TNT FLEXY RACK επιλογή ραφιών

Reaction score
3.575
Καλημέρα σε όλους

Έχω πάρει εδώ και καιρό την απόφαση να στήσω το flexy rack της ΤΝΤ:

http://www.tnt-audio.com/clinica/flexye.html

Έχω αγοράσει γαλβάνιζε βέργες και ανοξείδωτα παξιμάδια καθώς και τις ροδέλες. Αυτό που δεν έχω αγοράσει ακόμα είναι τα ράφια. Λόγω περιορισμένου budget ήθελα την άποψη σας για το υλικό τον ραφιών καθώς και το πάχος. Συγκριτικά θα σας αναφέρω ότι οι πιο βαριές συσκευές που θα ακουμπήσουν επάνω είναι ένα Technics MKii 1600 στο πρώτο ράφι από πάνω και ένας ελαφρύς ενισχυτής της PIONEER πιο ελαφρύς απο το Technics. Επειδή θα μπει στο σαλόνι θα ήθελα κάτι εμφανίσιμο.

Αναμένω την απάντηση σας με χαρά γιατί πρέπει κάποτε να το τελειώσω.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
15.469
στο δικο μου....18 χιλιοστα ραφι απο το πρακτικερ επιφανεια ελατης 120 επι 40 cm στο κοβουν οι ιδιοι στη μεση κι εχεις ραφι 60 επι 40 cm ,αβαφο νομιζω ταιριαζει ομορφα με το γαλβανιζε
ριξε μια ματια

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?123715-Flexy-rack-(%EA%E9-%E1%EB%EB%EF)

καλη επιτυχια !

Reaction score
3.575
Πολύ καλό και τι παιζει απο θέμα τιμής γιατί και εγώ θα χρειαστώ καμιά 5αρα ράφια.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
15.469
Πολύ καλό και τι παιζει απο θέμα τιμής γιατί και εγώ θα χρειαστώ καμιά 5αρα ράφια.

Φιλικά Κωνσταντίνος
η επιφανεια (τα 18 χιλιοστα παχος) 120 επι 40 cm κοστισε 19 ευρω και βγαζει 2 ραφια 60 επι 40

Reaction score
15.469
και δυο επιπλεον σχολια
μου μοιαζει πιο ομορφο το ρακ αν οι ντιζες ειναι πιο παχιες απο το ραφι (στην δικη μου περιπτωση 22χιλ ντιζα--18χιλ ραφι) ,δινει οπτικα μια αισθηση στιβαροτητας
επισης το 60 επι 40 cm σαν διασταση ραφιου δινει ανεση στην τοποθετηση (σχεδον) καθε συσκευης
και 4 ποδια ε? ....
καλη επιτυχια

Reaction score
3.575
Μετά απο πολύ καιρό άρχισα την κατασκευή του ρακ. Αγορασα 4 ραφια πευκο απο leroy merlin με 18mm πάχος και 60 X 50 μέγεθος, Ντίζες γαλαβανιζε μέγεθος σαν αυτές που βάζουν στις ράγες στα τρένα και ύψος 1 μέτρο. Ανωξείδωτα παξιμάδια απλά 4 ανοξείδωτα παξιμάδια με στρογγυλό κεφάλι για την πάνω πλευρά και 4 γάλβανιζε για την βάση. Αυτό που δεν έχω πάρει είναι οι ροδέλλες (λαστιχένιες και μεταλλικές). Σκεφτόμουν λόγο οτι οι ντίζες είναι πολύ μεγάλες να άφηνα μόνο τα παξιμάδια θα επιρρεάσει αυτό το συνόλο ή καλό είναι να βάλω και αυτά (είμαι πολύ [περιορισμένος στο budget και θέλω να το τελειώσω άμεσα).

Α ξέχασα να σας πώ ότι τα ξύλα τα βάφω με λούστρο ξύλου σε χρώμα μαόνι 3 χέρια και μετά ένα χερί γυαλιστερό λούστρο διάφανο.

Reaction score
464
Bαλε ροδελλες.
Με σφιξιμο σκετα παξιμαδια θα μπουν στο ξυλο.
Καλο ειναι να βαλεις και λαστιχενιες αν δεν θες να γινει πατουρα στα ραφια απο σφυξιμο.
Αν δεν σφυξεις καλα θα κουνιεται.

Reaction score
3.575
Έχεις δίκιο αλλά επειδή είναι μεγάλες οι ντίζες με δυσκόλευουν οικονομικα οι ροδέλες σε τέτοιο μέγεθος. Θα το δοκιμασω χωρίς να δώ πώς κάθεται και αν δεν καθήσει θα πάω και για ροδέλες. Θα σας στείλω φώτος μόλις τελείωσει.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
3.575
Αγοραστήκανε και οι ροδέλλες τελικά απο ηλεκτρονικό κατάστημα και τις αναμένω για να τελειώσει το project. Ελπίζω το έτερον ημιση τελικά να του αρέσει το rack γιατι την βλέπω να κατσουφιάζει χιχιχιχι.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
464
Με το καλό να το τελειώσεις.
Δεν δείχνει άσχημο μην ανησυχείς.
Με παχύτερο ξύλο θα είναι ακόμα πιο όμορφο.
(για μελλοντική αναβάθμηση εννοώ :))

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Θα χρειαστείς οπωσδήποτε μια χιαστή στήριξη από πίσω αλλιώς θα παλαντζάρει η κατασκευή .
Βάζεις και πικάπ πάνω.......;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Λόγω επαγγελματικής ιδιότητας έχω δει κατασκευές που κτίζονται καθ'ύψος να κουνάνε ασχέτως του τρόπου μονταρίσματος .
Χρειάζεται κάποια "κόντρα" για να απαγορεύει την διαγώνια κίνηση έστω και κατα μερικά χιλιοστά .
Δοκίμασε χωρίς πρώτα και αν τελικά κρίνεις οτι χρειάζεται βιδώνεις στην πίσω μεριά μεταξύ 2ου και 4ου ραφιού 2 λεπτά λαμάκια αμελητέας αξίας.(Σε ενα μαγαζί που έχει στραντζοψάλιδο θα σου δώσουν 2 ρετάλια πιθανότατα τζάμπα)

Reaction score
3.575
Την καλαισθησία φοβαμαι μήπως χαλάσει στο rack. Ειδάλως όντως είναι πολύ απλά αυτά που λές και το έχω σκεφτεί και εγώ. Θα΄δώ στην συναρμολόγηση αλλά θα ήθελα μια γνώμη απο κάποιον που το έχει φτιάξει να μας πεί εντυπώσεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Οι εντυπώσεις από ιδιοκατασκευές είναι συνήθως οπως για το σπιτικό κρασί .
" έφτιαξα ένα κρασί φέτος.....";)
2 συμβουλές μόνο.
1)Μην κάνεις τις τρύπες για τις ντίζες άκρη - άκρη.Δώσε 3-4 πόντους δεξιά αριστερά και 2 μπρος - πίσω .
Θα δείξει πολύ πιό όμορφο και θα πατήσει καλύτερα .
2)Μην καργάρεις παξιμάδια πριν είσαι 100% σίγουρος για το αλφάδιασμα του κάθε ραφιού .Είναι λεπτά και θα πετσικάρουν

Καλή επιτυχία στην κατασκευή

Υγ το βαρύ κομμάτι βάλτο κάτω ράφι

Reaction score
3.575
Έχω ήδη υπολογίσει 4 εκατοστα απο κάθε γωνία και έχω αλφάδι να το υπολογίσω για να πέσει ακριβώς χωρίς προβλήματα. Μόλις τελειώσει το βάψιμο θα αρχίσει η μόντα των ραφιών με τις ντίζες. Σκέφτομαι μελλοντικά και το ντίσιμο της ντίζας με ανοξείδωτη σωλήνα αλλά για πολύ μετά.

Φιλικά Κωνσταντίνος

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Σκέφτομαι μελλοντικά και το ντίσιμο της ντίζας με ανοξείδωτη σωλήνα
:thumbsup:
Αν δεν έχεις τρυπήσει ήδη το μπρος-πίσω κάντο μικρότερο .Θα δείξει πολύ καλύτερο .
Τα ράφια σου είναι παραλληλόγραμμα ;)

Reaction score
3.575
Δυστυχώς το βαρύ αντικείμενο είναι το πικαπ (SL 1600 MkII) και θέλω να το βάλω στο πάνω ράφι για λόγους λειτουργικούς. Τα υπόλοιπα είναι ελαφρία.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541