The Brothers Grimm (2005) ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ

Reaction score
7
THE BROTHERS GRIMM (ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ)

Μια φορά κι έναν καιρό, στην παρηκμασμένη γερμανική επαρχία του 18ου αιώνα, ζούσαν οι πασίγνωστοι σε όλους μας συλλέκτες λαϊκών παραμυθιών, Γουίλ ο κυνικός τυχοδιώκτης και Τζέικ ο ονειροπόλος χρονικογράφος, βγάζοντας το ψωμί τους ως ψευτοεξορκιστές δαιμόνων και τεράτων. Η απάτη τους κάποτε ξεσκεπάστηκε και, ως αναγκαστικός προορισμός τους, ορίστηκε ένα αληθινά καταραμένο δάσος που «κατάπινε» νέες κοπέλες. Πώς ξαφνικά ζωντάνεψαν οι ήρωες των παραμυθιών τους, Κοκκινοσκουφίτσα, Ραπούνζελ, Χάνσελ και Γκρέτελ, είναι ένα μυστήριο. Μήπως τελικά δεν γεμίζουν απλώς τα παιδικά βιβλία αλλά αναπνέουν κρυφά σε στοιχειωμένα δάση όπως η φιλήδονη και μοχθηρή βασίλισσα; Ολα μπορούν να συμβούν σε αυτή την τρομακτική περιπέτεια εκδίκησης που συνυφαίνει το ρομαντισμό με το χιούμορ, την αλήθεια με την πραγματικότητα.

Παραγωγή: ΗΠΑ - Τσεχία (2005)
Σκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Χιθ Λέτζερ, Μόνικα Μπελούτσι, Τζόναθαν Πράις, Λένα Χέντι

.............................

Το ειδα χθες στο Village (ναι πηγα σινεμα....! Και οχι μονο πηγα αλλα πηγα και στα Village)....
Ειχα μπει ΜΕΣΑ στην ταινια... (3ο καθισμα, απ την αρχη... δε μπορουσα να κανω κι αλλιως!!)

Δεν ηταν κακο.... Ειχα την εντυπωση οτι ειχαν τεντωσει την ιστορια για να κρατησει περισσοτερο...
Σχεδον παραμυθενια ατμοσφαιρα... (το "σχεδον" παει στο οτι ηταν καπως σκοτεινο, αν και θα μπορουσε να ειναι ακομα πιο σκοτεινο).
Η Μονικα εμφανιστηκε για κανα 5λεπτο.... (απορω γιατι το κανει αυτο... τις τελευταιες φορες ολο ετσι κανει... για χαρτζηλικι παιζει?)

Περισσοτερα αυριο.....

Reaction score
2
Re: The Brothers Grimm (ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ)

Αν και ο Terry Gilliam είναι απο τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες, η συγκεκριμένη ταινία ήταν σαφώς κατώτερη των προσδοκιών. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξαν βεβαίως οι παρεμβάσεις των αδερφών Weinstein (απέλυσαν τον διευθυντή φωτογραφίας, παρενέβησαν στο casting,κτλ).

Μέτρια λοιπόν η ταινία και περιμένουμε πως και πως το Tideland στο οποίο ο Gilliam είχε σαφώς την ελευθερία να την γυρίσει όπως ήθελε. :)

Reaction score
49

Η Μονικα εμφανιστηκε για κανα 5λεπτο.... (απορω γιατι το κανει αυτο... τις τελευταιες φορες ολο ετσι κανει... για χαρτζηλικι παιζει?)

Περισσοτερα αυριο.....

Ακόμα και για τα 5 λέπτα μόνο, αξίζει να την δω....... :roll: :roll: :D

minas

Πισιά
Reaction score
4.193

Ευτυχώς δεν την είδα στο σινεμά... αλλά και πάλι έκλαιγα το χρόνο που έχασα. Για τον προϋπολογισμό της και τα ονόματα των συντελεστών είναι πράγματι απογοητευτική...

Reaction score
62

...Και παραλίγο να με πείσουν να τη δούμε και στην gold class!! :shock: Ετυχώς τα 12,5 επιπλέον ευρώ τα επένδυσα στο στομάχι μου στο la pasteria! :wink: Ακόμα θα τα έκλαιγα! Πάντως για να πώ την αλήθεια η ταινία ήταν όπως την περίμενα. Τρομοκωμική από όλες τις απόψεις!!

Reaction score
427
The Brothers Grimm (ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ)

Απλά έχουμε δει τόσες που για να μας κάνει κάτι αίσθηση, πρέπει να έχει το κάτι διαφορετικό.

Reaction score
62

Δεν ξερω, αλλα ειτε εχουμε γινει παραξενοι με τις ταινιες, ειτε οι ταινιες ειναι ψιλοσκουπιδακια.....
Διστυχώς βλέπουμε τα ιδια και τα ιδια.Ξαναπαιγμένα σενάρια με άλλη συσκευασία. Ειδικά αυτές οι ρομαντικές κομεντί...ΕΛΕΟΣ!!!!!

V

VIDEOMIX

Guest

Εγω ειμαι πιο εύκολος. Μου αρέσουν πάμπολλες ταινίες και κυρίως οι ταινιες εποχής. Πάσης εποχής.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός