TECHNICS SL-PG520A

Reaction score
0
Καλησπέρα, προ ημερών έπεσε ένα τέτοιο cd-player στα χέρια μου το οποίο συνδέθηκε με ενισχυτή-ηχεία και λειτούργησε μια χαρά για αρκετή ώρα. Μετά όμως από κάποια ώρα παιξίματος σταμάτησε να αναγνωρίζει τα cd(προσπαθούσε να τα διαβάσει αλλά η ένδειξη στην οθόνη παρέμενε 00.00).
Το μηχάνημα το αγόρασα μόλις 10€ αλλά μου αρέσει και ο ήχος του μου φάνηκε ικανοποιητικός οπότε τι προτείνετε; Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και πως μπορώ να το ελέγξω; Μπορεί να επισκευαστεί; Είδα εδώ στο forum πως το μηχανάκι έχει έναν ιδιότυπο μηχανισμό ανάγνωσης που είναι αρκετά ακριβός.

Reaction score
4
Απάντηση: TECHNICS SL-PG520A

Καλησπέρα, προ ημερών έπεσε ένα τέτοιο cd-player στα χέρια μου το οποίο συνδέθηκε με ενισχυτή-ηχεία και λειτούργησε μια χαρά για αρκετή ώρα. Μετά όμως από κάποια ώρα παιξίματος σταμάτησε να αναγνωρίζει τα cd(προσπαθούσε να τα διαβάσει αλλά η ένδειξη στην οθόνη παρέμενε 00.00).
Το μηχάνημα το αγόρασα μόλις 10€ αλλά μου αρέσει και ο ήχος του μου φάνηκε ικανοποιητικός οπότε τι προτείνετε; Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και πως μπορώ να το ελέγξω; Μπορεί να επισκευαστεί; Είδα εδώ στο forum πως το μηχανάκι έχει έναν ιδιότυπο μηχανισμό ανάγνωσης που είναι αρκετά ακριβός.
Καλησπέρα , το cd είναι original η copy ?

Reaction score
0
Original. Πάντως μετά από κάποια ώρα με κάποια cd δούλεψε, επίσης γνήσια. Τι μπορεί να συμβαίνει; Ίσως επειδή είναι σχετικά πολυκαιρισμένο να θέλει κάποιου είδους καθάρισμα ή συντήρηση;

Α και τα cd ήταν πεντακάθαρα, σε αρκετά καλή κατάσταση και μέχρι πριν μισή ώρα έπαιζαν κανονικά. Μετά δεν αναγνωρίζονταν.

Reaction score
4

Υπάρχουν κάποια cd καθαριστικά που αν είναι θέμα σκόνης στην κεφαλή θα στο διορθώσει.Να σε ρωτήσω μήπως το μηχάνημα είναι κάπου κλεισμένο κατά κάποιο τρόπο και ζεσταίνεται ?

Reaction score
0
Είναι επάνω σε έναν ενισχυτή αλλά όντως παρατήρησα ζέστη κάτω από το σώμα του cd-player. Χμ, ακούγεται λογικό καθώς όταν το δοκίμασα επανειλημμένως εκείνη τη στιγμή δεν διάβασε κανένα ενώ μετά από 2-3 ώρες έμοιαζε να μην υπάρχει πρόβλημα.
Θα δοκιμάσω και ένα cd καθαριστικό(αλά παλαιά με τις καθαριστικές κασέτες).

Reaction score
4

Θα σου πρότεινα να του αλλάξεις θέση μιας και οι πλακέτα του cd είναι στο κάτω μέρος. Άφησε το να παίξει κανένα δυωρακι και αν δεν στο κάνει αυτό είναι.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την μεταμεσονύκτια βοήθεια σου. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Reaction score
0
Τελικά δεν πρέπει να είναι πρόβλημα θερμοκρασίας καθώς τα cd σπάνια διαβάζονται ακόμα και όταν είναι εντελώς κρύο το player. Επίσης ενίοτε διαβάζει ένα cd παίζει πέντε λεπτά και σταματάει ξαφνικά.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποιο καθαριστικό cd. Κάποια πρόταση πέραν αυτού;

Reaction score
4

Φιλε μου αν δεν κανει κατι και ο καθαρησμος δεν ξερω αν σε συμφερει να το φτιαξεις γιατι μαλον θα ειναι απο τον μηχανησμο του :104: η από το laser τα οποία είναι αρκετά ακριβά.

Τα cd players το παθαίνουν αυτό μετά από πολλά χρόνια παιξίματος.

Reaction score
0
Από Δευτέρα θα δοκιμάσω τον καθαρισμό και θα δούμε. Κρίμα πάντως γιατί στην αρχή είχα χαρεί που έπαιζε σωστά. Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου.

Reaction score
4

Αααααα αν πιάνει το χέρι σου άνοιξε το και κανε ένα καθαρισμό γενικό γιατί αν έχει πολύ σκόνη στην πλακέτα μπορεί να κολλάει και από αυτό.Αν και λίγο τραβηγμένο.

Να είσαι καλά φίλε μου .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.586
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan