Thank You for Smoking (2006)

Reaction score
6

Ευχάριστη έκπληξη με ενδιαφέρον καυστικό χιούμορ .
Ο νεοφώτιστος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Jason Reitman μας παρουσιάζει με κωμικό τροπο την διαμάχη δυο πλευρών ανάμεσα σε καπνιστές και μη καπνιστές.
Υιός του Ivan Reitman σκηνοθέτη πολλών επιτυχιών στο παρελθόν (Ghostbusters - Kindergarden Cop - Junior) o Jason Reitman δείχνει ικανότερος του πατέρα του καθως από την πρωτη του σκηνοθετική δουλειά αλλα και ως σεναριογράφος δεν τα παει καθόλου άσχημα .

Ο πρωταγωνιστής του ο Νικ Νέιλορ (AaronEckhart) εκπρόσωπος Τύπου των καπνοβιομηχανιών και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Σπουδών Καπνού.
Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ετοιμόλογο τσαρλατάνο, ανήθικο, αδίστακτο, σύγχρονο Μεφιστοφελή με κοστούμι γιάπι. Παρόλ' αυτά, ο Νικ είναι έξυπνος, γοητευτικός και χαρισματικός. Προτιμά να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να την προβάλει με πειστικό τρόπο. Ξέρει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και είναι ικανός να μας πείσει ότι το κάπνισμα... ΔΕ βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Πρωτότυπο ως θεμα χάριν της κωμικής του διάθεσης που σε όλη την διάρκεια ειρωνεύεται και σπάει πλάκα με τα τερτίπια των απανταχού φανατισμένων.
Τελικά ποιος εχει δίκιο;
Εγω που καπνίζω η εσυ που δεν καπνίζεις;

Όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός
Ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνο, ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία, ότι μπορεί ακόμα και να προκαλέσει το θάνατο. Και, φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι εθιστικό. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησαν να καπνίζουν πολύ πριν γνωστοποιηθούν οι επιπτώσεις του καπνίσματος. Τώρα, όμως, όλοι γνωρίζουμε και το κάπνισμα είναι προσωπική επιλογή του καθενός.

Παιζουν Άαρον Έκχαρτ, Μαρία Μπέλο, Κέιτι Χολμς, Κάμερον Μπράιτ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Λόου
Διανομή:Rosebud

Για το είδος της 7/10

http://www2.foxsearchlight.com/thankyouforsmoking/

Reaction score
4.254
Re: Thank You for Smoking

Θα πάω σήμερα να τη δω τσάμπα από το Αθηνόραμα :D

Reaction score
50

Δεν μπορώ να πω, καλή η ταινία, αλλά για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε (λίγο) σαν μια απ' τις ταινίες που οι καλές ατάκες εξαντλούνται στο trailer (I hate that!). Δεν το εκφράζω και πολύ καλά, δεν είναι σε καμία περίπτωση σαν τις χαζοκωμωδιούλες που γελάς μόνο στο trailer, είναι σίγουρα πιο καλογυρισμένη. Απλά δε μ' εντυπωσίασε όσο περίμενα. Πάντως αξίζει να τη δείτε, ίσως όχι στο σινεμά όμως (εκτός αν είναι δωρεάν όπως πάει η Γιώτα).

Reaction score
6

Εγω παλι για την συγκεκριμένοι ταινια εμαθα από τα ποστερ που βαζει ο Δημήτρης.
Συνεπώς δεν ηξερα τι να περιμένω δεν ειχα διαβασει τίποτα δεν ειχα δει τρειλερ και τελικως αυτό λειτούργησε υπερ.
Παντως για πολλες ταινίες μαθαινω για την ύπαρξη τους από τα τρειλερς και τα ποστερ που μπαίνουν στο δυο τοπικ ( εκεί ψηλα)
:) 8)

Reaction score
8

Καλο το ταινιακι ντοκιμαντεριστικου στιλ καλος προταγωνιστης, καλες ατακες αλλα θα ηθελα κατι παραπανω....
Αντιθετα λιγο καλυτερο μου φανηκε Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΡΑΝΤΑ!
Απλο σεναριο με καλες ερμηνειες για να περασεις ευχαριστα.
Νομιζω οτι τα καλυτερα ερχονται γιαυτην την χρονια σε λιγο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός