Thorens TD166 ΜΚΙΙ ή Τehnics SL -1200 ΜΚ2

Reaction score
1
Αποφάσισα να πάρω ενα πικαπ μιας και το παλιο μου ΑΚΑΙ τα εχει φτυσει και θα ηθελα την βοηθεια σας για να επιλεξω το σωστό για μενα. Να σημειωσω οτι δεν παιζω πολύ δυνατα και κατα κυριο λογο ακουω τζαζ. Ενυσχιτικά ειμαι ενταξει και δεν προκειται προς το παρον να αναβαθμιστω μιας και τα βυνιλια τα παιζω στο γραφίο μου και οχι στο κεντρικό μου ηχοσυστημα...
Λοιπόν οι επιλογες μου ειναι αναμεσα :
Τehnics SL -1200 ΜΚ2 (μεταχειρισμένο)
Thorens TD166 ΜΚΙΙ (μεταχειρισμενο)
Stadon STR8-30 (καινουργιο)
ή καποιο αλλο που θα μου προτείνεται εσεις πριπου στα 150-250€

Επίσης θα μπορούσα επειτα απο λιγο καιρό αν χρειαστει να κανω μια αναβαθμηση κεφαλής ..
Ευχαριστώ εκ των προταίρω

Reaction score
1
Απάντηση: Thorens TD166 ΜΚΙΙ ή Τehnics SL -1200 ΜΚ2

Yπαρχει καπου Αθηνα να το δω από κοντα;

Reaction score
8
αποτι ξερω το χει ο Ορφεας. Επικοινωνησε με τον Γιαννη Μιχαηλο που ειναι και μελος στο σαιτ για τα παρεταιρω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.346
Το Technics είναι θηρίο και ακόμα και μεταχειρισμένο δύσκολα θα παρουσιάσει πρόβλημα.
Αν μπορείς να εξετάσεις προσεκτικά το Thorens και το βρεις σε καλή κατάσταση προτίμησε το. Θέλει προσοχή στους τυχόν τζόγους του βραχίονα, στο μοτέρ και στην ανάρτηση.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Είμαι κάτοχος του THORENS TD 166MKV. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες οικονομικές λύσεις. Κανένα πρόβλημα εδώ και 10-12 χρόνια που το έχω. Με μια καλή κεφαλή νομίζω ότι ακούς αξιοπρεπέστατα. Σε επικοινωνία που είχα με τον Αναγνωστόπουλο που κάνει το service μου πρότεινε ανακαλωδίωση του βραχίωνα αν θέλω κάτι παραπάνω, με λογικό κόστος. Νομίζω ότι τα THORENS εκείνης της εποχής τουλάχιστον ήταν και παραμένουν πολύ αξιπρεπή πλατώ.

Reaction score
1

Θα ηθελα να αναρτησω μια φωτο απο το πικαπ που παιζω τωρα, και ειμαι εφχαριστιμενος.....εχω για αντιβαρο για να παιζει μια μπαταρια και 35 λεπτα σε κερματα κολυμενα με ζελοτειπ και ο Stan Getz ακουγεται μαγικός. Με ανχωσατε στο θεμα οτι αν δεν ειναι καλό το μηχανημα μπορει να χαλανε οι δισκοι. Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα πτωτασεις σας. Το ψαχνω. Μου αρεσε το Thorens αλλα και κατι το καινούργιο σαν το παραπάνω προτζεκτ. Μαλλον θα παω σε κατι καινουργιο. Ελπιζω να ανταποκρινεται στις προσδοκίες μου. Παντως το θεμα δεν κλεινει μεχρι να κανω καποια αγορά. Συμβουλές ευπροσδεκτες.

Reaction score
1

και για δεν το κανω τωρα...

Αουυυυυυτσςςςςςςςςςςςςς
Σορυ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.346
Τοποθέτησε τη μπαταρία στο κάτω μέρος του βραχίονα για να έχεις το κέντρο βάρους κάτω από το σημείο στήριξης του βραχίονα...
Η βάση του πικάπ ποια είναι?:140::140::140:

Reaction score
1

βαση ;;;; Καλα προχειρι ειναι . Θ α βαλω κατι αλλο για αντιβαρο μεχρι να παρω το καινουργιο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.346
Re: Απάντηση: Thorens TD166 ΜΚΙΙ ή Τehnics SL -1200 ΜΚ2

βαση ;;;; Καλα προχειρι ειναι . Θ α βαλω κατι αλλο για αντιβαρο μεχρι να παρω το καινουργιο
Στο κάτω μέρος του βραχίονα πάντως.

Reaction score
1

Τελικά βτηκά σε μεγαλη ευκαιρια , ενα πικάπ που μου αρεσε (Sunsui FR-D25)(μεταχειρισμάνο 15 € Θησίο) Tο οποίο πιστέυω θα με καλήψει μια και ειναι σε αριστη κατασταση. Επάνω εχει μια κεφαλη STANTON MK. V και βελόνα D5. Γνωριζεται κατι για την κεφαλη αυτή. Η βελόνα θα πρεπει να αλλαχτεί μιας και ενω παιζει δεν μπορω να καταλάβω την φθορα που εχει και φοβαμαι για τους δισκου. Ξερεται που θα μπορεσω να βρω ΄η μηπως θα ειναι καλύτερα να αλλαξω ολη την κεφαλή ;;; Θα ηθελα τα φωτα σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.346
Ένας εμπειρικός τρόπος να καταλάβεις τη φθορά της βελόνας είναι αν σου μαζεύει πολύ σκόνη κατά την ανάγνωση. Εννοείτε πως πριν έχεις καθαρίσει το δίσκο. Διαφορετικά με μεγεθυντικό φακό και προσεχτική ματιά στην ακίδα.

Reaction score
1

Καλή φαινεται. Και σκονη δεν μου μαζευει. Θα την αφησω προς το παρόν. Μου φαινεται γενικά λιγο σκληρος ο ηχος αλλα χωρις προβληματα. Ισως και επειδη h STANTON ειναι φτιαγμένη για πιο bit mουσικη απο αυτη που ακουω...

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος του THORENS TD 166MKV. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες οικονομικές λύσεις. Κανένα πρόβλημα εδώ και 10-12 χρόνια που το έχω. Με μια καλή κεφαλή νομίζω ότι ακούς αξιοπρεπέστατα. Σε επικοινωνία που είχα με τον Αναγνωστόπουλο που κάνει το service μου πρότεινε ανακαλωδίωση του βραχίωνα αν θέλω κάτι παραπάνω, με λογικό κόστος. Νομίζω ότι τα THORENS εκείνης της εποχής τουλάχιστον ήταν και παραμένουν πολύ αξιπρεπή πλατώ.

Γεια χαρα

Ειμαι και εγω κατοχος ενος THORENS 166MKVI και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.Εχω δει καποια μικροπροβληματα και ηθελα να ρωτησω μηπως εχεις να προτεινεις καποιο τροπο βελτιωσης

- Ο δεξιος μικρος μοχλος που σηκωνει το βραχιονα εχει χαλαρωσει με αποτελεσμα να μην αφηνει αρκετη αποσταση δισκου-κεφαλης.Υπαρχει καποια ρυθμιση γι αυτο?
- Σε καποια βινυλια,το κενο στο κεντρο δεν ειναι στη σωστη θεση με αποτελεσμα ο δισκος να ακουμπα στο καπακι στο πισω μερος την ωρα που περιστρεφεται.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να κουνιεται το πλατο και να μετατοπιζει το βραχιονα.Υπαρχει λυση χωρις να χρειαζεται να αφαιρεσω το καπακι?
- Με μια μικρη περιγραφη,ποια ειναι η σωστη ρυθμιση του αντιβαρου και του μικρου δακτυλιου μπροστα απο το αντιβαρο?

Σε ευχαριστω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.679
Members
38.475
Νεότερο μέλος
Nikits44