teufel

Reaction score
2.566
Παιδιά τί λέτε γι αυτά :
Teufel M 520 F ή Τeufel Ultima 7 (http://www.teufel.de/Stereosysteme/M-520-F.cfm) και (http://www.teufel.eu/Homecinema/Ultima-7-Surround.cfm?show=test)
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ισχύουν? Τα έχει ακούσει κανένας?

Ποιό από τα 2 θα επιλέγατε? Θα παίρνατε από το εξωτερικό μιας που εδώ δεν υπάρχει αντιπρόσωπος ή να μη το ρισκάρω λέτε?
Ευχαριστώ!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: teufel

Παιδιά τί λέτε γι αυτά :
Teufel M 520 F ή Τeufel Ultima 7 (http://www.teufel.de/Stereosysteme/M-520-F.cfm) και (http://www.teufel.eu/Homecinema/Ultima-7-Surround.cfm?show=test)
Καλη σου ημερα,
μα το ενα συστημα ειναι δικαναλο και το αλλο πολυκαναλο.
Εσυ τι ακριβως θες?

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ισχύουν? Τα έχει ακούσει κανένας?
Εχω ακουσει πολλες σειρες, κυριως τις μεγαλυτερες, με αριστα
παντα αποτελεσματα.

Θα παίρνατε από το εξωτερικό μιας που εδώ δεν υπάρχει αντιπρόσωπος ή να μη το ρισκάρω λέτε?
Εδω αρχιζουν τα δυσκολα.
Να μια ερωτηση που μονο εσυ ο ιδιος μπορεις να απαντησεις.:126:

Reaction score
2.566
Ναι εντάξει, εννούσα αυτό που όμως περιέχει τα ηχεία που ανέφερα : http://www.teufel.de/Heimkino/Theater-5-Hybrid.cfm?show=technik

Η χρήση που τα προορίζω είναι 75% μουσική - 25% hc. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος πού τα άκουσες ? Μήπως μπορώ να πάω κι εγώ να τα ακούσω γι αυτό ρωτάω...

Αν μου αρέσουν και ταιριάζουν με τον ενισχυτή μου, είμαι πρόθυμος να τα παραγγείλω και από εξωτερικό. To γεγονός ότι είναι 4ωμα με φοβίζει λίγο αν και ο ενισχυτής μου πρέπει να έχει και λειτουργία σε 4ωμ αν θυμάμαι καλά (sony str da5200es).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: teufel

. Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος πού τα άκουσες ? Μήπως μπορώ να πάω κι εγώ να τα ακούσω γι αυτό ρωτάω...

.
Στα παλια καλα χρονια και οταν η Teufel ειχε αντιπροσωπους ανα
τον κοσμο, ειχα "κατι" να κανω με την αντιπροσωπεια στην χωρα μας:121:

Πηγαινε για το δευτερο μοντελο εαν το επιτρεπουν τα οικονομικα σου
και ο χωρος σου:126:

Reaction score
2.566
Λες για το ultima + κανά sub ε?
Αυτό που με φοβίζει, είναι ότι στο manual του ο ενισχυτής ενώ λέει ότι έχει ρύθμιση κι αν τα ηχεία είναι 4ωμα, σε ένα άλλο σημείο λέει ότι " κατά τη σύνδεση μπροστινών ηχείων στα τερματικά Speaker A και B, συνδέστε ηχεία με ονομαστική αντίσταση 8ωμ ή μεγαλύτερη ". Γιατί να το γράφει αυτό αφου υποτίθεται ότι υποστηρίζει και 4ωμα?
Επίσης, γνωρίζεις μήπως την ευαισθησία των εν λόγο ηχείων? Δεν μπορω να τη βρω πουθενά!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Λες για το ultima + κανά sub ε?
Αυτό που με φοβίζει, είναι ότι στο manual του ο ενισχυτής ενώ λέει ότι έχει ρύθμιση κι αν τα ηχεία είναι 4ωμα, σε ένα άλλο σημείο λέει ότι " κατά τη σύνδεση μπροστινών ηχείων στα τερματικά Speaker A και B, συνδέστε ηχεία με ονομαστική αντίσταση 8ωμ ή μεγαλύτερη ". Γιατί να το γράφει αυτό αφου υποτίθεται ότι υποστηρίζει και 4ωμα?
Επίσης, γνωρίζεις μήπως την ευαισθησία των εν λόγο ηχείων? Δεν μπορω να τη βρω πουθενά!!
Σου αναφέρει σύνδεση ηχείων Α + Β δηλαδή δύο ζευγάρια ηχεία.
Πάντως καλό θα ήταν κάποια στιγμή να προστεθεί ένας καλώς δικάναλος ενισχυτής από τη στιγμή μάλιστα που κατά 75% ακούς μουσική.

Reaction score
2.566
A μαλιστά,κατάλαβα οκ, ευχαριστώ!
Ναι ένας τελικός δικάναλος θα είναι η επόμενη αγορά μου κάποια στιγμή...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Καλύτερα να πας για ένα ολοκληρωμένο δικάναλο και σε μία του είσοδο Line να συνδέσεις την έξοδο προενίσχυσης του AV ενισχυτή σου για τα μπροστικά L & R κανάλια.

Reaction score
2.566
Δηλαδή να έχω 2 ολοκληρωμένους? Οπότε τα 2 μπροστινά θα παίζουν από ...ποιόν?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Τα δύο μπροστινά θα είναι συνδεδεμένα στο δικάναλο ενισχυτή. Σε αυτόν θα συνδέσεις, αν έχεις, και τις δικάναλες πηγές σου.
Ο πολυκάναλος θα δουλεύει τα περιφερειακά ηχείο και το κεντρικό.

Reaction score
2.566
Ναι θα είναι συνδεδεμένα στον δικάναλο αλλά ο πολυκάναλος θα λειτουργεί ως προενισχυτής έτσι δεν είναι? Αρα γιατί να μην πάρω απλά έναν τελικό?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Ο πολυκάναλος, σε δικάναλες ακροάσεις, δεν θα λειτουργεί καθόλου. Κάλλιστα μπορείς να τον έχεις κλειστό. Ο δικάναλος θα εκτελεί χρέη και προενισχυτή σε δικάναλη χρήση.

Reaction score
2.566
A και θα λειτουργεί ως προενισχυτής μόνο σε hc φάση...οκ κατάλαβα, thanks!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Ακριβώς έτσι.
Τα προενισχυτικά στάδια των πολυκάναλων, άσχετα τι λένε τα περιοδικά, δεν είναι και πολύ σόι.
Οπότε σε δικάναλες ακροάσεις θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: teufel

Ο πολυκάναλος, σε δικάναλες ακροάσεις, δεν θα λειτουργεί καθόλου. Κάλλιστα μπορείς να τον έχεις κλειστό. Ο δικάναλος θα εκτελεί χρέη και προενισχυτή σε δικάναλη χρήση.
Τα προενισχυτικά στάδια των πολυκάναλων, δεν είναι και πολύ σόι.
Οπότε σε δικάναλες ακροάσεις θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

......

Κατσε να καταλαβω και εγω...:136:

Αν σε δικαναλη ακροαση εχω και τον πολυκαναλο σαν προενισχυτη και τον δικαναλο ειναι χειροτερα απο το να εχω τον δικαναλο μονο ?

1.Δεν κερδιζω τιποτα ? Ουτε σε δυναμη ? :203:

2.Επισης θα χασω σε ποιοτητα ? Ποσο θα επηρεασει ο πολυκαναλος (σαν προενισχυτης ) το ηχητικο αποτελεσμα ? Τοσο πολυ που δεν αξιζει να τον συνδεσω ? :203: (ας πουμε οτι ειναι και οι δυο της ιδιας εταιρειας )

Επισης οταν θελω να τους κανω χρηση hc...

3.Θα παιζουν ολα μαζι ετσι ? θα ρυθμιζω την ενταση των δυο μπροστινων ηχειων με τον δικαναλο και την ενταση των υπολοιπων με τον πολυκαναλο ? Τι κερδος εχουμε γενικως ?
Σε αυτο εχω και μια απορια..Οταν ενας ενισχυτης ειναι ας πουμε 5* 100 πχ.Αν τα δυο καναλια οδηγουνται απο ενα τελικο (ειτε καθαροαιμο ειτε σαν το δικαναλο της περιπτωσης μας ) τα 3 υπολοιπα καναλια παραμενουν ως εχουν η αποδιδουν καλυτερα (πιο δυνατα εννοω )λογω μη ζορισματος του πολυκαναλου ενισχυτη πλεον ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488