''The Phantom of the Opera'' and '' Love never dies''

Reaction score
40

Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε την υπόθεση αυτής της γαλλικής προέλευσης νουβέλας ''Το Φάντασμα της Όπερας'' του Gaston Leroux 1910 (The Phantom of the Opera (original title: Le Fantοme de l'Opera), η οποία έγινε ταινία του βωβού κινηματογράφου το 1925, το 1976 musical από τον Ken Hill, και πολύ αργότερα musical από τον γνωστό πλέον συνθέτη William Lloyd Webber όπου το 1986 έκανε πρεμιέρα στο Her Majesty's Theatre στο Λονδίνο και από τότε έχει γίνει το πλέον αγαπημένο musical παγκοσμίως με τις 9.000 παραστάσεις ανά τον κόσμο, καθώς επίσης το 2004 γίνεται κινηματογραφική ταινία και φυσικά ακόμα μια επιτυχία.
Παρόλο που το τέλος είναι γνωστό δηλ η Christine βρίσκει την ευτυχία στην αγκαλιά του αγαπημένου της και το φάντασμα χάνεται στις κατακόμβες του θεάτρου του Παρισίου φέροντας τον μεγάλο έρωτα για την Christine βαρέως........ο William Lloyd Webber έρχεται να ταράξει τα θεατρικά νερά με ένα νέο musical που θα κάνει πρεμιέρα το Μάρτιο του 2010 στο θέατρο Adelphi του Λονδίνου το Love Never Dies (musical) το οποίο είναι η συνέχεια του musical The Phantom of the Opera και του οποίου το τέλος θα είναι εκπληξη κατά τα φαινόμενα.
Δηλαδή όπως θα καταλάβατε το φάντασμα θα έχει μια επανένωση
με την αγαπημένη του Christine όχι στο Παρίσι αλλά στο περιβόητο Coney Island της Νέας Υόρκης το 1907
αυτή τη φορά 10 χρόνια μετά το τέλος της πρώτης ιστορίας, ευελπιστώντας για μια δεύτερη ευκαιρία στην καρδιά της αγαπημένης του , δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμα money-making έπος για τον συνθέτη.
Το ολοκαίνουριο album με τη μουσική και τα τραγούδια από τη νέα παράσταση θα κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου του 2010, μία ημέρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο ίδιος ο συνθέτης είπε:
«Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να γράψω ένα sequel του Φαντάσματος» ομολογεί στο Reuters ο πολυβραβευμένος Andrew Lloyd Webber.

«Έλεγα όμως ότι ένα sequel θα είναι σαν μία τρύπα στο νερό κι έτσι δεν το τολμούσα. Κι ύστερα ήρθε ο Ben Elton (ο βρετανός κωμικός με μία φοβερή ιδέα, που περιελάμβανε όλους τους ήρωες της παλιάς ιστορίας σε μία ολοκαίνουρια υπόθεση. Δε χρειάζεται να έχεις δει το ΄΄Φάντασμα της Όπερας΄΄ για να παρακολουθήσεις το ΄΄Love never dies΄΄. Τώρα μπορώ να το δω από απόσταση και να πω πως είμαι περήφανος γι' αυτή τη δουλειά.» σημειώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Webber.
http://www.youradio.tv/blogs/

Ο Ramin Karimlooo, που στο παρελθόν έχει υποδυθεί τον κεντρικό ρόλο στο «Φάντασμα της Όπερας», θα υποδυθεί εκ νέου το Φάντασμα στο θεατρικό του sequel, ενώ η Sierra Boggess – η Μικρή Γοργόνα της θεατρικής εκδοχής της ταινίας της Disney στο Broadway – θα αναλάβει τον ρόλο της Κριστίν.

[YOUTUBE]kq_tkxWV-QY&feature=related[/YOUTUBE]

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση......
Πιστεύετε πως αξίζει η ύπαρξη της συνέχειας του The Phantom of the Opera και γιατί?:121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Nα μαζευτούμε να πάτε....

(Αφού δεν έβγαλαν τα λ7 απου υπολόγιζαν απ την ταινία είπαν να κάνουν το σικουελ,για να έχουν μια καβάτζα για τις δύσκολες ώρες των γηρατειών?)

Reaction score
40
Απάντηση: Re: ''The Phantom of the Opera'' and '' Love never dies''

Nα μαζευτούμε να πάτε....

(Αφού δεν έβγαλαν τα λ7 απου υπολόγιζαν απ την ταινία είπαν να κάνουν το σικουελ,για να έχουν μια καβάτζα για τις δύσκολες ώρες των γηρατειών?)
Δε νομίζω να είναι μόνο θέμα χρημάτων αν σκεφτεί κανείς πως λαμβάνει αξιοσέβαστα ποσά από τις παραστάσεις που ακόμα παίζονται σε μεγάλα θέατρα όπως της Αμερικής ,Αγγλίας κλπ καθώς επίσης τα ποσά που παίρνει γενικώς από τα πνευματικά δικαιώματα της δισκογραφίας του μιούζικάλ,των παραστάσεων,καθώς και της ταινίας.
Έχω την εντύπωση πως θέλει να αλλάξει το τέλος του musical το οποίο βασίζεται εξολοκλήρου στη νουβέλα του Γάλλου συγγραφέαGaston Leroux αφενός γιατί δεν τον ικανοποιούσε αφετέρου για την ''είσπραξη'' της δημοσιότητας για την κατά την γνώμη του ''ιστορική'' παρέμβασή του στην υπόθεση μαζί με την δημιουργία νέας μουσικής κάλυψης....
Το χρήμα φυσικά ακολουθεί κατά πόδας..:121:

Όμως τέτοια αριστουργήματα δεν θα πρέπει (κατά τη γνώμη μου πάντα) να έχουν συνέχεια γιατί εκτός του ότι χάνεται η σπουδαιότητα του πρωτοτύπου, μετατρέπονται αυτόματα σε ένα είδος θα έλεγα ''σαπουνόπερας'' ή τύπου Lost, 24 κλπ.

Ελπίζω τουλάχιστον να αποζημιωθώ από μουσικής πλευράς γιατί από την εκ νέου υπόθεση αμφιβάλω..
Ένα ταξιδάκι προς Αγγλία μεριά για την πρεμιέρα πάντως θα το ήθελα πολύ :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Βρε ούτε την αυλαία δεν θα πήγαινα να δω(εκτός και αν κάποιος μου έκανε δώρο τα εισιτήρια).
Κατ εμέ μουσικό αριστούργημα δεν είναι αλλά ένα Hollywood στο θεατρο(εφέ,σκηνικά,κοστούμια),σε άριστη εκτέλεση και παραγωγή.
Εντάξει μιούζικαλ είναι οπότε αναμενόμενο,αλλά απο μουζίκα ψιλο-μάπα το καρπούζι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: ''The Phantom of the Opera'' and '' Love never dies''

Θα μπορούσε ν'αντιμετωπιστεί και σα μυθιστόρημα του οποίου το τελευταίο κεφάλαιο διέφευγε της έκδοσης...

Reaction score
40

Πάντως το τραγούδι 'Till I Hear You Singαπό το νέο musical μπορώ να πω πως μου αρέσει όπως και ο τραγουδιστής Ramin Karimloo που όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν του πάει γάντι ο ρόλος του φαντάσματος από φωνητικής και υποκριτικής πλευράς...

Reaction score
164

Έχοντας τη συγκλονιστική εμπειρία της παράστασης στο Λονδίνο ακόμα στο μυαλό μου, θεωρώ ότι μια παράσταση σαν το Phantom Of The Opera, δεν πρέπει να αγγιχτεί, ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό της. Όσο χρειάζεται μια "Aida II, Η επιστροφή", άλλο τόσο χρειάζεται και το δεύτερο μέρους του "Φαντάσματος".

Βέβαια, αν δεν το δούμε, δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Αλλά η πρώτη αίσθηση που μου γέννησε το θέμα ήταν ένα "Γιατί;"...

Reaction score
40

Θα μπορούσε ν'αντιμετωπιστεί και σα μυθιστόρημα του οποίου το τελευταίο κεφάλαιο διέφευγε της έκδοσης...
Ίσως.. αλλά δεν βρίσκω το λόγο ύπαρξης συνέχειας, γιατί στην ουσία νίκησε η οικειοθελής αγάπη ανάμεσα στους δύο νέους, άσχετα αν το φάντασμα την έχασε.
Δηλ θα πρέπει όπωσδήποτε να δικαιωθεί το φάντασμα και όχι η αγάπη των δύο νέων? Λέω τώρα...Δεν νομίζω στη νουβέλα να υπήρχαν υπόνοιες για κάποια συνέχεια όπως ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών για παράδειγμα:108:
Τώρα ο Χάρυ Πότερ είναι κάτι άλλο...:142:

Reaction score
40

Έχοντας τη συγκλονιστική εμπειρία της παράστασης στο Λονδίνο ακόμα στο μυαλό μου, θεωρώ ότι μια παράσταση σαν το Phantom Of The Opera, δεν πρέπει να αγγιχτεί, ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό της. Όσο χρειάζεται μια "Aida II, Η επιστροφή", άλλο τόσο χρειάζεται και το δεύτερο μέρους του "Φαντάσματος".

Βέβαια, αν δεν το δούμε, δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Αλλά η πρώτη αίσθηση που μου γέννησε το θέμα ήταν ένα "Γιατί;"...
Συμφωνώ αλλά αφήνω κάποιο παραθυράκι για την κατάληξη της υπόθεσης:121:
Επίσης σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δω την παράσταση στο Λονδίνο, έτσι θα βγάλω κάποιο συμπέρασμα.

Reaction score
40

Βρε ούτε την αυλαία δεν θα πήγαινα να δω(εκτός και αν κάποιος μου έκανε δώρο τα εισιτήρια).
Κατ εμέ μουσικό αριστούργημα δεν είναι αλλά ένα Hollywood στο θεατρο(εφέ,σκηνικά,κοστούμια),σε άριστη εκτέλεση και παραγωγή.
Εντάξει μιούζικαλ είναι οπότε αναμενόμενο,αλλά απο μουζίκα ψιλο-μάπα το καρπούζι.
Γιώργο το musical είναι μια μορφή τέχνης δηλαδή είναι μουσικοχορευτικό έργο του θεάτρου ή του κινηματογράφου που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε αψήφιστα γιατί ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος όταν ένας ερμηνευτής πρέπει να είναι ταυτόχρονα χορευτής, τραγουδιστής, ηθοποιός.
Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η δημιουργία ενός τέτοιου έργου τέχνης
History
Antiquity to Middle Ages
Musical theatre in Europe dates back to the theatre of the ancient Greeks, who included music and dance in their stage comedies and tragedies in the 5th century BCE[5] The dramatists Aeschylus and Sophocles composed their own music to accompany their plays and choreographed the dances of the chorus. The 3rd-century BCE Roman comedies of Plautus included song and dance routines performed with orchestrations. The Romans introduced technical innovations. For example, to make the dance steps more audible in large open air theatres, Roman actors attached metal chips called "sabilla" to their stage footwear – the first tap shoes. By the Middle Ages, theatre in Europe consisted mostly of travelling minstrels and small performing troupes of performers singing and offering slapstick comedy. In the 12th and 13th centuries, religious dramas, such as The Play of Herod and The Play of Daniel taught the liturgy, set to church chants. Later "Mystery plays" were created that told a biblical story in a sequence of entertaining parts. Several pageant wagons (stages on wheels) would move about the city, and a group of actors would tell their part of the story. Once finished, the group would move on with their wagon, and the next group would arrive to tell its part of the story. These plays developed into an autonomous form of musical theatre, with poetic forms sometimes alternating with the prose dialogues and liturgical chants. The poetry was provided with modified or completely new melodies...................

http://en.wikipedia.org/wiki/Musical_theatre Όλη η ιστορία του

Reaction score
40

Σκέφτομαι αλήθεια αν οι θεατές/ακροατές έχουν καταλάβει το νόημα αυτού του έργου (του πρωταρχικού) και για ποιό λόγο γράφτηκε η νουβέλα αυτή.
Τελικά πιστεύετε ότι υπήρχε κάποιο ''ηθικό δίδαγμα'' δηλ απλά γράφτηκε για την τέρψη και μόνο του κοινού η υπήρχε βαθύτερο νόημα?
Κάτι ανησυχίες που έχω σήμερα:114:

Reaction score
1
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα? Ρωτάς αν το καταλάβαμε -άρα υπάρχει- ? Ή αν υπάρχει γενικότερα?

Εγώ πάντως (αν και πάει καιρός...) δεν θυμάμαι βαθιά νοήματα. :108:

Και αν πώ ότι δεν μου άρεσε κιόλας η ταινία (πέρα απο το υπερκλασσικό soundtrack)... θα είμαι η εξαίρεση.

Reaction score
40

Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα? Ρωτάς αν το καταλάβαμε -άρα υπάρχει- ? Ή αν υπάρχει γενικότερα?

Εγώ πάντως (αν και πάει καιρός...) δεν θυμάμαι βαθιά νοήματα. :108:

Και αν πώ ότι δεν μου άρεσε κιόλας η ταινία (πέρα απο το υπερκλασσικό soundtrack)... θα είμαι η εξαίρεση.
Αν και η νουβέλα γράφτηκε στην περίοδο του ρομαντισμού βαθιά νοήματα (ερωτήματα) δεν έχει όμως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ίσως κάποια θέματα όπως ο ρόλος της ομορφιάς γενικότερα της καλής εμφάνισης σαν κοινωνικό φαινόμενο (ζητούμενο της εποχής) ας πούμε :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ε?Βρε Fedra αστυνομικές νουβέλες έγραφε ο άνθρωπος.
Εγραψε και μια νουβέλα μυστηρίου πάνω στο κλασικό θέμα του ανεκπλήρωτου έρωτα(χωρίς χαπι εντ για το φάντασμα).
Τι βαθύτερα νοήματα?

(Αν δεν το έχεις διαβάσεις,να το βρώ και να στο στείλω?Ψιλοχάλια είναι δεν θα μου λείψει)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Kαι ένα λινκ για να δεις από που έχει γίνει clopy&paste η μουσική του μιούζικαλ(τουλάχιστον ο κος Ken Hill το παραδέχεται...)

Reaction score
40

Ε?Βρε Fedra αστυνομικές νουβέλες έγραφε ο άνθρωπος.
Εγραψε και μια νουβέλα μυστηρίου πάνω στο κλασικό θέμα του ανεκπλήρωτου έρωτα(χωρίς χαπι εντ για το φάντασμα).
Τι βαθύτερα νοήματα?

(Αν δεν το έχεις διαβάσεις,να το βρώ και να στο στείλω?Ψιλοχάλια είναι δεν θα μου λείψει)
Aυτό θέλω να πω και δεν με κατάλαβες δηλαδή μια απλή νουβέλα που με την μουσική του Hill και του Webber έγινε μουσικό καλλιτέχνημα δεν χρειάζεται καμιά συνέχεια εκτός κι αν η μουσική και τα λόγια του musical αξίζουν τον κόπο πράγμα που σύντομα θα δούμε:126:

Reaction score
40

Kαι ένα λινκ για να δεις από που έχει γίνει clopy&paste η μουσική του μιούζικαλ(τουλάχιστον ο κος Ken Hill το παραδέχεται...)
Δε νομίζω να έγινε κάποια κλοπή στη μουσική από τον Webber, όσο στο στήσιμο της παράστασης αλλά όπως και να το κάνουμε το 1976 παρουσιάστηκε το πρώτο musical the phandom of the opera τα οποία παίχτηκαν αργότερα ταυτόχρονα το 1991-2 στο Λονδίνο.
Η εκδοχή του Hill θα έλεγα έχει περισσότερες αναφορές στην όπερα αλλά ποιά όπερα?:126:

http://www.youtube.com/watch?v=ZoGvJ5evbCM

Τι σας θυμίζει? "While Floating High Above" Phantom of the Opera (the HILL'S version Γιώργο? Ποιός δανείστηκε από ποιόν?
[YOUTUBE]U1Q-9oF_73A[/YOUTUBE]

Κen Hill version

THE PHANTOM:
While floating high above,
I hear, you speak my name.
Your voice, so sweetly calling me,
To come to you again.
I stole into your dreams,
I touched your soul to mine.
I gave you music, and soon,
You must rest here with me,
Eternally...

CHRISTINE:
The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...

THE PHANTOM AND CHRISTINE:
That all the songs you hear me sing ,
Are echoes of your name.
Our voices blend forever,
Ascending high above.
One day I'll fly as high with you,
And in Heaven's arms we'll be,
Eternally...

THE PHANTOM:
We'll share paradise...

THE PHANTOM AND CHRISTINE:
We'll share paradise

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Fedra δεν εννοούσα ότι οι Hill και Weber εκλάπησαν μεταξύ τους,αλλά ότι βασιστηκαν :116: σ άλλους για το αποτέλεσμα.Κοίτα τo song origins στο link που έδωκα:126:

Όχι ότι είναι ανήθικο αυτό(δεν είναι οι μόνοι).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάντως οφειλώ να ομολογήσω ότι οι ερμηνίες των Sarah Βrightman και Michael Crawford είναι εξαιρετικές...

Reaction score
40

Fedra δεν εννοούσα ότι οι Hill και Weber εκλάπησαν μεταξύ τους,αλλά ότι βασιστηκαν :116: σ άλλους για το αποτέλεσμα.Κοίτα τo song origins στο link που έδωκα:126:

Όχι ότι είναι ανήθικο αυτό(δεν είναι οι μόνοι).
Ο Ηill είναι αυτός που βασίστηκε σε συνθέτες κάποιας εποχής γι αυτό δεν έγινε τεράστια επιτυχία :126:το έργο του. Ο Webber αν και είχε κάποιες επιρροές σαφώς, δεν πάτησε πάνω στην πρωτότυπη μουσική των κλασικών συνθετών αλλά έγραψε μουσική από την αρχή. Σίγουρα όμως όπως προέγραψα επηρεάστηκε από το όλο στήσιμο του πρωταρχικού θεατρικού musical και μιλάω για το θεατρικό έργο πρώτα και μετά την ταινία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis