Tony Joe White, Legendary Singer-Songwriter, Passes Away

A

AKARL

Guest
Δυστυχώς, άλλος ένας μεγάλος της μουσικής έφυγε. Καλό ταξίδι Tony Joe... :( :hi:

It is with deep respect and admiration that we announce the passing of legendary singer-songwriter Tony Joe White, he was 75. It was confirmed today by his family.

With a prolific recording and performing career spanning more than 50 years, his songs traversed many genres, including blues, rock, country, R&B, and Americana, which is an incredible testament to his versatility as well as to his roots.

A one-of-a-kind songwriter, his songs were covered by Elvis Presley, Tina Turner, Waylon Jennings, Willie Nelson, Joe Cocker, Tim McGraw, Kenny Chesney, Ray Charles, and countless others.

Glenn Dicker, co-founder of Yep Roc Records said, “Tony Joe White was a true American original. In everything he did he did it with his own unique voice. There was a gentle ease and flow that vibrated from the man. Always a positive vibe. We have been very fortunate to have been able to work with Tony Joe over these past few albums and years. We’re grateful for all the wonderful music…and the hangs. We love you Tony Joe!”

His newest album, Bad Mouthin’, was released in September 2018, and features a blend of classics as well as five White originals, including two of the first songs he wrote—just before penning his breakthrough hits “Polk Salad Annie” and “A Rainy Night in Georgia” in 1967.

“If there’s anything like a line connecting everything that I’ve done, I would say it’s realness,” says White. “Even my songs that are sweet little love ballads —those are all real, inspired by real love and real life. Being real, being focused on what’s really going on around you, is something I learned early in my life.”

Πηγή: Yep Roc Records

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Του είχε απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός ΄΄Βαρύτονος Elvis΄΄ για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του.

Η δε θεματολογία σε αρκετά από τα φημισμένα του κομμάτια είχε προκύψει - με τη δέουσα καλλιτεχνική άδεια - από αληθινά περιστατικά.

A

AKARL

Guest
Υποθέτω πως ένας από τους τρόπους που συνειδητοποιεί, μάλλον σκληρά και βίαια, κάποιος το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου είναι όταν το ισοζύγιο των αγαπημένων του μουσικών γέρνει προς τη μεριά των θανόντων. Έχουν φύγει πολλοί αγαπημένοι μου μουσικοί χωρίς, δυστυχώς, η ζυγαριά να αναπληρώνεται επαρκώς από τη μεριά των ζωντανών. C'est la vie...

Έφυγε λοιπόν κι ο Tony Joe, η ΦΩΝΗ, ο story teller, η γλυκιά και μετρημένη κιθάρα, τα ατμοσφαιρικά και αισθαντικά τραγούδια. Ένας μουσικός φίλος από τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα ... πότε πέρασαν είκοσι χρόνια;

Νοιώθω απέραντη λύπη, όμως είμαι τυχερός που τον ανακάλυψα και μου χάρισε υπέροχες στιγμές και συναισθήματα.

Παραθέτω το ακόλουθο βίντεο χωρίς άλλα λόγια...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.433
Υποθέτω πως ένας από τους τρόπους που συνειδητοποιεί, μάλλον σκληρά και βίαια, κάποιος το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου είναι όταν το ισοζύγιο των αγαπημένων του μουσικών γέρνει προς τη μεριά των θανόντων. Έχουν φύγει πολλοί αγαπημένοι μου μουσικοί χωρίς, δυστυχώς, η ζυγαριά να αναπληρώνεται επαρκώς από τη μεριά των ζωντανών. C'est la vie...

Έφυγε λοιπόν κι ο Tony Joe, η ΦΩΝΗ, ο story teller, η γλυκιά και μετρημένη κιθάρα, τα ατμοσφαιρικά και αισθαντικά τραγούδια. Ένας μουσικός φίλος από τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα ... πότε πέρασαν είκοσι χρόνια;

Νοιώθω απέραντη λύπη, όμως είμαι τυχερός που τον ανακάλυψα και μου χάρισε υπέροχες στιγμές και συναισθήματα.

Παραθέτω το ακόλουθο βίντεο χωρίς άλλα λόγια...

:drinks:
[DOUBLEPOST=1540582785][/DOUBLEPOST]

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef