Technics SL-1900

Reaction score
28
Χαιρετώ το φόρουμ.Θα ήθελα κάποιες γνώμες όσον αφορά το ανωτερω μοντέλο της Τechnics,πώς στεκεται
εν συγκρίση με άλλα pick up πχ Pioneer pl115,Dual cs 505 κτλ ή καλύτερα με pic up μέχρι 200e,αν αξίζει
η αγορά του ή τί άλλο προτείνεται γιατί δεν το έχω ακούσει και δεν μπορώ να ξέρω.Όσοι γνωρίζουν σχετικά
προσέλθετε.Ευχαριστώ εκ τω προτέρω όλους όσους ενδιαφερθούν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Το CS505 είναι σαφώς ανώτερη μηχανή, με ανάρτηση, και με την υποσημείωση της αναγκαστικής χρήσης κεφαλής ULM (αν θυμάμαι καλά). Τα SL-1900 και 115D ήταν -και είναι- ιαπωνοπλαστικούρες της σειράς, υποφέρουν δε από ακουστική ανάδραση. Επίσης, το SL-1900 δεν έχει καμιά σχέση με το SL-1200xx.

Reaction score
28
Οπότε το ξεχνάμε και ψαχνουμε σε Dual cs505;Έχει σχέση ποιο μοντέλο[1,2,3,4] ή αν έχετε
τίποτα να προτείνετε από Sansui [sr222 ίσως] ή Μarantz,Τhorens κτλ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.078
Λογικά, το 505-4 πρέπει να προκριθεί, που είναι και το πλέον πρόσφατο, αλλά με μεταχειρισμένα τόσων ετών δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος. Μπορεί ένα παλιότερης έκδοσης να είναι σε καλύτερη κατάσταση, ας πούμε διότι έτυχε σε περιστασιακό ή επιμελή χρήστη. Πάντως, μεταξύ δύο σωστά συντηρημένων πικάπ, εκ των οποίων το ένα άμεσης οδήγησης φθηνής προς μέσης κατηγορίας τιμής και ενός με ανάρτηση, το τελευταίο αποδίδει ανώτερο ήχο, χωρίς εκείνο το χαρακτηριστικό "λαστιχένιο" μπάσο και φυσικά το βούισμα σε υψηλή στάθμη. Προσωπικά, αντί των διαφόρων SR525 - Marantz και συναφών, θα επέλεγα κάποιο Thorens TD-166, Dual 1249 ή 504 ή 505, κάτι τέτοιο. Φυσικά, αν σου τύχει σωστό Technics 1200MK2 σε κατάλληλη τιμή, προτίμησέ το έναντι οποιουδήποτε άλλου.

Reaction score
28
Για το mkii συμφωνώ αλλά το κόστος ανεβαίνει αισθητά.Για τα ανωτέρω θα ψαξω και θα
περιμένω τί θα βρεθεί.Θα πήγαινα σε κάτι χωρίς πολλά φθηνά πλαστικά,αν μπορούσα
φυσικά και με περισσότερο ξύλο.Ανάμεσα σε direct/belt drive θα διαλεγα το πιο προσεγμένο.
Ακούω από ένα technics sl bd22,κλασική επιλογή για αρχάριους,το έχω από καινούργιο.
Τα ανωτερω θεωρώ ότι μάλλον είναι καλυτερά του,αλλά μου φαίνεται δυσκολο να ακούσω
κάποιο πριν το αγοράσω.

Reaction score
28
Καλημέρα βρήκα ένα Dual cs 435,μοντέλο 1998/99 σε καλή λειτουργική κατάσταση.Αξίζει να ενδιαφερθώ,σε συγκριση με
το cs 505 π.χ. ή όχι;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος