To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Μηνύματα
1.081
Reaction score
1.190
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να παρουσιάσω μια εναλλακτική λύση ψηφιακής πηγής για χρήση με dac, η οποία δεν είναι τόσο audiophile, αλλά είναι ιδιαίτερα βολική για το σαλόνι.

Στο δικό μου σύστημα έχω κάνει τα εξής:

Χρησιμοποιώ σαν πηγή ένα Apple TV2 το οποίο είναι συνδεδεμένο με το dac (οπτική), με την τηλεόραση (HDMI) και με το δίκτυο ενσύρματα (γίνεται και ασύρματα με wifi).

Στο Apple TV2 έχει εγκατασταθεί με jailbreak, το περίφημο (κυρίως για video) πρόγραμμα XBMC το οποίο παίζει και όλα τα γνωστά αρχεία μουσικής (Flac, wav, mp3, aiff, alac κτλ) και video καθώς και ραδιόφωνο από το Internet.

Με αυτόν τον τρόπο, καθισμένος στον καναπέ του σαλονιού μου έχω πρόσβαση σε όλα τα μουσικά αρχεία μου χρησιμοποιώντας το XBMC για flac και itunes για τα mp3, aiff και τα playlists μου τόσο από το desktop pc μου με 5,5 ΤΒ σκληρούς δίσκους όσο και από το laptop μου.

Τηλεχειρισμό έχω από το apple TV με τα πολύ ωραία γραφικά στην τηλεόραση ή με ένα iphone, ipod, ipad, android κινητό χωρίς αυτήν (στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι μακριά από το ηχοσύστημα. Επίσης το apple TV υποστηρίζει airplay.

Βέβαια, από ότι γνωρίζω, το apple tv, αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει όλα τα σήματα σε 16-48 με ότι αυτό συνεπάγεται. Κατά τα άλλα, η απόδοση στο δικό μου σύστημα είναι εξαιρετική (σημαντική διαφορά σε σύγκριση με το laptop με jriver συνδεδεμένο στο dac βρίσκω μόνο σε αρχεία υψηλότερης ανάλυσης 24-96) και η ευκολία αξεπέραστη. Είναι τόσο βολικό που τώρα ακούω πολύ περισσότερη μουσική κι έχω περιορίσει στο ελάχιστο την ακρόαση cd και βινυλίων.
 

Μηνύματα
460
Reaction score
2
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Μια απο τα ίδια και εγώ.. Πολυ βολικό σεταπ..Έχω το iMac σε άλλο δωμάτιο και με το AirPlay έπαιζα ασύρματα τέλεια! Έβαλα και το "amarra" έπαιζε τέλεια και αυτο, ασύρματα..
Μέχρι... που έβαλα το Hiface two στην coaxial του dac.. Επαθα πλάκα! Τώρα δεν μπορώ να ακούσω το apple tv2.. Μόνο ταινίες και μουσική "χαλί"..
 

Μηνύματα
14.176
Reaction score
7.198
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Κατι τετοιο εχουν δοκιμασει ολοι οσοι αγορασαν καποιο media player,οι περισσοτεροι το wdtv. Πρακτικο πολυ,διαβαζει ευκολα μεγαλους δισκους,η μεγαλη οθονη κανει την πλοηγηση πανευκολη αλλα απο ηχο....αστα. Αφησε το βεβαια με την οπτικη στο dac αλλα κακα τα ψεμματα αν θελεις σοβαρη πηγη πρεπει να πας τουλαχιστον σε καποιο καθαροαιμο music network player (εστω της χαμηλης κατηγοριας) σε συνδυασμο με καποιο καλο dac ή στην λυση pc/laptop+usb dac.
 

Μηνύματα
1.081
Reaction score
1.190
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Σίγουρα υπάρχει διαφορά, όταν συνδέω το laptop με usb. Απλά η ποιότητα ήχου είναι πολύ καλύτερη απ' ότι περίμενα και απίστευτα βολικό. Βέβαια, η σύνδεση με το δίκτυο πού έχω κάνει είναι ενσύρματη (έχω δει διαφορά σε σχέση με το ασύρματο streaming).

Το Hiface το έβαλες γιατί δεν έχει usb το dac ή επειδή είδες διαφορά;
 

Μηνύματα
460
Reaction score
2
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Το dac μου έχει USB αλλα δεν είναι το "ατού" του. Παίζει πολυ καλύτερα με coaxial. Ειδικά με την προσθήκη Hiface two η απόδοση απογειώθηκε!
 

Μηνύματα
1.081
Reaction score
1.190
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Θα το κοιτάξω τότε. Εγώ έχω το Audiolab 8200 CD που υποστηρίζει μέχρι 24/96 από usb, αλλά την coaxial είσοδο δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
0
Απάντηση: To Apple TV2 σαν Ψηφιακή Πηγή

Πολύ καλή περίπτωση, είναι κάτι που με ψήνει τελευταία. Θα ήταν καλύτερο να έχει
κανείς βέβαια το mac mini για να μην μπλέκει με δίκτυα και scale down σημάτων. Ο
τηλεχειρισμός από ipad είναι φοβερή εμπειρία, να έχεις τα πάντα μπροστά σου αραχτός
στον καναπέ και να ακούς τα αγαπημένα σου hi rez αρχεία σερφάροντας:107:
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Μηνύματα
3.058.868
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@
Top