Technics sp 10 και εντυπώσεις

Reaction score
1.549
Μετα απο μισο χρονο καθηστερησεις, βαρεμαρα, ταξιδια κλπ αποφασισα προχθες να πιασω το sp10 μιας και ειχα λιγο ορεξη και χρονο. Το πικαπ αγοραστηκε απο Αγγλια απο τεχνικο του BBC και βρισκοταν σε ενα απο τα στουντιο του BBC για λιγο καιρο, αφου αντικαταστηθηκε απο κατι ομορφα λαπτοπακια. Περιμενα καιρο να βρω το καταλληλο sp10 αφου τα πιο πολλα ραδιοφωνικα (και μη) ειναι σε μαυρο χαλι και κατα 99%, οπως μου ειπε ο ιδιος ο τεχνικος, αυτο που βλεπεις εξω υπαρχει και μεσα σε αλλη μορφη με ταλαιπωρημενα IC που θα παραδωσουν πνευμα νυχτα... Ο τεχνικος ειχε κανει τα παντα προληπτικα αν και τροφοδοτικο και μοτερ ηταν στα σπεκ, και το μονο που δεν εχει γινει γιατι δεν χρειαστηκε ηταν η αλλαγη του θρος παντ το οποιο ειναι σε πολυ καλη κατασταση. Βραχιονας , ο Ortofon as309 , μια κατασκευη του Γερμανου Alfred Bockrand με μπραντ νιου ρουλεμαν. Headshell ενα Yamamoto απο αφρικανικο μπλακ γουντ, καλωδια λιντ της ΑΤ και καλωδιο βραχιονα και αυτο της ΑΤ το οποιο ειχα παρει απο Ιαπωνια με εναν ντενον βραχιονα.
7 layers απο 15αρι κοντρα πλακε 2 διαφορετικων τυπων, μπολικη κολλα, μπολικα κλαμπς, μπολικα χερια βερνικι, μπολικη υπομονη μπολικος χρονος κλπ κλπ κλπ.
Το αποτελεσμα στις φωτο.
Τωρα ηχητικα θεωρω τον ηχο του πολυ κοντα στα καλα νταιρεκτ της ντενον τα οποια εχω/ειχα , και αν καποιος δεν χρειαζεται την εξτρα ροπη δεν νομιζω οτι χρειαζεται να δωσει και τα εξτρα λεφτα για το τεκνικς. Ηχητικα μου φαινεται λιγο σκληρο και απολυτο, βεβαια εχω δοκιμασει πανω του μονο την 103R και οχι για πολλες ωρες. Σιγουρα το Thorens td 125 με SME 3009 και denon dl 110 εχει ποιο αερατο ηχο αλλα καπως αργο. Το εσ πι 10 εχει ταχυτητα και ατακα και ειναι αρκετα πιο απολυτο απο το θορενς. Επισης επειδη ειναι στο ιδιο επιπλο με τους τελικους ,τσιμπαει λιγο θορυβο απο τους μετασχηματιστες τους , κατι που το θορενς ,λογο αναρτησης λογικα, δεν κανει. Αυτα για τωρα :)
IMG_4370.JPG
IMG_4371.JPG
IMG_4373.JPG
IMG_4376.JPG
IMG_4381.JPG

Reaction score
191
Συγχαρητἠρια. (ἀλλη μιἀ φορἀ)
Και για τις ακουστικἐς σου εκτιμἰσεις.
Ωραία δουλειά, μπραβο.
Πρωσοπικα προτιμώ την πρώτη εκδοχή στο φυσικό χρωμα του ξύλου, ομως και μετά το βάψιμο ειναι πολυ καλο και ταιριαζει στο χώρο καλύτερα. Καλη λεπτομέρεια το λευκό βινύλιο.
Καλο βραδυ

Reaction score
1.754
Ευχαριστὠ :D
Μαὐρο θἐλει λἐμε.
Το ντιοὐϊκο φυσικὀ πἀει μὀνο σε (λἰγα) idler drive
Ἰσως ... οι κἀθετες ακμἐς να μαλἀκωναν μιἀ ιδἐα.
Κι ἐνα ωραἰο clamp chameleon γκουμοὐτσα.
Κι ἐνα ωραἰο headshell ΩΜΑ.
Και μιἀ ωραἰα Z1S + Jico neoSAS/S
Kαι 3 σαμπρἐλες καροτσιοὐ απὀ κἀτω.

Ὀπως και νἀ ´χει ρε ρἐτρο, οι προσπἀθειἐς σου εἰναι ηρωϊκἐς ! :hi:

Reaction score
1.549
Ισχυει το μαυρο παει πιο πολυ με τον χωρο, το ξυλο εκανε μπαμ! Για καλο και για κακο χτυπησα και τα board του sp10 απο το μπει για να εχω spare γιατι ποτε δεν ξερεις... Τωρα ειμαι σε σκεψεις για το denon dp6000 να ενεργοποιησω παλι να φυγουν εντελως τα αναρτησης απο εδω :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas