Thorens TD160 & TP16

Reaction score
5
Καλημέρα σε όλους,
Πρόσφατα απέκτησα και αναβάθμισα το παραπάνω TD160.Βρίσκομε στο στάδιο της επιλογής μιας καλύτερης κεφαλής από αυτήν που διαθέτει ( SURE M91ED ), βεβαίως το αποτέλεσμα τώρα είναι από καλό έως πολύ καλό,θα προτιμούσα να γίνει εξαιρετικό.
Σκέφτομαι για την DENON DL103 ( μια και είναι στην περιοχή των 230 με 250 euro ).
Θα ήθελα λοιπόν από κάποιον που έχει την εμπειρία του συνδυασμού TD160&DL103, να πει την άποψή του.
Επί προσθέτως η άλλη σκέψη είναι η DL110 ,όπου έχει Output voltage 1,6mv & Output impedance 160 oh.Έτσι γλυτώνεις και την επί πλέον αναζήτηση phono ( εφόσον ο προενισχυτής δεν έχει είσοδο mc, QUAD 33 ) για προσαρμογή κεφαλής mc, μια και λόγω υψηλής εξόδου δεν είναι απαραίτητο.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Reaction score
1.155
Εάν είναι το TD160 mki με τον TP 16i που έχει μάζα 16,5g ίσως ταιριάξει μια κεφαλή mc όπως η DL103 αν είναι μεταγενέστερο mkii mkii mkiv mkv τότε έχει άλλο βραχίονα TP 16ii ή TP 16iii οι οποίοι είναι ultralight με μάζα 7,5g και δεν ταιριάζουν με mc κεφαλές.

Δες εδώ την ίδια ερώτηση σε αγγλόφωνο forum:
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=51579

Last edited:

Reaction score
5
Εάν είναι το TD160 mki με τον TP 16i που έχει μάζα 16,5g ίσως ταιριάξει μια κεφαλή mc όπως η DL103 αν είναι μεταγενέστερο mkii mkii mkiv mkv τότε έχει άλλο βραχίονα TP 16ii ή TP 16iii οι οποίοι είναι ultralight με μάζα 7,5g και δεν ταιριάζουν με mc κεφαλές.

Δες εδώ την ίδια ερώτηση σε αγγλόφωνο forum:
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=51579
Ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου.
Όσον αφορά την ανάλυση για την μάζα του βραχίωνα βοηθήθηκα ιδιαιτέρως.
Τα δε σχόλια στο vinylengine ήταν ουσιαστικά και κατατοπιστικά.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου.
Όσον αφορά την ανάλυση για την μάζα του βραχίωνα βοηθήθηκα ιδιαιτέρως.
Τα δε σχόλια στο vinylengine ήταν ουσιαστικά και κατατοπιστικά.
Ποια εκδοση του ΤΡ16 εχει το πικαπ σου;Επισης εισαι σιγουρος οτι το 1.6mv της 110 θα το χειριστει καλα το phono σου;

Reaction score
5
Ποια εκδοση του ΤΡ16 εχει το πικαπ σου;Επισης εισαι σιγουρος οτι το 1.6mv της 110 θα το χειριστει καλα το phono σου;
Καλησπέρα σας,
Έχω την αίσθηση ότι είναι ο ΜΚ1, όσον αφορά το δεύτερο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο QUAD 33 με την πλακέτα για ΜΜ, θα έχει την ικανότητα να οδηγήσει την 110, διότι την υπάρχουσα κεφαλή την πάει καλά μια και είναι της τάξεως των 5mv, με την άλλη που είναι 1,6mv τι θα κάνει?
Μήπως θα πρέπει να τερματίσει ο 405 για να ακούσεις κάτι?
Ιδού το ζήτημα!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλησπέρα σας,
Έχω την αίσθηση ότι είναι ο ΜΚ1, όσον αφορά το δεύτερο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο QUAD 33 με την πλακέτα για ΜΜ, θα έχει την ικανότητα να οδηγήσει την 110, διότι την υπάρχουσα κεφαλή την πάει καλά μια και είναι της τάξεως των 5mv, με την άλλη που είναι 1,6mv τι θα κάνει?
Μήπως θα πρέπει να τερματίσει ο 405 για να ακούσεις κάτι?
Ιδού το ζήτημα!!!
Γι αυτο εχω καποιες αμφιβολιες.Πιστευω οτι θα δυσκολευτει το phono του 33 με την 110.Απο την αλλη αν ο βραχιονας ειναι ο ΜΚ1 ισως να μην παει και πολυ καλα με μοντερνες ΜΜ ψηλης ενδοτικοτητας.Κοιτα που ολα φαινεται να δειχνουν προς MC h/o τελικα η l/o με αλλο phono η SUT ?Δες h/o mc HANA,BENZ...αλλα με καποια επιφυλαξη αφου και αυτες ειναι της ταξης των 2.5 mv

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas