Technics SL 1210 mk 2. Μοντέλο 2010 ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!

Reaction score
2.248
Απάντηση: Technics SL 1210 mk 2. Μοντέλο 2010 ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!

αξιοπρεπεστατη Γιωργο μου,αλλα νομιζω πως ο Γιαννης,καθοτι εχει ακουσματα με το δικο του πικαπ και την denon που εχει επανω ειναι ο αρμοδιος να απαντησει.
Θα κρατήσω το αξιοπρεπέστατη που λες και θα σε ρώταγα εάν με βάση αυτό που άκουσες θα προχωρούσες στην αγορά μίας καλύτερης κεφαλής (όπως ήθελες να πάρεις) ή αυτή η pickering νομίζεις ότι σε καλύπτει ηχητικά εντός του παρόντος αναλογικού σου setup. Με άλλα λόγια εάν την βρήκες επαρκή αφού αυτός ήταν και ο προβληματισμός σου.

PS: Αρμόδιος είσαι και εσύ να απαντήσεις. Στο λέω αυτό επειδή είχες εστιάσει τις προηγούμενες μέρες στην επάρκεια της pickering και κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί άξιοπρεπέστατα με το ΜΚΙΙ σου.
Η δική σου γνώμη μετράει πάνω από όλα εδώ αφού εσύ θα ακούς την μουσικούλα σου και θα "συμβιώσεις" για ένα χρονικό διάστημα με αυτήν.

Γιατί στα λέω όλα αυτά? Να σου πω....
Πολλές φορές ένα άκουσμα το αισθανόμαστε "φιλικό" στα αυτιά μας. Είναι ένα άκουσμα που μπορεί να μας ξεκουράσει, να μας χαλαρώσει και να μας κάνει να ακούμε ώρες μουσική ευχάριστα. Αυτό είναι και το ζητούμενο στην μουσική. Να αισθανόμαστε άνετα και να χαιρόμαστε με αυτό που ακούμε.
Αυτό το υποκειμενικό "φιλικό" και οκείο άκουσμα τείνει να διαφέρει όμως από ακροατή σε ακροατή. Εως εδώ είναι ευχαρίστηση.....

Το επόμενο μονοπάτι είναι αυτό του χόμπι που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το μουσικό δρώμενο στην αληθοφάνεια (με βάση την εκάστοτε εγγραφή) αναπαράγωντας το όσο ποιό σωστά γίνεται σε οικιακές συνθήκες.
Σε αυτό το μονοπάτι όμως δεν υπάρχουν "φιλικά" ακούσματα. Σου αρέσουν δεν σου αρέσουν είναι αυτά. Εκεί αρχίζουν και οι σχιζοφρένειες που όχι μόνο προσπαθούμε να αναπαράγουμε σωστά την εκάστοτε εγγραφή... αλλά να την ξεπεράσουμε (θέλω να γελάσω αλλά δεν μπορώ) και μέσα από αυτήν να φτάσουμε το ίδιο μουσικό δρώμενο. Θα μου πεις με βάση τι? Με βάση τις ακουστικές εμπειρίες (μηχανημάτων οι ποιο πολλοί) ή όπως θα σου πουν άλλοι με βάση την μουσική παιδία (ρεσπεκτ)

Ετερον εκάτερον λοιπόν και για να κλείσω να μην σε ζαλίζω, ο αρμόδιος για να απαντήσεις είσαι εσύ ως προς το "οικείο" και φιλικό άκουσμα και ως προς το ορθόν με βάση τις ακουστικές εμπειρίες μηχανημάτων ο John :102:

Reaction score
61

Γιωργο μου,καταρχας δεν με ζαλιζεις,με ευχαριστει η πρωσηλωση σου στο θεμα. που εκαστοτε αγγιζεις με μια αχορταγη περιγραφη που με κανει να θαυμαζω αυτη σου την ικανοτητα.
Τωρα το σιγουρο ειναι οτι αυτο που εβγαλε η pickering μεσω του ηχοσυστηματος του Γιαννη,ειναι αδυνατον-πιστευω- να το βγαλει το ταπεινο hifi μου,οταν εχω χρονο να το συνδεσω θα γραψω τις εντυπωσεις μου.
Ευχαριστω και παλι,οπως και τον φιλο dimpas για την ευγενικη του κινηση να με βοηθησει.

Reaction score
1.284

Παρακαλώ και σου καταθέτω τι έχω κάνει:
Από το ebay αγόρασα μια μικρή φτηνή απλή ζυγαριά ακριβείας σαν αυτή
http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-pock..._Measurement_Equipment_ET&hash=item414d62272c

Αγόρασα έναν τεστ δίσκο κάτι σαν αυτόν

http://www.ebay.co.uk/itm/HiFi-News...rntable_Parts_Accessories&hash=item5ae4ce8b98

Ένα σετ καθαρισμού βουρτσάκι για δίσκο +για την βελόνα σαν αυτό

http://www.ebay.co.uk/itm/AM-Record..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item5d306b9033

και

http://www.ebay.co.uk/itm/AM-Stylus...rntable_Parts_Accessories&hash=item4843a857cf

Μετά βρήκα τους κωδικούς από τα ανταλλακτικά που ήθελα (εσύ ίσως να μην χρειάζεσαι κάτι ) και τα αγόρασα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ.

Με βάση τις οδηγείες και τον ΕΙΔΙΚΟ προτράκτορα ( και το μαραφέτι της Technics) σετάρισα τις κεφαλές και παίζω ....

Είναι μια όμορφη διαδικασία που αξίζει ( εφ όσων έχει χρόνο ) να την περάσεις.....

Reaction score
61

Καλημερα σε ολα τα παιδια,μολις εχθες το βραδυ βρηκα λιγο χρονο και εβαλα το mk 2 σε λειτουργια.
Οι εντυπωσεις μου-παροτι ο αθεοφοβος δεν εχω παρει ουτε ενα καθαριστικο βουρτσακι για τους δισκους- ειναι αρκετα καλες,ανοιξα αρκετα το volume στον Onkyo 401 και νομιζω οτι το ηχητικο αποτελεσμα ειναι τουλαχιστον ικανοποιητικο,βεβαια δεν εβαλα πολυ ωρα δισκο γιατι ολοι ειναι απο την αποθηκη-που βρισκονταν τα τελευταια 22 χρονια- και εχουν πολυ σκονη επανω.
Εαν καποιος εχει για πωληση καποιο πλυντηριο απλο χειροκινητο η δανεικο να τους καθαρισω,θα ειμαι υποχρεος!

Reaction score
61

Ευχαριστω Γιάννη μου,αλλα οι απαράδεκτοι απο Αγγλία θέλουν 20 ευρω έξοδα για αξία 36 ευρω!!

Reaction score
5.879

Ευχαριστω Γιάννη μου,αλλα οι απαράδεκτοι απο Αγγλία θέλουν 20 ευρω έξοδα για αξία 36 ευρω!!
Φοιβο απο το λινκ που σου εδωσα τα μεταφορικα ειναι 10 ευρω. Συνολο 46 ευρω.

Reaction score
460

Καλημερα Φοιβο και καλοριζικο το μκ2,ειναι οντως καινουργιο οπως το περιγραφεις και το βεβαιωνω μιας και ξερω τον Σταματη.
Απαραιτητα θα χρειαστεις πλυντηριο!!
Παρε αυτο που σου προτεινει ο Γιαννης,εφοσων δεν θες η δεν μπορεις να διαθεσεις καποια χρηματα παραπανω για να παρεις καποιο πλυντηριο με μοτερ περιστροφης και αναροφηση.
Το σημαντικοτερο σε ενα πλυντηριο ειναι η αναροφηση!!!!!!!Με 500ε μαξ παιρνεις πλυντηριο με αναροφηση.
Κανε παιχνιδι με κεφαλες γενικα και μετα παρε ενα αλλο βραχιονα και βαλε επανω,δεν θα πιστευεις στα αυτια σου........
Καλη συνεχεια.

Reaction score
61

Ευχαριστω φιλε μου,μάλλον αυτο που μου πρότεινε ο φίλος Γιάννης θα πάρω!

Reaction score
5.879

Reaction score
61

Γιάννη μου ευχαριστω,το έχω ψάξει στο 33 45 rpm,έχω μιλήσει με τον Γεράσιμο που το'χει,αλλα τα 69 ευρω είναι πολλα.
Ευχαριστω Nick D.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis