The Bridge

Reaction score
62
Είχα δει 2-3 επεισόδια στην αρχή αλλά το άφησα, κάτι δεν...
Το original δεν το 'χω τσεκάρει ακόμα.

Reaction score
1.190
Να σου πω την αλήθεια το πρώτο επεισόδιο είδα και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Η αλήθεια έιναι ότι μετά το Breaking Bad δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να μ' αρέσει.
Οι συστάσεις που έχω είναι να προτιμήσω το Αμερικάνικο από το original (αν και συνήθως συμβαίνει το ανάποδο).

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.370
Η σειρά είναι καλή. Για την αμερικάνικη μιλάω γιατί άλλης προέλευσης θεάματα δεν παρακολουθώ.
Έχει σχετικά σταθερή ροή μέχρι και το 13ο, και τελευταίο, επεισόδιο της σεζόν. Το FX έχει ήδη παραγγείλει και δεύτερη σεζόν για το καλοκαίρι του 14.

Reaction score
1.594
Η σουηδο-δανέζικη παραγωγή ήταν εξαιρετική. Ωραίες ερμηνείες, ωραία φωτογραφία και μια άλλη ματιά του σκανδιναβικού βορρά. Προσωπικά προτιμώ 100% την original σειρά

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658
Να σου πω την αλήθεια το πρώτο επεισόδιο είδα και μου φάνηκε ενδιαφέρον. Η αλήθεια έιναι ότι μετά το Breaking Bad δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να μ' αρέσει.
Οι συστάσεις που έχω είναι να προτιμήσω το Αμερικάνικο από το original (αν και συνήθως συμβαίνει το ανάποδο).
Κι εμένα έχουν ανέβει πολύ οι απαιτήσεις μου, καθώς ότι έχω δει μερικές πραγματικά καλές σειρές τον τελευταίο καιρό. Δεδομένου ότι τα γούστα μας ταιριάζουν, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σ'αυτό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.370
Είναι αξιοσημείωτο ότι η σειρά, εκτός του αμερικάνικου, έχει και αγγλο-γαλλικό ριμέικ.
Ζητείται εθελοντής για να δει και τα τρία και να μας πει ποιο είναι το καλύτερο. :tongue:

"Φίλος", που βλέπει τα πάντα, έχοντας όμως μια κουλτουριάρικη ευρωπαϊκή κλίση (μπλιάαααχ), μου είπε πως το αγγλο-γαλλικό του άρεσε περισσότερο απ' όλα γιατί έδωσε περισσότερο βάθος στους χαρακτήρες. Εκεί τον μούτζωσα... :D

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658
Τo αγγλο-γαλλικό έχει πολύ χαμηλότερη βαθμολογία στο IMDB, ένδειξη ότι μάλλον ήταν δικαιολογημένη η μούντζα... :biggrin:

Reaction score
1.190
Κι εμένα οι πηγές μου λένε ότι το Αγγλο-Γαλλικό είναι μάπα.

Καλό ήταν το The Killing το οποίο τώρα βρίσκεται στην 3η σεζόν (2η ουσιαστικά) το οποίο είναι βασισμένο στο επίσης καλό Δανέζικο Forbyldensen. Διαλέγετε και παίρνετε (Αμερικάνικο ή Ευρωπαικό).

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_(U.S._TV_series)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_(Danish_TV_series)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.370
Το The Killing (το αμερικάνικο φυσικά) ήταν η αγαπημένη μου αργή/"ποιοτική" σειρά. Ώρες-ώρες απορούσα με τον εαυτό μου βέβαια, καθώς γινόταν πιο αργό κι από το Rubicon. Πάντως, κατάφερα να βγάλω και τις 3 σεζόν αναίμακτα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658
Η σύγκριση με το Forbyldensen/The killing είναι πολύ εύστοχη, καθώς υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.
Κι εγώ το αμερικάνικο ριμέικ είδα (το οποίο μου άρεσε), αλλά εκ των υστέρων που πήρε το μάτι μου σκηνές από το πρωτότυπο που έπαιζε στη ΝΕΤ, πρέπει να πω ότι -εικαστικά τουλάχιστον- το δανέζικο μου φάνηκε καλύτερο. Δε θ'αφιέρωνα πάντως χρόνο για να ξαναδώ την ίδια ιστορία -ένας προβληματισμός που ανακύπτει σε κάθε περίπτωση ριμέικ.
Πάντως είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη για σειρές ή ταινίες από γνώμες άλλων, αν δεν ξέρεις πόσο ταιριάζουν τα γούστα σας. Πρώτο ανάλογο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό, το The ring: θυμάμαι τους περισσότερους κριτικούς και κάποιους γνωστούς να λένε διθυράμβους για το πρωτότυπο γιαπωνέζικο έναντι του αμερικάνικου ριμέικ, αλλά για μένα ίσχυε το αντίστροφο.

Reaction score
1.594
Ειδα χθές το 1ο επεισόδιο του 2ου κύκλου της Σουηδο-Δανέζικης παραγωγής το οποίο ήταν απλά εξαιρετικό ! Μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα σαν να είχες μόλις τελειώσει τον 1ο κύκλο. Very promising

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo