 1.300 εκ.δρχ μπορεί και περισσότερο.
Μάταια ο Πωλητής προσπαθούσε να με πείσει ότι έπαιζε καλύτερα το ML !!
Οι διαφορές ήταν απειροελάχιστες. Τρόμαζα να ακούσω κάποια μικροδιαφορά.
Μετά από 12 χρόνια δυο παρόμοια τεστ μου έδειξαν ότι δεν άλλαξαν τα πράγματα δραματικά όπως θα περίμενα.
Οπότε το Transport Θα παραμείνει (σε εμένα τουλάχιστον) το Yamaha cd2000 και το Dac EAD θα παίζει τα red book ψηφιακά.

Reaction score
8

Εχει κάνει κανείς κανένα παρόμοιο τεστ dac παλιό / Καινούργιο.
Δεν έχω ακούσει κάτι από τα καινούργια που κυκλοφορούν τι ψάρια πιάνουν.
Υπάρχει πληθώρα από νέα usb dac και όχι μόνο αλλά it is worth it ?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Ναι, προσωπικά έχω συγκρίνει παρέα με στενό φιλικό πρόσωπο έναν Benchmark DAC1 USB με ένα Sony 50ES (σε "αποκαλυπτικό" - τέλος πάντων σε καλό σύστημα *), χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι εκτός του εμπορίου, πολύ καλά ηχογραφημένο. Προσωπικά μου ήταν αδύνατο να προσδιορίσω πότε παίζει ποιο. Από την άλλη, ένα παλιό DAC (αν θυμάμαι καλά της Theta - καποιο φθηνό μοντέλο, δεν θυμάμαι ποιο), ήταν καταφανώς σκοτεινό, πρακτικά ακατάλληλο για hi-fi.

(*) Βέβαια, τότε, το εν λόγω σύστημα περιελάμβανε γνωστό μεγάλο "high end" τελικό ενισχυτή, ο οποίος εκ των υστέρων απεκαλύφθη ότι η ηχητική του ποιότητα υπολείπεται κατά πολύ αυτής των Ice 1000ASP, οι οποίοι με τη σειρά τους υπολείπονται των... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Reaction score
2.566
Οι διαφορές σε ντακ είναι σχετικά μικρές και φυσικά οι όποιες διαφορές υπερκαλύπτονται από τις τεράστιες συχνοτικές διακυμάνσεις που δημιουργεί ένας μέσος χώρος (+-30db). Τώρα, αν τύχει και το ένα ντακ έχει λίγο πιο φουσκωμένες μεσσαίες και δέσει λίγο καλύτερα στο χώρο γιατί αυτός δημιουργεί πχ συνολικά μια πτώση σε αυτές τις συχνότητες, λογικό είναι το αποτέλεσμα να προτιμάται σε σχέση με το άλλο ντακ. Ένα αυτό... προσθέστε και ότι τα σχετικά καλά (και πάνω) ντακ μεταξύ τους δεν έχουν ούτως η άλλως και καμιά σοβαρή διαφορά γιατί είναι σωστά μηχανήματα και να γιατί με τα ντακ δεν καταλαβαίνουμε τρελές διαφορές...
Βέβαια σε ένα αρκετά αναλυτικό σύστημα μια διαφορά θα φανεί πάντα, θα φανεί ένας χαρακτήρας ας πούμε το ενός ή του άλλου ή ένας τομέας, πχ βάθος σκηνής ή αναλυτικότητα που το ένα είναι λίγο καλύτερο από το άλλο ή καλύτερα που το ένα υστερεί σε σχέση με το άλλο, αλλά τίποτα το τρομακτικό...
Κι εγώ εδώ εύκολα βρίσκω διαφορές μεταξύ ντακ του 500€ και του βουβαλιού (800€) -που ναι, είναι ένα αξιολογότατο ντακ και δεν χρειάζεται κανείς τίποτα παραπάνω αν δεν φτιάξει πρώτα τον χώρο του ας πούμε- αλλά δεν είναι και ότι οι διαφορές αυτές είναι τόσο σημαντικές πια....

Reaction score
2.069
Οι διάφορες στα DAC δεν ειναι σίγουρα στα επίπεδα ηχειου-ενισχυτή αλλα μικρές δεν τις λες! μικρή λες τη διάφορα κάποιου αντικραδασμικου ας πούμε!

Sent from my iPad3 using Tapatalk HD

Reaction score
2.069
Να προσθέσω οτι καμία διάφορα δεν ειναι μικρή όταν σου χαλάει την ΙΣΟΡΡΟΠΊΑ - ΟΡΘΟΤΗΤΑ του συστήματος που με κόπο έχεις στήσει! Και μια πηγή τα καταφέρνει μια χαρα σε αυτό! Αρκει βέβαια να γνωρίζεις τι θες απο το σύστημα σου και να μη ψάχνεις απλα κάτι όμορφο στα αυτιά!

Sent from my iPad3 using Tapatalk HD

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
με στενοχωρει η αποψη σου...
η αντιθετη αποψη δεν ειναι αναγκαστικα και τρολαρισμα...
Η αντίθετη άποψη προφανώς και δεν είναι trolling (ακόμα κι όταν το θέμα δε χωράει απόψεις όπως π.χ. ότι οι μετρήσεις του Audio Note είναι για τα σκουπίδια).
Όμως το να λες κάτι που γνωρίζεις ότι δεν ισχύει απλά για να προκαλέσεις είναι ο ορισμός του trolling...
[Βλ. το σχόλιό σου για το Buffalo ή ότι πρέπει να ακούμε μόνο από "Coyias approved" συσκευές ακόμα κι αν δε μας αρέσουν. Και τα δύο θέματα που τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και τουλάχιστον εσύ γνωρίζεις ποιά είναι πραγματικά η άποψη των "κακών αντιχαϊεντάδων του AVSite"]

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Εγώ να δεχτώ τις μικρές, κατά τη γνώμη πολλών, διαφορές στις ψηφιακοαναλογικές μετατροπές.
Θα αναρωτιόμουν όμως μήπως το σύστημά/χώρος μου φταίει που δεν ακούω έστω τα εντελώς διαφορετικά αναλογικά στάδια εξόδου των μετατροπέων? Γιατί άραγε θεωρούνται μεγάλες διαφορές αυτές των προενισχυτών και μικρές οι των DAC, όταν μάλιστα έχουμε προσθετικά και μία διαφορετική διαδικασία μετατροπής?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Σωστός ο Κος Θέμης.
Και για να βάλω μια άλλη παράμετρο στη κουβέντα...
Γιατί πικάπ απαράδεκτα, όπως είναι τα Garrand, επιστρέφουν στην επιφάνεια και επίσης γιατί απαράδεκτοι μετατροπείς, όπως κατά τα γνώμη μου είναι τα 16bit TDA15**, έχουν γίνει πάλι της μόδας?

Reaction score
8

Εγώ να δεχτώ τις μικρές, κατά τη γνώμη πολλών, διαφορές στις ψηφιακοαναλογικές μετατροπές.
Θα αναρωτιόμουν όμως μήπως το σύστημά/χώρος μου φταίει που δεν ακούω έστω τα εντελώς διαφορετικά αναλογικά στάδια εξόδου των μετατροπέων? Γιατί άραγε θεωρούνται μεγάλες διαφορές αυτές των προενισχυτών και μικρές οι των DAC, όταν μάλιστα έχουμε προσθετικά και μία διαφορετική διαδικασία μετατροπής?
Στον ιδιο χωρο του σαλονιου μου προενισχυτες και τελικοι εδωσαν τα μεγιστα σε αντιθεση με τα ψηφιακα. Ο χωρος πραγματι ειναι αυτο που ειναι , καλος η κακος. Μεσα σε αυτον προσπαθεις να παρεις την καλυτερη ηχητικα προσεγγιση απο τα μηχανηματα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
τα παλιοτερα μοντελα βασιζονταν στο αναλογικο σταδιο.
τα νεοτερα βασιζονται στο ψηφιακο.

οσα συνδυαζουν και τα 2, ειναι απλα τα κορυφαια ...

Reaction score
8

Σωστός ο Κος Θέμης.
Γιατί πικάπ απαράδεκτα, όπως είναι τα Garrand, επιστρέφουν στην επιφάνεια και επίσης γιατί απαράδεκτοι μετατροπείς, όπως κατά τα γνώμη μου είναι τα 16bit TDA15**, έχουν γίνει πάλι της μόδας?
Αυτο που τελικα ακουμε ειναι το ζητουμενο , εαν εχει το ντακ 16/24/32 bit κτλ η το α τσιπ η το β τσιπ μου ειναι αδιαφορο το ηχητικο αποτελεσμα με ενδιαφερει οπως φθσικα και το κοστος αποκτησης του!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Σωστός ο Κος Θέμης.
Γιατί ο κόσμος "πλήτει" και όπως μόλις είπες "έχουν γίνει πάλι της μόδας" ας ακούς περισσότερο rumble από μουσική ή θεωρείς την λιγότερη ανάλυση σαν "μουσικότητα".

Reaction score
8

τα παλιοτερα μοντελα βασιζονταν στο αναλογικο σταδιο.
τα νεοτερα βασιζονται στο ψηφιακο.

οσα συνδυαζουν και τα 2, ειναι απλα τα κορυφαια ...
Οπως ποια δηλαδη ?
για ανεφερε μερικα ...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ. οι τιμες ειναι απαγορευτικες, για εμενα τουλαχιστον.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.939

Ο Τσακ Νόρις βγάζει συμπέρασμα για το ποιο ντακ είναι καλύτερο, ακούγοντας από το WC του παραδίπλα σπιτιού.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Γιατί κατά τη γνώμη μου ενισχυτές και ηχεία έχουν πολύ περισσότερο "χαρακτήρα" και οι διαφορές τους γίνονται εύκολα αντιληπτές. Αντίθετα σωστά σχεδιασμένα dacs δε διαφέρουν σε θέματα όπως π.χ. τονικότητα και πρέπει α. να εστιάζεις σε διαφορές σε θέματα που γίνονται πιο δύσκολα αντιληπτά π.χ. δυναμική περιοχή, παραμόρφωση και β. να σου επιτρέπει το σύστημα/χώρος να ακούσεις όποιες διαφορές υπάρχουν. Ευτυχώς για το β. υπάρχουν και τα ακουστικά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@