To επομενο βημα?

Τι θα βελτιωσει αμεσα την εικονα μου?

• Οθονη

Votes: 0 0,0%
  • Αλλαγη συνδεσης(απο αναλογικη σε ψηφιακη)

• Εξειδικευμενη ρυθμιση

• Ακριβα καλωδια

• Scaler

• Total voters
    28

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τον πηρατε τον βιντεοπροβολεα που ζαχαρωνατε τοσο καιρο.
Τον "ψιλοστησατε" και τωρα θελετε να βελτιωσετε ακομα περισσοτερο την εικονα σας.
Τι κανετε?

Ποια ειναι δηλαδη η πρωτη σας επιλογη και αυτη που πιστευετε πως θα φερει την μεγαλυτερη βελτιωση?

Παρακαλω ψηφιστε και σχολιαστε εαν θελετε :wink:

Reaction score
0
Με διαφορά πιστεύω ότι η εξειδικευμένη ρύθμιση προσφέρει την μεγαλύτερη διαφορά.
Πριν 2 εβδομάδες ρύθμισα κάποιους προβολείς πελατών μου με επαγγελματία του χώρου και είδαμε το φως (και contrast, και χρώμα κλπ) …το αληθινό.
Το ποιο δύστροπο μηχάνημα βέβαια ήταν ο Optoma h77 αλλά μετά έδειξε τα δόντια του και γιατί θεωρείται κορυφαίος προβολέας.

Με λίγα λόγια η εξειδικευμένη ρύθμιση ΑΞΙΖΕΙ και με το παραπάνω το κόστος.

Reaction score
1
Θα συμφωνησω με τον Hi-Q μια εξειδικευμένη ρυθμιση αναδεικνυει τις δυνατοτητες του προβολεα και ερχεται ποιο κοντα στα κινηματογραφικα προτυπα βεβαια και μια ψηφιακη συνδεση το βελτιωνει αλλα δεν νομιζω οτι μπορει απο μονη της να αλλαξει δραματικα την ποιοτητα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σίγουρα η σωστή ρύθμιση κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην εικόνα που πέρνουμε.
ΑΛΛΑ:

Αν δεν υπάρχει η κατάλληλη πηγή, είναι άσκοπο να ασχοληθεί κανείς, τουλάχιστον σε σωστό επίπεδο ήτοι με την βοήθεια ενός επαγγελματία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα DVD να μην καίει λευκό ή να δείξει περισσότερη πληροφορία στο μαύρο...

Η πηγή λοιπόν νομίζω ότι είναι το αμέσως επόμενο βήμα, μετά την αγορά του προβολέα. Κατά τύχη αυτόν τον καιρό το ψάχνω ιδιαιτέρως με τις πηγές. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κάποιος τις τεράστιες διαφορές μεταξύ διαφορετικών πηγών.

Δοκιμάστε το...

V

VIDEOMIX

Guest
Με διαφορά πιστεύω ότι η εξειδικευμένη ρύθμιση προσφέρει την μεγαλύτερη διαφορά.
Πριν 2 εβδομάδες ρύθμισα κάποιους προβολείς πελατών μου με επαγγελματία του χώρου και είδαμε το φως (και contrast, και χρώμα κλπ) …το αληθινό.
Το ποιο δύστροπο μηχάνημα βέβαια ήταν ο Optoma h77 αλλά μετά έδειξε τα δόντια του και γιατί θεωρείται κορυφαίος προβολέας.
Εμένα δυστηχώς ειναι "φαφούτης" ακόμα. :(

Reaction score
51
Μάλλον προς την ρύθμιση κλείνω!!!
Είναι πολύ σημαντικό για την απόδoση της εικόνας.
Kαι με αυτήν θα πλησιάσουμε πιο κοντά στα πρότυπα και θα βελτιστοποιήσουμε την εικόνα που μπορεί να βγάλει το μηχάνημα!!

Για scaler πάμε πολύ ψηλά σε κόστος.
Τα καλώδια τα ξεχνώ εντελώς ενώ το DVI ακόμα το φοβάμαι ως προς την αξιοπιστία του!

Πρέπει να τονίσω όμως ότι είμαι σε σκέψη για την πηγή.
Σε άμεση σύγκριση του 963SA με το οικονομικό DVDr που έχω είδα μεγάλες διαφορές στο πανί (παρ' όλο που και τα δύο πάιζουν με component)

Reaction score
164
Αν υποθέσουμε ότι τελικά καταφέρνω να αγοράσω τον Benq 7700 ή κάποιον ανάλογο, θα αγοράσω και:
-Ψηφιακή πηγή, γιατί πώς θα βλέπω; Με το Crypto; Κρίμα δεν είναι; Και αναγκαστικά πάμε σε DVI.
-Οθόνη, γιατί καλός ο τοίχος, αλλά δεν συγκρίνεται με την οθόνη.
-Και μετά από αυτά να μην έρθει κάποιος ειδικός να τον ρυθμίσει;

Κατά τα άλλα:
-Για να πάρω Scaler, χλωμό το βλέπω. Είναι "πολλά τα λεφτά, ’ρη"
-Τα ακριβά καλώδια σε αυτή την κατηγορία δεν νομίζω να προσθέσουν κάτι το αξιοπρόσεκτο.

Επειδή θέλω να πάρω 3/5 θα ψηφίσω τη "ρύθμιση από τον ειδικό", μιας και αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Reaction score
0
Νομιζω εξαρταται και απο τον προβολεα αν χρειαζεται εξειδικευμενη συνθεση. Νομιζω οι LCD δεν χρειαζονται και τοση ρυθμιση οπως οι DLP. Εγω στον Sony HS50 εκανα κατι μικρες ρυθμισεις με το HOME THEATER SETUP του HITECH και με τα THX optimizer που υπαρχουν στο dvd των Starwars. Ειναι μια χαρα απο το κουτι του. Ισως καποια ελαχιστη βελτιωση με καποια αλλη ρυθμιση να γινοταν αλλα δεν το πολυπιστευω. Αν ερθει κανενας καμια φορα στο εγγυς μελλον στη Λευκωσια και εχει ελευθερο χρονο ας βρεθουμε να δοκιμασουμε. Ανοικτη προσκληση! :mrgreen:
Πιστευω οτι ο προβολεας χρειαζεται ψηφιακη συνδεση . Τουλαχιστον τα reviews μιλανε για μεγαλη βελτιωση.
Και την πηγη εχω σκοπο να αλλαξω. Απο αυτο ομωςι δεν ξερω τι περιθωρια βελτιωσης εχω.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ψήφισα πηγή.

Γιατί όμως εγώ να ψηφίσω μέσον και οχι ρύθμιση;

Πολύ απλά ψήφισα με ειλικρίνεια όπως οταν γράφω τα αποτελέσματα στα Test μας.

Ενας καινούργιος φίλος που εισέρχεται στη μεγάλη εικόνα πρώτα από όλα εντυπωσιάζεται με τα εξής:
1. Μέγεθος
2. Καθαρότητα και ευκρίνεια
3. Αναλογία αντίθεσης

Η σωστή απεικόνιση χρωμμάτων, επιδερμίδας κλπ έρχονται μετά από αυτά (εκτός και αν μιλάμε για κραυγαλέες καταστάσεις).
Ας με επιβεβαιώσει ή να προβάλει τις ενστάσεις του και ο Ανδρέας που βλέπει καθε μέρα πολύ κόσμο με ελάχιστες γνώσεις στη μεγάλη εικόνα.

Με λίγα λόγια οι διαφορές μεταξύς ρυθμισμένης και αρύθμιστης εικόνας και σήματος HD και SD, στη μεν πρώτη περίπτωση θα τις δούνε όλοι εφόσον είναι μεγάλες και οι γνώστες εφόσον είναι μικρές, ενώ στη δεύτερη περίπτωση και κάποιος με βαριά μυωπία θα αντιληφθεί άμεσα τη διαφορά.

Ο μυημένος θεατής που γυρεύει πάντα κάτι παραπάνω, σίγουρα δεν θα μέινει ικανοποιημένος με μια μπλέ η κόκκινη εικόνα, για αυτό δίολου τυχαίο που ψηφίσατε πάρα πολλοί τη ρύθμιση σαν πρωτεύων βήμα.

Reaction score
6
Ο Αντρεας εγραψε την μαγικη λεξη .ΑΜΕΣΑ.Ψηφισα εξειδικευμενη ρυθμιση ,αλλα ο Βαγγελης δεν βγαινει στο τηλεφωνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μπορει ο Ανδρεας να εγραψε την μαγικη λεξη "Αμεσα" αλλα και αυτος στο μυαλο του ειχε...HD σαν τον Βαγγελη, οποτε... :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Περα απο αυτο ομως μην περιμενετε να τρεξετε με 200 χλμ/ω στην Εθνικη διχως να εχετε κανει ζυγοσταθμιση και καλιμπραρισμα :lol:

Reaction score
7
ΠΗΓΗ...
Απο προσωπικη εμπειρια η εικονα που επαιρνα μεταξυ DVDp των 100€ σε σχεση με αυτη που πηρα ΑΜΕΣΑ με DVDp των 400€ χωρις αλλαγη ρυθμισεων ηταν πολυ καλυτερη, και φαινοταν στο ματι.

Υποθετω οτι ολα τα υπολοιπα φερνουν καλυτερη εικονα αλλα η διαφορα δε θα ειναι τοσο διακριτη. εκτος βεβαια αν το κοκκινο το εχεις ρυθμισει σαν μωβ!

Reaction score
5
Με την σωστή ρύθμιση παίρνουμε την μέγιστη απόδοση του προβολέα. Η απόδοση όμως που θα πάρουμε από τον προβολέα είναι άμεσα συσχετισμένη με την μέγιστη απόδοση τις πηγής.
Με σειρά προτεραιότητας προβολέας DVD player ρυθμίσεις στην τρίχα!

Reaction score
0
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα εξαράται από το σημείο που βρίσκται ο καθένας. Για παράδειγμα για εμένα που δεν έχω τίποτα ακόμα, μετά την αγορά του προβολέα το επόμενο βήμα θα είναι η αγορά της πηγής και μετά θα ακολουθήσει η επαγγελματική φροντίδα "του ειδικού". Με τα καλώδια δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα και ίσως αργότερα ασχοληθώ με την οθώνη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.357
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis