The Odyssey -Christopher Nolan Film- (2026)

costas EAR

Доктор Диахисиос
Editor
Reaction score
151.714
Όταν ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής δεν είναι καραγκιόζηδες.

Ναι, αλλά δεν μπορούν να πάρουν Όσκαρ.

Ο Νόλαν αντιθέτως, μπορεί, και μάλλον θα πάρει.
Τι "μάλλον" δηλαδή, σιγουράκι.
Κορυφαία ταινία, τι συζητάμε.
Και ΙΜΑΧ όλη.

Last edited:

Reaction score
24.973

Και ΙΜΑΧ όλη.

Τέλος δηλαδή οι μαύρες ανω - κατω μπάρες όταν άλλαζε σε διάλογο ; Ουάου. :D Ευτυχώς δεν εχουν και πολλούς διαλόγους αυτά. :D Daddy, daddy. :DΤι σου κάνει ενα κουτί με μόλυβδο. Καλά γιατί δεν με ρωτούσαν εμενα τόσο καιρό να τους βρω την λύση ; :D

Reaction score
24.973

Και ΙΜΑΧ όλη.

Πόσο είναι το αναλογικό 70 άρι ;

12 και 18 Κ ;

Οι digital ΙΜΑΧ κάμερες πόσο ; 8 Κ maximum ;

Reaction score
24.973
Τι κάνεις τώρα; Μετράς πουλιά;
Σαν ιατρός πρέπει και έχεις υποχρέωση να επισημάνεις στον ανδρικό κόσμο για να μην απογοητεύεται οτι επιστημονικα η μέτρηση γίνεται απο κάτω και όχι απο πάνω.

Δηλαδή να αφαιρούν οι νέοι που είναι πιο ευαισθητοι σε τέτοια ζητήματα απο τις στατιστικές 1.5 - 2 εκατοστά.

:D :D

Τωρα εγω σκεφτομαι με τι νουμερο γυαλοχαρτο να τριψω το ξυλοστοκο απο τα φρεζαρισματα των βίδων του διαχυτή μου ; Τι μου λες εσυ ;

120 άρι για τα πολλά και 180 άρι για μετά είναι καλά ;

Αυτά ειναι διλήμματα που πρέπει να αφορουν και να σκεφτεται , αναρωτιέται, ρωτάει ενας άνδρας και οχι το IMAX.

:D

Last edited:

Reaction score
10.433
Εγώ πάντως αρχίζω και βλέπω γύρω μου ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της παραχάραξης της ιστορίας μας από τον Νόλαν παρά το ότι δεν έχει ξεκινήσει η προβολή της ταινίας. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γίνει μετά από κανά μήνα προβολής της ανά τον κόσμο.

Εχει σαφώς αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των Ελλήνων γύρω μου. Παρατηρώ να χάνεται η αξία του κάλους και της ομορφιάς, της ευγένειας και της φιλοξενίας, του σεβασμού στην πόλη, της φιλομάθειας και της αριστείας. Δεν θα βγει σε καλό αυτό. Θα καταντήσουμε βάρβαροι να μιλάμε μια ακατανόητη γλώσσα, θα κυττάμε την πάρτη μας και μόνο, το πως θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και αφού πρώτα πάρουμε εμείς το γάλα της, θα εκλέγουμε τους χειρότερους από την κοινωνία μας για να μας εκπροσωπήσουν και να μας διοικήσουν, θα ζούμε και θα καταναλώνουμε με δανεικά, θα ζούμε παρασιτικά χωρίς καμία προστιθέμενη αξία, θα χτίζουμε άσχημες πόλεις και θα βρωμίζουμε τα νερά, τα χώματα και τον αέρα, θα είμαστε έρμαια τον ηδονών και της εφήμερης απόλαυσης, θα αδιαφορούμε για τον διπλανό, θα αποφεύγουμε τον κατατρεγμένο, θα περιχαρακωνόμαστε στα καβούκια μας και άλλα τέτοια που είναι ασύμβατα με τον πολιτισμό, το ήθος και το αγνό γενετικό υλικό του Ελληνα.

Α, ρε Νόλαν, τι ζημιά πας να μας κάνεις! Πάλι καλά που υπάρχουν αγνοί και ισχυροί συνάμα υπερασπιστές της ύπαρξης μας και δεν θα το αφήσουν αυτό να περάσει έτσι εύκολα. Ελονα, ω εσύ τεράστιε τιμητή των δικαίων! Δίκασε τους, μην τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί. Είσαι η μόνη ελπίδα του πολιτισμού μας.
Πάνω που είχαμε πάρει τα πάνω ως χώρα με την Τροία και τον βαρβάτο Αχιλλέα ήρθε ο Νολαν να τα γκρεμίσει όλα.
θυμάσαι το 2004 που βγήκε η ταινία πως εκτοξεύτηκε η χώρα σαν ελατήριο και φτάσαμε οι Έλληνες ως την Μόσχα........ για......... δανεικά 🤣
Μας πωλαιμαναι σοιναιλλυνες 🤣

melina

Cargo 200
Reaction score
48.311
Ισως και να είναι παραισθήσεις αλλά νομίζω ότι το χρώμα στο δέρμα μου σκουραίνει μέρα με τη μέρα.
Μωρή Λουπιτα τι μου ‘χεις κάνει;;;

Reaction score
10.433
Ισως και να είναι παραισθήσεις αλλά νομίζω ότι το χρώμα στο δέρμα μου σκουραίνει μέρα με τη μέρα.
Γιατί το άλλο ρε bro που λέει ο Τηλέμαχος ότι ο daddy is coming home, δεν σε πειράζει ρε bro? :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.466
Γιατί το άλλο ρε bro που λέει ο Τηλέμαχος ότι ο daddy is coming home, δεν σε πειράζει ρε bro? :biggrin:
bro, και brocoloco (το οποίο δεν γνωρίζω τι μπορεί να σημαίνει, και αμφιβάλλω εάν έχει σχέση με το μπρόκολο) με λέει και ο μικρός μου, ούτε φρύδι δεν μου σηκωθεί με την ταινία

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.598
Είναι ο κινηματογράφος τέχνη; Φυσικά και είναι.
Τέχνη είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Η μουσική των μεγάλων συνθετών και συγκροτημάτων που όλοι γνωρίζουμε.
Οι ταινίες που κατά καιρούς βλέπουμε και μας έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη μας για πολλά χρόνια.
Οι περίεργες ζωγραφιές του Πικάσο με κάτι στραβά μάτια και κάτι γραμμές, αλλά και οι ζωγραφιές που είναι απλώς χρωματιστές πιτσιλιές του Jackson Pollok.
Οι τύποι που βάζουν από ένα κερί στον ποπό τους και σκύβουν.
Το πέος που εκσπερματώνει πάνω σε έναν Χριστό πάνω στον σταυρό του.
Οι διάφορες καρικατούρες και αντικείμενα φτιαγμένες από παλιά εργαλεία, μεταλλικά εξαρτήματα και ανταλλακτικά με πολλή φαντασία από τους δημιουργούς τους.
Και τα υπέροχα μαρμάρινα γλυπτά που βρίσκονται σε διάφορα μουσεία και απεικονίζουν λεπτομέρειες που σε κάνουν να απορείς πως τα έκανε ο γλύπτης τους από ένα μασίφ κομμάτι μάρμαρο.

Όλα μπορούν να δεχτούν κριτική.
Μπορεί ο κάθε καλλιτέχνης να θέλει την ελευθερία έκφρασης και να κάνει ότι του κατέβει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δέχεται κριτική, ειδικά αν αυτή είναι κακή.
Και φυσικά να το συζητάμε κι εμείς και εδώ και αλλού.
Ας βάλω μερικά παραδείγματα από διάφορες μορφές τέχνης.

bad art.JPG

Jackson Pollok.jpg

metals.JPG
metals2.JPG

566240.jpg

7341.jpg
58884.jpg
116444.jpg
4369202.jpg
5940754.jpg

Τέλος μπορεί να πει κανείς ότι και μερικά πράγματα που φτιάχνω εγώ παίζοντας με τα παιχνίδια μου, δηλαδή τα εργαλεία μου όταν έχω χρόνο, μπορούν να είναι τέχνη.
Ένα αλουμινένιο κομμάτι κατεργασμένο στον τόρνο και ένα επιτραπέζιο ρολόϊ βόμβα.
IMG_20260714_195258.jpg

IMG_20260714_195456.jpg

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
40.648
Βρε μηπως εχεις αρχισει τα μπανια ?
Πως ειναι δυνατον να σε εχει επηρεασει η ακατανομαστη αφου δεν εχει παιξει το εργο?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.203
Members
38.960
Νεότερο μέλος
Νίκο