Tears of the Sun [Blu-ray] 2003

Reaction score
6
Tears of the Sun (2003) Blu-ray

Ταινια
Δικτατορία κηρύσσεται στη Νιγηρία. Ένας Αμερικανός υπολοχαγός και οι άντρες του αναλαμβάνουν να απομακρύνουν από τη χώρα μια γιατρό, σύζυγο Αμερικανού πολίτη. Εκείνη τον πείθει να φυγαδεύσει στο Καμερούν μια ομάδα χωρικών, μολονότι οι στρατιώτες τού δικτάτορα βρίσκονται στα ίχνη τους.

Σε HD
Και εκεί που ειχα αρχίσει να πιστευω πως τα προβλήματα κίνησης και η σχετικά μετρια εικονα των BD οφείλεται στον αρχαίο πλεον mpeg2 , ηρθε αυτό το δισκακι και με αποτελείωσε.

Το Tears of the sun με την πληθωρική Monika Bellucci είναι από τις πολύ καλές μεταφορες στο format υψηλής ανάλυσης ( με ταυτότητα BD) και αν σαν εργο δεν σας ενοχλεί για την μετρια ποιότητα της ,τοτε άφοβα προσθέστε την , στην συλλογή σας.

Η ταινια εχει ένα χαμό από δύσκολα σκοτεινά πλανα μεσα στη πυκνή ζούγκλα που όμως με μια καλη συσκευή TV η προβολέα , δεν θα δυσκολευτείτε να δείτε και να ανακαλύψετε για πρώτη φορα όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που δεν είδατε στο dvd.
Ευκρίνεια οσο δεν παει και βαθος σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, δινουν ένα καθαρο συν σε αυτόν το τιτλο.
Μπορει μεν σε μονης στρώσεις δισκακι και σε mpeg2 .αλλα το αποτελεσμα μετράει.
Και σε αυτην την περιπτωση το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικότατο.

Technical Specs
* Blu-ray
* BD-25 Single-Layer Disc
Video Resolution/Codec
* 1080p/MPEG-2
* 480p/i/MPEG-2 (Supplements Only)
Aspect Ratio(s)
* 2.40:1
Audio Formats
* English PCM 5.1 Surround
* French PCM 5.1 Surround

Με Ελληνικους Υποτιτλους

Εικόνα 8,5/10
Ταινία 5,5/10

Attachments

Reaction score
0
Ετσι ακριβώς!! Αρκετά καλή ευκρίνεια!!
Ηταν η πρώτη ταινία BD που ειδα και είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος!!:crazy_3:

Reaction score
0
Συμφωνώ απολύτως με την κριτική του Ανδρέα.
Αν και θα πω την γνώμη μου ενα χρόνο μετά απο τον ίδιο, και κάτω απο άλλες συνθήκες και στάνταρ.
Το σενάριο όντως αφελέστατο. Η γραφή αδύνατη, εκτός απο ενα σημείο κάπου μετά τη μέση του έργου στη σφαγή του χωριού. Μόνο εκεί ηταν δυνατή η συγκίνηση. Πουθενά αλλού αν και το σενάριο προσφερόταν για κάτι τέτοιο.
Ο B. Willis βαριόταν και απλά εσφιγγε τα χείλη για να δείξει τον σκληρό. Η M.Bellucci ξεχώριζε ανάμεσα απ το υπόλοιπο cast άσημων ηθοποιών χωρις να ξεφευγει κι αυτή απο την μετριότητα.
Όσο για την ποιότητα της εικόνας, δεν θα διαφωνήσω για το πόσο καλή ή κακή ειναι, αλλά ξανατονίζω, μιλάω ενα χρόνο μετά την κριτική του Ανδρέα.
Κάκιστα τα πλάνα στη ζούγκλα. Κακοφωτισμένα (εξαιτίας ΟΧΙ του transfer μόνο, αλλά και του φωτογράφου!) Λεπτομερειες στα κοντινά μόνο στα γένια του B.Willis, στην Bellucci όμως οχι, λες και θελαν να κρυψουν κάποιες ατέλειες ( στο μακιγιάζ; στο πρόσωπό της;). Και τέλος, στα φωτεινά πλάνα ....στο πάρτυ του κόκου όλοι καλεσμένοι!!! Ο ουρανός καλυπτόταν απο στρατιές μυρμηγκιών. Απογοητευτικό.
Όπως απογοητευτικό ηταν και το βραδυ που πέρασα με την ταινία αυτή.
Εν κατακλείδι, όπως λέει και η συμβία μου...." δεν μπορώ να βλέπω εργα δράσης κατά τα οποία 5 "καλοί" ππυροβολάν 50 "κακούς" οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω τους -α! πολύ καλή χρήση περιβάλοντος ηχου αλλά ψόφιες εκρήξεις/κακά βαθειά- οι δικοί μας με κάθε πυροβολισμό ξαπλώνουν δυο-τρείς και οταν πετύχουν οι κακοί τον φίλο του ήρωα, σταματούν τα πάντα, μαζεύονται όλοι απο πάνω του, οι "κακοι" ....σέβονται τις τελευταίες στιγμές του λαβωμένου, αυτός ψιθυρίζει κάτι ηρωικό, ξεψυχά αργά-αργά, και ξαφνικά ξυπνάνε οι "κακοί" πάλι και πυροβολούν αλλά δεν πετυχαίνουν κάνενα καλό. Ενας νεκρός φτάνει να κανει την δουλειά του." Σας θυμίζει κάτι;;;;
Το χουμε ξαναδεί-ακριβώς ετσι- και δεν θέλω να το βλέπω άλλο!

TOSHIBA ZF355DG - PS3 - SONY STR DE875

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Tears of the Sun [Blu-ray] 2003

Εν κατακλείδι, όπως λέει και η συμβία μου...." δεν μπορώ να βλέπω εργα δράσης κατά τα οποία 5 "καλοί" ππυροβολάν 50 "κακούς" οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω τους -α! πολύ καλή χρήση περιβάλοντος ηχου αλλά ψόφιες εκρήξεις/κακά βαθειά- οι δικοί μας με κάθε πυροβολισμό ξαπλώνουν δυο-τρείς και οταν πετύχουν οι κακοί τον φίλο του ήρωα, σταματούν τα πάντα, μαζεύονται όλοι απο πάνω του, οι "κακοι" ....σέβονται τις τελευταίες στιγμές του λαβωμένου, αυτός ψιθυρίζει κάτι ηρωικό, ξεψυχά αργά-αργά, και ξαφνικά ξυπνάνε οι "κακοί" πάλι και πυροβολούν αλλά δεν πετυχαίνουν κάνενα καλό. Ενας νεκρός φτάνει να κανει την δουλειά του." Σας θυμίζει κάτι;;;;
Το χουμε ξαναδεί-ακριβώς ετσι- και δεν θέλω να το βλέπω άλλο!
Χαχα ...απιστευτη περιγραφη...

Αλλα εχεις απολυτο δικιο...:142::142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.674
Απάντηση: Tears of the Sun [Blu-ray] 2003

Μα για ταινία πρόκειται. Τι περιμένετε να δείτε δηλαδή;
Να είναι όλα όπως απαντώνται στη φύση;
Να είναι όλα φυσιολογικά;

Κι εγώ απορώ αν γίνεται στην πραγματικότητα να τεθούν σε λειτουργία τόσοι μηχανισμοί και να απασχολούνται αεροπλανοφόρα, ελικόπτερα, ομάδα καταδρομέων, μαχητικά αεροπλάνα, συστήματα και μέσα σε εχθρικό επικίνδυνο έδαφος, για να σώσουν μία γιατρό επειδή είναι γυναίκα αμερικανού πολίτη.

Κατά τα άλλα θεωρώ ότι τα σκοτεινά πλάνα είναι από τα καλύτερα.
Αν ήταν φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να βλέπουμε τίποτα με μαύρους, τη νύχτα, μέσα στην ζούγκλα!
Υπάρχουν κομμάτια που είναι πεντακάθαρα.
Μην κρίνουμε μόνο επειδή κάπου ο ουρανός είχε κόκκο.
Η ερμηνεία του Β. Willis είναι καλή. Δεν βαριέται, απλώς αυτός είναι ο ρόλλος του.

Reaction score
0
Αγαπητέ Μιχάλη.
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στα εξης:
Τα σκοτεινά πλάνα του εν λόγω έργου, δεν ειναι απ τα καλύτερα - τουλάχιστον ετσι τα είδα εγώ στο σύστημά μου- και αυτό γιατί ειναι κακοφωτισμένα απο τον φωτογράφο. Τον Δ/ντή φωτογραφίας αν θέλεις ή τον καμεραμαν αν προτιμάς.
Στη σκηνή που ξεκουράζονται την νύχτα, αν προσέξεις, τα φώτα του συνεργείου "χτυπάνε" στην καράφλα του B.Willis! Kαι γύρω-γύρω του δημιουργείται spot (φωτεινός κύκλος που περιβάλλει το αντικείμενο). Συνεπώς κακή φωτογράφιση. Όταν πλησιάζουν οι "κακοί', πάλι την νύχτα, δεν ξεχωρίζεις τι συμβαίνει γύρω και αυτό οχι επειδή το θέλει επι τούτου ο σκηνοθέτης. Όλοι ειναι ανακατωμένοι με την βλάστηση. Και δεν μιλάω για τα λάθος βερτικαλς που ευθύνονται εν μέρει για τον κόκκο στα φωτεινά σημεία -λάθος κι αυτό του φωτογράφου. (μεγάλη διαφορά ποσότητας φωτός που "μπαίνει'' απο το διάφραγμα στην κάμερα, και δεν διορθώθηκε κατα την επεξεργασία.
Γενικά για μένα, η ταινία αποπνέει μια προχειρότητα την οποία οι παραγωγοί ηλπιζαν πως θα κάλυπτε το πρωτοκλασσάτο ντουέτο των πρωταγωνιστών. Αλλά φευ!
Ενας B.Willis ο οποίος έχει πίσω του (παίρνει στη πλάτη του καλύτερα) ενα "Sixth Sense" και ενα "Twelve Monkeys" και ενα -μικρό αλλά για μένα ενδεικτικότατο, για αυτον ακριβώς τον λόγο, τη μικρή διάρκεια, - ρόλο στο Pulp Fiction και στο Sin City, όπως θα θυμάσαι, να με συγχωρείς αγαπητέ Μιχάλη, αλλά το "βαριόταν", που έγραψα, τώρα, που χάρη σε σένα μου δόθηκε η ευκαιρια και το ξανασκέφτηκα, ηταν επιεικής χαρακτηρισμός.
Είχε σ όλο το έργο 7-8 σκηνές και σ όλες ...."έσφιγγε τα χείλη του". Μιλούσε δεν "έπαιζε", που λένε και στην Σχολή Σταυράκου.-
Χωρίς παρεξήγηση, απλώς υπόστήριξα την άποψή μου. Και ειλικρινά θα χαρώ πολύ να δευτερολογήσεις.

Υ.Γ.
"Κι εγώ απορώ αν γίνεται στην πραγματικότητα να τεθούν σε λειτουργία τόσοι μηχανισμοί και να απασχολούνται αεροπλανοφόρα, ελικόπτερα, ομάδα καταδρομέων, μαχητικά αεροπλάνα, συστήματα και μέσα σε εχθρικό επικίνδυνο έδαφος, για να σώσουν μία γιατρό επειδή είναι γυναίκα αμερικανού πολίτη."
Η απόλυτη ταυτιση απόψεων,εμού και εσού, (όπως είπα και αλλού πρόσφατα)!!!

ΤΟSHIBA ZX355DG
SONY PS3
SONY STR875

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.674

Πολύ καλά κάνεις και λες την άποψή σου φίλε Νikats και αυτό είναι το ωραίο, η ανταλλαγή απόψεων.

Ενδεχομένως με διαφορετικούς φωτισμούς να ήταν άλλο το αποτέλεσμα, αλλά η συγκεκριμένη ταινία έχει βγει σε DVD Superbit και όλες όσες τις έβγαλαν σε τέτοια έκδοση ήταν επιλεγμένες για την ευκρίνεια και τη ζωντάνια της εικόνας τους.
Δεν πιστεύω ότι τυχαία την επιλέξανε για Superbit.
Και έχω πάρα πολλές ταινίες σε τέτοια έκδοση.
Είναι μια από τις ταινίες που χρησιμοποιούσαμε σαν αναφορά στις δοκιμές που κάναμε όποτε μαζευόμασταν οι "βλαμμένοι" και ψάχναμε τις λεπτομέρειες δοκιμάζοντας διάφορους προβολείς.

Για την ερμηνεία του B. Willis μπορεί να έχεις δίκιο, δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου αλλά μου δίνει την εντύπωση ότι έτσι απαιτούσε ο ρόλος του να παίξει.
Πάντως κάναμε μια ωραία κουβεντούλα και αυτό είναι καλό.
Thanks.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.674

Α! Να ρωτήσω μήπως φίλε μου είχες κακορυθμισμένο τον προβολέα σου και γι΄αυτό δεν σε ικανοποιούσε το αποτέλεσμα των σκοτεινών πλάνων;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Tears of the Sun [Blu-ray] 2003

Α! Να ρωτήσω μήπως φίλε μου είχες κακορυθμισμένο τον προβολέα σου και γι΄αυτό δεν σε ικανοποιούσε το αποτέλεσμα των σκοτεινών πλάνων;
Oχι, αυτό οχι, βλέπω σε μια Toshiba 355ZF52", αγορασμένη προ μηνός, και ρυθμισμένη με το DigVidEs για HD.
Τι να πώ.....υποκειμενικό ειναι.
Θα έχουμε πιστευω την ευκαιρία να συζητήσουμε μελλοντικά σε κοινά ειδωμένες ταινίες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut