To cinema or not to ...cinema...

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.836
Το συστηματάκι μου για ήχο είναι το εξής:

PC -> Audio Interface Xenyx 302 usb της Beringher (για πιο εύκολο Volume Control + 2 analog inputs για ipod κλπ) -> ζεύγος KRK 6 G3

Τα ηχεία είναι τοποθετημένα πάνω σε γραφείο, εκατέρωθεν της οθόνης (nearfield).
Χρήση 80% ακρόαση μουσικής, 10% ταινίες και 10% ως monitors σε μικρό home studio.

Σκέφτομαι να πάω σιγά σιγά σε 5.1, κρατώντας όμως τα ηχεία που έχω μιας και για μουσική/studio είμαι ευχαριστημένος (π.χ. να αγοράσω μερικά ακόμη KRK σιγα σιγά... και αργότερα το αντίστοιχο sub της σειράς) οπότε κοιτάω για προενισχυτές που θα αναλάβουν το decoding σε 5.1

Κάτι προσιτό που βλέπω είναι το εξής (έτσι ενδεικτικα): https://www.amazon.co.uk/Extractor-...e=UTF8&qid=1517213349&sr=1-4&keywords=5.1+dac

Ποια η γνώμη σας γενικα για μια τέτοια προσέγγιση;;;

melina

Cargo 200
Reaction score
44.391
Καλα το πας αλλά δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνει αυτό που προτείνεις.
Μοιάζει πιο πολύ ως μηχάνημα που παίρνει το ψηφιακό ηχητικό σήμα και το μετατρέπει σε αναλογικό. Τι είδους decoding κάνει δεν μας λέει. Νομίζω θα χρειαστείς κάτι πιο α ακριβό από αυτό, και επειδή εχεις ενεργά αρκετά πιο ακριβό γιατί θα χρειαστείς σήμα από pre out των ολοκληρωμένων AVR που κυκλοφορούν. Σε καινούργιο κοντά στο χιλιάρικο σε μτχ στα μισά και παρακατω αναλόγως την περιπτωση.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.803
Θα σου λείψουν οι δυνατότητες ενός AV όπως bass management (το sub δε θα λειτουργεί επαρκώς μόνο με LFE αφού η πληροφορία χαμηλών συχνοτήτων στα HD audio μοιράζεται συνήθως σε όλα τα κανάλια), eq, εναλλαγή πηγών; Με 5.1 μόνο εξόδους επίσης, χάνεται η πληροφορία των 2 surround back καναλιών των 7.1 αντί να ενσωματωθεί στα surrounds.

Αν αυτά δεν ενοχλούν και σου αρκεί η ρύθμιση levels, γιατί όχι; :)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.836
Έχετε δίκαιο... είναι περιορισμένων δυνατοτήτων (κυρίως) και άγνωστης ηχητικής συμπεριφοράς....
Μου άρεσε πως μπορείς να το αλλάζεις από 5.1 σε 2.0 για να έχω τα ηχεία μου σαν monitor όποτε τα χρειάζομαι έτσι... αλλά μέχρι εκεί...
Στην πραγματικότητα χρειάζομαι ότι διαθέτουν οι ολοκληρωμένοι AV που προτείνονται τακτικά εδώ μέσα στην κατηγορία των π.χ. 500€ .... (π.χ. https://www.avsite.gr/forum/threads/budget-σύστημα-5-1-2.162737/) αλλά χωρίς τα στάδια των τελικών.....
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο της προκοπής, χωρίς τους ενισχυτές δηλαδή.... και με μικρότερη τιμή;;;;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.187
Members
38.426
Νεότερο μέλος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΞΑΣ