The Prestige (2006)

Reaction score
6

Ο Αλφρεντ Μπόρντεν και ο Ρούπερτ Ανγκιερ είναι ταχυδακτυλουργοί, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σε μια επίδειξη μαγικών κόλπων, τσακώνονται επί σκηνής, κατα τη διάρκεια ενός τρικ. Από εκείνη τη στιγμή, οι ζωές και των δύο αλλάζουν δια παντός. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους μετατρέπεται σε μίσος. Ο ένας προσπαθεί να ξεπεράσει τον άλλο με φαινομενικά ακατόρθωτα μαγικά κόλπα. Ο φθόνος μεταξύ τους γιγαντώνεται, καθώς γίνονται και οι δύο, διάσημοι στον κύκλο τους. Η επιθυμία να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο γίνεται εμμονή, ο έλεγχος χάνεται και οι συνέπειες είναι καταστροφικές.

Cast Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, David Bowie, Michael Caine, Piper Perabo (more)

Director Christopher Nolan

Reaction score
447
το είδα χτες.....και είναι όντως ταινιάρα...χαλαρά η καλύτερη που είδα φέτος..:)

Reaction score
8
Απάντηση: Re: The Prestige

το είδα χτες.....και είναι όντως ταινιάρα...χαλαρά η καλύτερη που είδα φέτος..:)
Kαι εγω το ειδα προχθες αλλα δεν συμφωνω ως προς το ταινιαρα...
Απο τον κρ.νολαν τον σκηνοθετη του memento-insomnia-batmans beg.
περιμενα κατι παραπανω.Για dvd καλουτσικο ειναι...

Reaction score
788
Πολυ καλη ταινια αλλα με στραβωσε σεναριακα η "μηχανη" του Τζακμαν.Ολα ηταν τρικ ακαι μυστικα εκτος απο αυτο.
Περιμενουμε και το fountain σε λιγο καιρο.

Reaction score
3
Εμένα πάλι δεν με ενθουσίασε.
Λίγο χαλαρό το βρήκα σκηνοθετικά.
Προβλέψιμες επίσης από ώρα οι "σεναριακές ανατροπές" του τέλους.
Εντάξει,δεν ήταν χάλια,αλλά ούτε και ταινιάρα,κατ' εμέ πάντα.

6.5/10 (max)

Reaction score
14
Ταινιάρα όχι αλλά ένα ανετο 8/10 θα της έβαζα.

Πολύ ευχάριστη ροή και πλοκή που σε εχει στην πρίζα μέχρι το τέλος, με καλή ερμηνεία απο όλους τους ηθοποιούς, και φυσικά απο τον λατρευτό michael Caine. Mάλιστα τον δημιουργικό "ηλεκτρολόγο" "Tesla" υποδύεται ο David Bowie ο οποίος με συγκινεί όποτε τον βλέπω, και στο άργο αυτό υποδύεται έναν μυστήριο επιστήμονα, με μιά φοβερή (απροσδιόριστη) προφορά.

Επίσης θα δείτε και την Scarlett Johansson όμορφη όπως πάντα και με προφορά καρα-Εγγλέζας, τόσο άψογη, που αφού γυρίσαμε με την γυνάικα μου στο σπίτι μπήκαμε αμέσως στο imdb να δούμε αν είναι γεννημένη Εγγλέζα ή όντως Αμερικανίδα οπως ξέραμε. Επίσης η Scarlett Johansson μετά το "The Prestige" έχει άλλες 8 ταινίες που ετοιμάζει... στα φόρτε της η κούκλα!!

Την ταινία είδαμε στο Village Gold Class εχτές το βράδυ και ή όλη βραδιά ήταν εντυπωσιακή ανετη και απολαυστική. Ισως για αυτό να μας άρεσε η ταινία πέραν του δέοντως.

Να την δείτε, είναι must για cinefil, και αν θέλετε να δώσετε τα 20 ευρώ για την Gold Εμπειρία αυτό είναι ένα έργο που τα αξίζει.

Reaction score
0
Την ειδα χτες και εντυπωσιάστηκα. Όχι μονο για τις σεναριακές ανατροπές αλλά και για τη μεταφορά του θεατή σε μια άλλη εποχή με τις συγκρούσεις και τις ίντριγκες των μάγων-σοουμαν στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Θεωρώ ότι οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές και χάρηκα που είδα τον Μάικλ Κέιν. Είναι από τους αγαπημένους μου....

Reaction score
5
Παιδιά εμενα πάλι δεν με εντυπωσίασε καθόλου. Αν την έβλεπα σε dvd χαλαρά θα την έβλεπα με διακοπές...μακράς διαρκειας.

Δεν ξέρω αν αξίζει καν για ενοικίαση σε dvd. ίσως για κατέβασμα απο κανα τορεντάδικο. μέχρι εκει...

Reaction score
7
Καλή ταινία ναι...Ταινιάρα όχι...Την περίμενα όσο λίγες και η αλήθεια είναι οτι περίμενα πολλά περισσότερα...Άν της βάλω 7 θα είναι με πολύ κόπο...Ελπίζω στο fountain...

Reaction score
50
Την είδα κι εγώ χτες και μπορώ να πω ότι πέρασα ένα ευχάριστο βράδυ. Καλογυρισμένη ταινία και αν μη τι άλλο δεν έκλαψα τα λεφτά μου. Εντάξει δεν είναι αριστούργημα, αλλά πλεόν δεν είναι αυτό το κριτήριο. Άλλωστε τα αριστουργήματα είναι εξ' ορισμού σπάνια. Αριστούργημα λοιπόν όχι, αλλά ωραία ταινία ναι.

Reaction score
6
Απάντηση: The Prestige

Θα συμφωνήσω με τον Χρυσόστομο (και με την πλειοψηφία ) πως ηταν από τα καλύτερα που ειδα φέτος.
Οι ως τωρα δημιουργίες του Nolan δεν με ξετρέλαναν και μετα το απογοητευτικό για μενα batmans beg ήμουν απαισιόδοξος για αυτό που θα έβλεπα.
Παρολα αυτά η ιστορία ειχε ενδιαφέρον ,αν και η δεύτερη για φετος που ασχολείται με τον κοσμο των μάγων μετα το επίσης πολύ καλο Illusionist και όπως λέει και ο Dream το 8/10 έρχεται άνετα.
Μπορεί μεν πολύ πριν το φιναλε να καταλαβαίνεις τι γίνετε, μπορει να εχει και καποιες υπερβολές, αλλά είχε καλή πλοκή χωρίς να κάνει κοιλιά κατά την διάρκεια της.

Reaction score
0
Λοιπον,βλεποντας την μου αρεσε και εμενα η ταινια.
Οι λογοι?
Γιατι το σεναριο ηταν μακρυα απο τις κοινοτυπιες ,γιατι ειχε πολλα γνωστα ονοματα στο cast ,
ηταν πλουσια παραγωγη,ωραια σκηνοθεσια και πεφτοντας τα credits
ενιωσα ωραια γιατι ειχα διασκεδασει.
Απο τις ταινιες που μπορει να μην προαγουν την τεχνη του κινηματογραφου ,
υπεθυμιζουν ομως οτι ο κινηματογραφος ειναι δεν παυει να ειναι διασκεδαση ,
χωρις να υποτιμα τον θεατη και χωρις να στηριζεται ΜΟΝΟ στο marketing.
(κατι που συμβαινει τα τελευταια χρονια ).
Kαι εγω 8/10 .
(ρε Cinemusic οποτε βλεπω αυτη την βαθμολογια ,
θυμαμαι το MIami Vice και με πιανουν τα γελια. :happy_9:
Ημαρτον :happy_4: )

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads