The Odyssey -Christopher Nolan Film- (2026)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.451
Την έφερε και το θερινό σινεμά κοντά στο εξοχικό. ΠΣΚ μάλιστα, τρείς προβολές. Κάνει και πολύ ωραίο hot dog μιλάμε.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.451
Δεν ήταν καθόλου άσχημη.
Ακατάλληλη βέβαια για θερινό σινεμά χωρίς διάλειμμα -μας το πήγε σερί ο αφιλοτιμος και τα καθίσματα των θερινών κουράζουν, και πέραν τούτου είναι γενικά σκοτεινή ταινία, έχει πολλές ΠΟΛΥ σκοτεινές σκηνές, και τα φώτα του κυλικείου απαύτωναν το κοντραστ εντελώς. Δλδ σκηνές όπως της σπηλιάς του Πολύφημου που είμαι σίγουρος ότι είναι κανονικά από αναφοράς έως *ουάου*, εδώ ενοχλούσαν, όχι μόνο έβγαιναν γκρι αλλά και στο πάνω μέρος της οθόνης το γκρι γινόταν κανονικός μπερντές θεάτρου σκιών.
Γέλασα πολύ, στη σκηνή, κοντά στην αρχή, που ξεκινούν από την Τροία και αποβιβάζονται σε ένα νησί που οι κάτοικοι είχαν πάρει τους λόφους φοβούμενοι "τους ανθρώπους της θάλασσας", ανακρίνουν έναν κακόμοιρο, τον οποίο ο Οδυσσέας-Ντέιμον καθησυχάζει "we are Greeks", και ο οποίος τους απαντά σε ...άπταιστα (νέα) Ελληνικά, για τα οποία ο (greek) Οντύσσεους χρειάζεται ....μετάφραση. Η απογείωση του σουρεαλ.

Εντάξει μια άλλη ελεύθερη διήγηση είναι η ταινία, εμένα μου άρεσε σε γενικές γραμμές. Μια διήγηση που γενικά σε ρουφάει.

Η επιστροφή στην Ιθάκη και η εκκαθάριση των μνηστήρων, μέτρια, εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα παράπονά μου. Και στην απόδοση της σκηνής του Άργου το Return με τον Φάινς είναι καλύτερο, και στη σφαγή, εκεί μακράν καλύτερος. Εκεί ήταν η προσωποποίηση του Θεού της Εκδίκησης. Quando Iudex est venturus cuncta stricte discussurus ένα πραμα. Ο Ντέιμον σε σύγκριση, νεροβραστος, πατάτες μπλουμ. Συγγνώμη αλλά είναι κοντά οι ταινιες, μόνη έρχεται η σύγκριση για όποιον τις έχει δει αμφότερες, αν και τεράστια η διαφορά σε προϋπολογισμό. Ο Αντίνοος παρουσιάζεται ως δειλό ανδρείκελο. Θα μου πείτε ό,τι θέλει κάνει ο δημιουργός, αλλαγή γιατί τέτοια διαφοροποίηση από τον Όμηρο;

Τεσπα, γενικά καλή θα έλεγα. 7-7,50/10 η ταινία, 9/10 το χοτ ντογκ.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.684
Εδώ να δείτε Οδύσσεια

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.490

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.156
Όταν και αν την προβάλει το Netflix θα πω την γνώμη μου.
Δεν έχω σκοπό να πληρώσω και να στριμωχτώ σε μια αίθουσα...
Από τα λίγα βιντεακια όμως που είδα , μου φάνηκαν πολύ ψεύτικα τα γραφικά. Ειδικά η σκηνή με τον κύκλωπα. Μου θυμίζουν όλα, game υπολογιστή.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.490
Από τα λίγα βιντεακια όμως που είδα , μου φάνηκαν πολύ ψεύτικα τα γραφικά. Ειδικά η σκηνή με τον κύκλωπα. Μου θυμίζουν όλα, game υπολογιστή.
Τα cgi (γραφικά) της ταινίας είναι πολύ λίγα και πολύ καλά. Ο Κύκλωπας στη σπηλιά είναι animatronic. Όχι cgi.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.156
Μακάρι.

Υπάρχει και μια προβολή έτους 1954, με γνωστούς ηθοποιούς της εποχής..

Reaction score
10.429
Δεν παίζεται όμως σε κάποια αίθουσα και θα γλυτώσουμε το στριμωξιδι :biggrin:
Λες και υπάρχει κάτι σε λαιβ συνάθροιση χωρίς αυτό.

Reaction score
4.131
Να πάτε βραδυνή τελευταία παράσταση. Βάλτε και καμπαρντίνα και καπέλο....δεν θα ακούγεται κιχ τραστ μι

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
95.915
Σήμερα στο IMAX Leicester Square
IMG_1884.jpeg

Μεγάλη οθόνη, πολύ καλή εικόνα. Κανένα πρόβλημα στα σκοτεινά πλάνα. Εντυπωσιακό.
Ο ήχος δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με τα σπίτια μας, ούτε καν εδώ.
Κατά την γνώμη η ταινία είναι καθαρή κινηματογραφική τέχνη πολύ υψηλής ποιότητας, και όχι ταινία δράσης.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.187
Members
38.958
Νεότερο μέλος
topgunxxx