The Prestige (2006)

Reaction score
59
The Prestige (2006)

Μία φιλία που έγινε έχθρα. Μία έχθρα που θα φέρει το θάνατο.

Υπάρχει κάποιο μυστικό για το οποίο θα σκοτώνατε; Σε αυτό το συναρπαστικό θρίλερ του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν (Batman Begins, Memento) ο Χιού Τζάκμαν και ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύονται δύο μάγους που προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο. Η προσπάθειά τους αυτή όμως τους οδηγεί σε σκοτεινά και επικίνδυνα τεχνάσματα.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνιστεί ως η βοηθός τους επί σκηνής, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην έχθρα των δύο μάγων. Μια καταπληκτική ιστορία με εξαίσιο επιτελείο ηθοποιών (μεταξύ των οποίων ο Μάικλ Κέιν και ο Ντέηβιντ Μπάουι) που σίγουρα θα θελήσετε να ξαναδείτε. Ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας... ΜΑΓΕΨΕΙ!

Για την κινηματογραφικη παρουσιαση της ταινιας καθως και σχόλια γι αυτην μπορειτε να δειτε εδω

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32577&referrerid=5211

KΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 25/4/2007 ΑΠΟ ΤΗΝ AUDIOVIDUAL

Reaction score
8
Απάντηση: The Prestige (2006)

Το ειδα στο σινεμα οταν πρωτοβγηκε & δεν το μετανοιωσα βεβαια!
Εξαιρετικο εργο με καλες ερμηνειες, καλο σεναριο μεχρι & το
τελευταιο λεπτο οπως βεβαια & καλη σκηνοθεσια.
Εκπληξη ο μεγαλος BOWIE & σεξι οπως παντα η Scarlett..
Για τα γουστα μου, δεν το εχω στις 2-3 καλυτερες που ειδα για αυτην
τη χρονια, αλλα στο συνολο του ειναι ενα καλο εργο που σιγουρα
αξιζει θεασης.:cool_4:

Reaction score
20
Από τις καλύτερες εμπορικές ταινίες της χρονιάς . Στιλάτη με πολύ καλές ερμηνείες και ένα Σκαρλετάκι άπαιχτο όπως πάντα .
ΜΑΓΕΙΑ

Reaction score
6
Απάντηση: The Prestige (2006)

Σωστα διάβασες.
Ειναι πολύ καλή.
Ας ελπίσουμε να ρθει και στην χωρα μας με ελληνικά καποια στιγμη και να γινει ο πρωτος ( αντε ο δευτερος) τιτλος σε BD που να αξίζει την αποκτησει του.

Reaction score
2
Καλή ταινία, ικανοποιητικές ερμηνείες, αλλά με προβλήματα στο σενάριο. Το εύρημα με τη μηχανή του Τέσλα και η εξήγηση του τέλους ήταν τραβηγμένα από τα μαλλιά. Είναι αξιοπερίεργο πως σκηνοθέτες σαν τον Νόλαν επιτρέπουν τέτοια λογικά κενά που αφήνουν το θεατή με την απορία στα σενάρια που σκηνοθετούν.

Reaction score
62
Όπως και να έχει, ήταν μιά ταινία, που την καταευχαριστήθηκα και την ξαναβλέπω άνετα!!!

Reaction score
0
Την είδα καί εγώ εχθές (για πρώτη φορά) σε 720p! :cool_8:
Μου άρεσε η επιλογή των ηθοποιών, το στύλ, η φωτογραφία, τα σκηνικά, τα κοστούμια και όλα τα υπόλοιπα εκτός από το σενάριο:

-Είχε καθ'όλη τη διάρκεια μια συνεχή αρνητική-καταθλιπτική ατμόσφαιρα, θα έλεγα μονόχνωτη (το ίδιο και η μουσική). Θα μπορούσε να είχε κρατήσει μια καλύτερη ισσοροπία με εναλλαγές για να πετύχει μια καλύτερη αίσθηση.

-Αυτά τα φλας-μπακ και φλας..φρόντ(!) ήταν πολύ κουραστικά. Γενικά έχω μάθει ότι όταν βλέπεις πολλά φλας-μπακ η ταινία σίγουρα υστερεί στο σενάριο.

-Η μηχανή του Τέσλα έρχεται κόντρα με την κοινή λογική όχι για το τι κάνει, (αυτό ήταν πάρα πολύ καλό και έμεινε εντελώς ανεκμετάλευτο π.χ η αντιπαράθεση του "μάγου" με τον εαυτό του) αλλά για το πως ενσωματώθηκε στο σενάριο π.χ δεν πέρασε από το μυαλό κανενός από τους πρωταγωνιστές ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πλουτισμού (π.χ με χρυσό);
Τέτοια κενά ρεαλισμού και συνέχειας ο θεατής τα αντιλαμβάνεται υποσυνείδητα και χάνεται όλη η μαγεία.

Γενικά πιστέυω ότι οι ιδέες που υπήρχαν στο σενάριο ήταν φοβερές και πρωτότυπες (πιθανόν έτσι να ήταν στο βιβλίο που βασίστηκε) και προσέφεραν πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά χαραμίστηκαν σε ένα παλινδρομικό black σενάριο-σαλάτα, black-salad θα μπορούσα να το πώ -νέος όρος!

Παρ' όλα αυτά χαίρομαι που την έχω στην συλλογή μου, φαντασίας-HD! :-D

Reaction score
2
Γενικά έχω μάθει ότι όταν βλέπεις πολλά φλας-μπακ η ταινία σίγουρα υστερεί στο σενάριο.
Διαφωνώ κάθετα σε αυτό ειδικά για ταινία του Nolan που είναι ο master των flashbacks! :prof:

Reaction score
164
Και τα έργα του Ομήρου ήταν γεμάτα flash-back αλλά μια χαρά τα κατάφεραν :happy_5:
Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο θεατής μπερδεύεται και δεν ξέρει τι είναι flash back και τι παρών χρόνος.

Reaction score
0
Διαφωνώ κάθετα σε αυτό ειδικά για ταινία του Nolan που είναι ο master των flashbacks! :prof:
Χρυσόστομε, μιλάω για τον κανόνα, όχι για την εξαίρεση!
Το φλασμπάκ είναι η εύκολη λύση! Και έχει άμεσες επιπτώσεις στη ροή και στην ανάπτυξη της ταινίας! Αυτή η ταινία το αποδεικνύει!

Εγώ θα πειστώ για το αντίθετο όταν δω μερικές καλές ταινίες με φλασμπάκ.
Προς το παρόν -ίσως έχω δεί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμία!

Έχεις να προτείνεις κάποια ταινία -αριστούργημα με εκτεταμένη χρήση φλασμπάκ;:?:

Και τα έργα του Ομήρου ήταν γεμάτα flash-back αλλά μια χαρά τα κατάφεραν :happy_5:
Το πρόβλημα αρχίζει όταν ο θεατής μπερδεύεται και δεν ξέρει τι είναι flash back και τι παρών χρόνος.
Συγνώμη unforgiven, είχε γυρίσει ο Όμηρος ...ταινίες; :shock: :shock: :shock:

Μιλάμε για εντελώς διαφορετικό μέσο! Καμία απολύτως σχέση το γραπτό ώς μέσο με την ταινία ως μέσο!!! :mad_1: :roll:
Γι' αυτό και οι περισσότερες μεταφορές χάνονται στη ...μετάφραση! Από το ένα μέσο στο άλλο!

Reaction score
2
Χρυσόστομε, μιλάω για τον κανόνα, όχι για την εξαίρεση!
Το φλασμπάκ είναι η εύκολη λύση! Και έχει άμεσες επιπτώσεις στη ροή και στην ανάπτυξη της ταινίας! Αυτή η ταινία το αποδεικνύει!

Εγώ θα πειστώ για το αντίθετο όταν δω μερικές καλές ταινίες με φλασμπάκ.
Προς το παρόν -ίσως έχω δεί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμία!

Έχεις να προτείνεις κάποια ταινία -αριστούργημα με εκτεταμένη χρήση φλασμπάκ;:?:
Κι εγώ δεν λεω οτι όποια ταινία έχει flashbacks είναι αυτομάτως καλή. Μιλούσα για την συγκεκριμένη αν και φάνηκε οτι το έλεγα πιο γενικα. :crazy_1:

Φυσικά και δεν είναι ευκολή λύση τα flashbacks! Όπως λες κι εσύ σε πολλές περιπτώσεις είναι κουραστικά και χαλάνε την ροή της ταινίας. Οπότε για να κάνεις καλά την δουλειά σου με flashbacks πρέπει να είσαι καλός σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Εσύ λες οτι αυτή η ταινία είναι προβληματική λόγο των flashbacks εγώ λέω οτι χωρίς αυτά δεν θα ήταν τόσο καλή. Σε κανένα σημείο δεν μπερδέυτηκα/κουράστηκα.

Το αριστούργημα είναι λίγο βαριά λέξη αλλά off the top of my head, πολύ καλές ταινίες με χρήση flashbacks είναι τα Memento και The Following (και τα δύο του Nolan) και το 21 Grams.

Reaction score
164
Συγνώμη unforgiven, είχε γυρίσει ο Όμηρος ...ταινίες; :shock: :shock: :shock:
Ναι, αμέ! Ο Όμηρος Ευστρατιάδης! :happy_5:
Σοβαρά τώρα, σωστά επισήμανες ότι το μέσο είναι εντελώς διαφορετικό. Αλλά αν κάτι υποστηρίζεται καλά σεναριακά, είναι πιο εύκολο να υποστηριχθεί και σκηνοθετικά. Το κακό είναι να χρησιμοποιείται ένα τέχνασμα μόνο και μόνο για να καλύψει αδυναμίες και να βγάλει από αδιέξοδα.

minas

Πισιά
Reaction score
4.208
Κι εγώ δεν λεω οτι όποια ταινία έχει flashbacks είναι αυτομάτως καλή. Μιλούσα για την συγκεκριμένη αν και φάνηκε οτι το έλεγα πιο γενικα. :crazy_1:

Φυσικά και δεν είναι ευκολή λύση τα flashbacks! Όπως λες κι εσύ σε πολλές περιπτώσεις είναι κουραστικά και χαλάνε την ροή της ταινίας. Οπότε για να κάνεις καλά την δουλειά σου με flashbacks πρέπει να είσαι καλός σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Εσύ λες οτι αυτή η ταινία είναι προβληματική λόγο των flashbacks εγώ λέω οτι χωρίς αυτά δεν θα ήταν τόσο καλή. Σε κανένα σημείο δεν μπερδέυτηκα/κουράστηκα.

Το αριστούργημα είναι λίγο βαριά λέξη αλλά off the top of my head, πολύ καλές ταινίες με χρήση flashbacks είναι τα Memento και The Following (και τα δύο του Nolan) και το 21 Grams.
+1, και με πρόλαβες :cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm