The new budget KING! 999ε για 720p DLP!

Reaction score
0
Για τον Optoma HD70 λιγο πολυ ξεραμε....αλλα σημερα βγηκε και το πρωτο σοβαρο review απο το Projector Central, που επιβεβαιωνει το αναμενομενο....εναν προβολεα λιγο χειροτερο του αριστου 72αρη, αλλα στη μιση τιμη....

Δειτε ολοκληρο το review εδω :

http://www.projectorcentral.com/optoma_hd70.htm

Περιληπτικα, οι κυριες διαφορες ειναι το 8bit color processing, και η αδυναμια να δωσει 1024χ768 αναλυση natively.

Προσωπικα, αν ερθει και στη χωρα μας σε τετοια τιμη, δε νομιζω να μπορεσω να αντισταθω, αφου πλεον το κοστος ειναι τοσο χαμηλο που ειναι αδυνατον να μετανιωσω για την αγορα μου οπως πιθανον θα εκανα με τον 72αρη αμα εσκαγε κανενας 1080 στα 2999 σε 2-3 μηνες...ενω με την τιμη στο 1000αρικο, οτι καινουριο και να βγει εχεις δωσει τοσο λιγα που ευχαριστημενος θα εισαι, και μπορεις ευκολα να αναβαθμισεις χωρις να σκεφτεσαι οτι εχασες πολλα απο το μεταβατικο σταδιο...

Reaction score
0
το ιδιο color wheel εχει και ο 72 , 4x speed 7segment, και αποτι λενε πρεπει να εισαι πολυ επιρεπης για να δεις rainbow...

Reaction score
0
ΝΑΙ!
Δεν κρατιεμαι, ελπιζω η adamco να βαλει λογικη τιμη, εστω 1:1 αναλογια με το δολαριο....γιατι σε τετοιο budget επιπεδο ολα μετρανε.....και εφυγα!

Reaction score
0
Πάντως εγώ που μίλησα με adamco την δευτέρα μου είπε ότι η τιμή θα κυμανθεί γύρω στα 1300 ευρώ. (Κλασσική περίπτωση Ελληνικής αντιπροσωπείας). Ευτυχώς από κάποιο ιντερνικό μαγαζί το βρήκα 1100 ευρώ με παράδοση στο σπίτι (φυσικά από ανεξάρτητη εισαγωγή).

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μακη , μην βιαζεσαι.
Οταν η Adamco λεει 1300 εννοει...1200 τουλαχιστον για να μην πω τιποτα λιγοτερο και με βρισουν οι ανθρωποι :lol:

Για να σας δωσω να καταλαβετε η τιμη του HD81 ηταν 6990 και με την καταλληλη πιεση(στην mother company) επεσε στα 5990 :wink:

Reaction score
0
Μακαρι να ειναι ετσι, γιατι αν ερθει στα 1300, λυπαμαι θα παρω απο Γερμανια που παιζει στα 979-989...και 33 ευρω μεταφορικα...

Ριχτε μια ματια www.idealo.de

Σε τετοιο επιπεδο και τα 100 ευρω μετρανε και τα 200...ποσο μαλλον τα 300....οταν εισαι σε σφικτο budget με 200 ευρω παραπανω παιρνεις πολυ καλυτερη οθονη ας πουμε...γιατι να τα χαρισεις στην ελληνικη αντιπροσωπια?

Ο προβολεας παντως φαινεται αστερι για το κοστος του.....επιφυλασσομαι να δω και κανενα review ακομα, αλλα εμπιστευομαι το projector central σε καποιο καλο βαθμο....να δω ποιος θα παρει LCD D5 τωρα...

Reaction score
1
Τώρα με αυτά που μας παρουσιάζεις βρε Αντρέα μου έρχεται στο νου η παρακάτω ερώτηση:

Αν κάποιος είχε για μηχανήματα προβολής ένα budget των €5-6.000 (λέμε τώρα...) θα του πρότεινες να πάρει τον HD70 + Crystalio II (όπου μπορεί να βγάλει τρομερή ποιότητα εικόνας και στην TV του) ή θα του έλεγες να "κάτσει στα αυγά του" και να περιμένει την έλευση των 1080ρηδων προβολικών που θα αρχίσουν να έρχονται μέσα στο φθινόπωρο?

Για πες, για πές?

Υ.Γ. Παράκλησις: "Βαγγέλη (Λάμπρου) τα φώτα" σου!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Παιδια , για ονομα... :lol:
Ποσες φορες πρεπει να το πω?
Πρωτα η βαση(βιντεοπροβολεας) και μετα ολα τα υπολοιπα... :wink:

Reaction score
1
Re: The new budget KING! 999ε για 720p DLP!

Αντρέα,

Σαφώς και δεν έχω τη γνώση ή την εμπειρία σου για να ισχυριστώ το αντίθετο.Απλά διαβάζοντας και προσπαθώντας να ερμηνεύσω το σχόλιο του Βαγγέλη (Λάμπρου) στην "ερώτηση των 10.000€" http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13724.30, δεν μπορώ να μην αναρρωτηθώ...

Γιατί μου φαίνεται ότι ο Βαγγέλης στην αναφορά του αυτή, σχετικά με τα scalers των προβολέων, τοποθετείται μάλλον "ανάποδα" από εσένα θεωρόντας ως βάση ένα καλό scaler και μετά τη συσκευή που θα αναπαραγάγει την εικόνα (TV ή Prj), αφού μάλλον την τοποθετεί τελευταία (λόγω "θέσης" όχι λόγω "σπουδιαότητας" φαντάζομαι) στη σειρά πηγή-scaler-προβολή εικόνας.

Κάνω λάθος στο συλλογισμό ή στην απόδοση των γραφομενων του ή η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα;
(Αμά μιλήσεις με το Βαγγέλη, θα είχε εξαιρετικό ενδιάφέρον να είχαμε και τη γνώμη του... ίσως και σε ένα καινούργιο θέμα)

Reaction score
1
Πάντως αν, όσο αφορά το rainbow, παίζει όπως τον 72i και η τιμή του είναι κάτω από 1100ε τον αγοράζω με κλειστά τα μάτια.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Stelexos, ο καθενας μπορει να εχει και πρεπει να εχει τις δικες του αποψεις.
Παντως μολις μιλησα με τον Βαγγελη σχετικα με το ερωτημα σου και μπορω να σου πω- περα απο το οτι θα εχεις και μια απαντηση απο τον ιδιο το βραδυ - πως μαλλον δεν επιασες το νοημα καλα.
Δεν μπορεις να αγορασεις Lada και να βαλεις ελαστικα και εξαρτηματα απο Ferrari , ετσι δεν ειναι?Και ακομα και εαν το κανεις θα γινει ποτε το Lada Ferrari? :lol:

Reaction score
1
Re: The new budget KING! 999ε για 720p DLP!

Μα γι' αυτό ακριβώς μπερδεύτηκα βρε Αντρέα... :?

Έτσι που το διάβασα νόμιζα ότι παίρνοντας έναν μέτριας απόδοσης prj μπορείς με ένα scaler να πάρεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα (ή εξίσου καλά), από το αν έπερνες μόνο ένα μηχανάκι προβολής τελευταίας τεχνολογίας (1080p)...
(ίσως το παράδειγμα με τον HD70 είναι όντως ατυχές, αλλά αν υποθέσουμε ότι είχαμε έναν prj που έδινε 1080i, θα είχε νόημα τότε;)

Ευχαριστώ για την επικοινωνία με το Βαγγέλη. Θα περιμένω και τα σχόλια του, αλλά και τα σχόλια των υπολοίπων φίλων με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πάντως για Lada με Ferrari όντως δεν έχω δει. Όμως κάτι VW Beetle με Porsche που έχω δεί πίστεψέ με πετάγανε!!!  :shock:
Σα δε ντρέπεσαι και είσαι και "σΚαφατοκαμπριοπουλμανατζης" (copyright by Νικος Αρβανιτάκης)  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
1
RDoherty said:
Stelexos said:
... που θα αναπαράξει ....
Αναπαραγάγει! :twisted:
Aμαν! Το διόρθωσα βρε RDoh ή DRhorn (ΔΡ"καραμούζα") :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Το θυμάσαι το ρητό περί του "αναμάρτητου και του λίθου", έτσι ;;; :wink:

Reaction score
0
Σχετικα με το ερωτημα του Stelexos, αν θυμαμαι καλα ο HD81 ερχεται μαζι με μια εξωτερικη μοναδα scaler....σωστα? Οποτε μπορει να μην ειναι crystalio, αλλα σιγουρα κανει καλη δουλεια και δε νομιζω να μπορει να πλησιασει οποιοδηποτε προβολεας 720p... Και γενικα ειμαι της αποψης αυτα που αγοραζεις να δενουν μεταξυ τους....μην παιρνεις το ν καλυτερο προβολεα και τον χαντακωνεις με οθονη απο το Πλαισιο ας πουμε, οπως και το αντιστροφο....Επισης θεωρω κακη επενδυση εναν crystalio γιατι σε καποιο καιρο, 1, αντε 2 δεν θα κανει τιποτα αφου ολες οι πηγες θα ειναι 1080p και μερικες 720p που δε θελει και πολλη δουλεια απο scaler για να δειξει σωστα σε 1920χ1080....το de-interlacing ειναι αυτο που πληρωνεις στον crystalio αποτι εχω καταλαβει εγω, και αυτο δε θα το χρειαζεσαι σε λιγο καιρο...

Τωρα στο θεμα μας, παρατηρησα οτι ο HD70 δεχεται και σημα 1080P, που το θεωρω αρκετα σημαντικο, αφου αμα βαλεις ενα PS3 μεθαυριο, ή ενα blueray με 1080p εξοδο, δε θα χρειαστει να γινει de-intelacing εσωτερικα σοτν προβολεα απο 1080i και απλα θα γινει resize η εικονα στα Pixels του....σωστα? Αυτο μετραει για τετοους budget προβολεις που δεν ενσωματωνουν καλους video-processors....οσο λιγοτερη χρηση του κανεις τοσο καλυτερα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Blinky καπου εχεις πολυ δικαιο και καπου οχι τοσο.
Θα τα γραψω αναλυτικοτερα οταν εχω λιγο περισσοτερο χρονο.

Τωρα σας γραφω για να σας δωσω την τελικη τιμη(street price) για τον H70
Μετα απο πολλες πιεσεις η αρχικη προτεινομενη των 1390 ευρω εγινε τελικη στα 1190 ευρω
Απο την επομενη εβδομαδα στα χερια σας... :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.559
Members
38.572
Νεότερο μέλος
Bee