Toshiba 700 σε μπεζ τοίχο

Reaction score
3
Βάζω κάποιες φωτό από Love Actually & Pirates of Caribbean, που τράβηξα με βίντεοκάμερα (3.0 Mpixels) ενώ έπαιζε ο Toshiba MT700.
Η αναπαραγωγή έγινε από ένα BlueSky (non progressive). Ο προβολέας έδειχνε 576i. Η σύνδεση μέσω component. Χωρίς παύση.
Απόσταση προβολέα από τοίχο: 1.18 εκ, η κάμερα από προβολέα άλλο 1 μέτρο περίπου. Η εικόνα που προβαλλόταν ήταν περίπου στις 41 ίντσες.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, ε και λοιπόν;
Απλά, η προβολή γινόταν πάνω σε τοίχο με μπεζ χρώμα.
Αν και οι φωτό δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που βλέπω, ομολογώ ότι είναι πιο καλή εικόνα στον τοίχο από αυτή που έχω με την οθόνη σε τρίποδα.
Βέβαια καλό θα ήταν να δοκίμαζα, όχι στη φορητή, αλλά σε κάποια άλλη οθόνη και μάλιστα γκρι (όπως την Greywolf), έλα όμως που δεν μπορώ να βάλω οθόνη μεγαλύτερη από 1.55 εκατοστά πλάτος.
Συμπέρασμα: Να' σαι καλά μάνα που επέμενες να βάψουμε το σπίτι μπεζ χρώμα. Και τότε δεν είχα τον 700, ούτε και σκεφτόμουνα να πάρω.

GTX

Reaction score
39
Re: Toshiba 700 σε μπεζ τοίχο

Κωνσταντίνε έχω την εντύπωση οτι στις 41 ίντσες είναι λογικό η εικόνα να είναι εντυπωσιακή!

Reaction score
3

Όπως είπα και πριν οι φωτό δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που έβλεπα, όποιο κι αν είναι το μέγεθος της εικόνας. Μακάρι να μπορούσα να δω σε γκρι οθόνη για να κάνω μια σύγκριση.

minas

Πισιά
Reaction score
4.315

Μάλλον λόγω του μπεζ, τα χρώματα είναι λίγο πιο θερμά απ' ότι θα περίμενα, αλλά η φωτεινότητα είναι πράγματι εντυπωσιακή -αφού έπαιρνες χωρίς pause, όπως λες...
Είναι κρίμα να τον έχεις τον κακομοίρη σε λιγότερο από 1.55m, δε σκέφτεσαι να του αλλάξεις σημείο?

ΥΓ. Διακρίνω ένα μικρό κόλλημα με μια συγκεκριμένη ηθοποιό? (Ονόματα δε λέμε! :wink: :mrgreen:)

Reaction score
3

Αγαπητέ minas, πράγματι η φωτεινότητα είναι εντυπωσιακή. Το ότι τον έχω σε αυτή την απόσταση είναι γιατί το δωμάτιο που βλέπω δεν είναι πολύ μεγάλο. Βλέπεις υπάρχει η αναλογία της οθόνης που έχω με την απόσταση που θα βλέπω. Για να μην υπάχρει το φαινόμενο του "τέννις" (όπως το λέω εγώ), δηλαδή να γυρνάς κεφάλι δεξιά-αριστερά για να δεις όλη την εικόνα ! !
Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή η θέση είναι η δεύτερη που τον χρησιμοποιώ, γιατί η βασική του (με την οθόνη σε τρίποδα) είναι στη τραπεζαρία. Εκεί έχω πλάτος εικόνας 1.35 εκ. περίπου (ενώ στο τοίχο είναι 91 εκ.) και βλέπω από 3 μέτρα περίπου. Ας είναι καλά το σαλόνι που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την τραπεζαρία.
Όσο για την συγκεκριμένη ηθοποιό, το κόλλημα είναι μεγάλο όχι μικρό. Αλλά τι να κάνω, παλιά μου άρεσε η Elizabeth Sue αλλά είπα να ανανεωθώ με την Keira.
Εξάλλου η Keira αρέσει και σε άλλα μέλη του site. :) :)

Reaction score
3

Μα γιατι το λες αυτο?
Κάπου θυμάμαι ότι κάποιος, σε κάποιο ποστ για κάποιο θέμα είχε αναφωνήσει Keira, γράφοντάς το αρκετές φορές. Ε, σκέφτηκα ότι θα αρέσει και σε άλλους.
Αλλά υπάρχει και καλύτερη. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.
Θα ακολουθήσει κι άλλη φωτό από μπεζ τοίχο με μελαχροινή αυτή τη φορά, λίγη υπομονή..... :D :D :D :D :D

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αυτη τη διαφορα (προς το καλιτερο, πιο φυσιολογικο) σε προβολη επι τοιχου χρωματος μαλλον γκρι, την παρατηρησα κι εγω (με οπτομα 72). Αραγε το εντελως λευκο της οθονης δεν κανει καλο;

minas

Πισιά
Reaction score
4.315

Είναι μάλλον μεγάλη συζήτηση...
Η βασική ιδέα είναι ότι οποιάδήποτε επιφάνεια περιέχει χρωματική πληροφορία, δημιουργεί χρωματικές εκτροπές στην εικόνα. Αυτές μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο αισθητικά αποδεκτές, ενώ επίσης μπορείς σε κάποιο βαθμό να ρυθμίσεις τον προβολέα έτσι ώστε να τις αναιρέσεις.
Ακόμη, η εικόνα επηρεάζεται και από τα φυσικά χαρακτηριστικά του τοίχου (πχ ένας αδρός τοίχος διαχέει περισσότερο φως από έναν λείο).

Για να απαντήσω και στην αρχική σου ερώτηση: Ο γκρι τοίχος δεν προκαλεί χρωματικές εκτροπές, αλλά βαθαίνει το μαύρο και κάνει πιο αισθητή στο μάτι την αντίθεση. Το εντελώς λευκό είναι ό,τι πιο ουδέτερο μπορείς να επιλέξεις και μεταθέτει όλες τις ρυθμίσεις στην πλευρά του προβολέα...
Παρεμπιπτόντως, όταν ακούω για καλύτερη, πιο φυσιολογική εικόνα όπως το περιγράφεις, σκέφτομαι τον περιβόητο "ζεστό" ήχο της λυχνίας στα περί ήχου και χαμογελάω. Τελικά έχουμε πιο πολλά κοινά με τους χαϊεντάδες απ'όσο νομίζουμε.

ΥΓ. Το τελευταίο θα το αρνηθώ αν με ρωτήσετε σε πιο φυσιολογική ώρα... :twisted:

Reaction score
0

Προβολή σε "μαύρο" μέσο ( πανί, τοίχος ... ) έχει δοκιμάσει ποτέ κανεις ?

Reaction score
14

RDoherty said:
Εκπληκτική ομοιότητα με γνωστή βίζιτα της Αθήνας 8)
ονομα τηλεφωνο με ΠΜ πληηηζζζ... Καφάτε ακούς???

Reaction score
14

αφού δεν με βοηθάει ο rdoherty.... τουλάχιστον να χαρούμε οσο περιμένουμε!

Reaction score
3

Από Δευτέρα κύριοι, γιατί έρχετα ΣΚ και φυσικά η παρουσίαση του Optoma προέχει.
Πάντως θα σας δώσω 2-3 στοιχεία για την φωτό που θα βάλω.
Η εικονιζόμενη θα είναι μελαχροινή, νέα (το όμορφη εννοείται) και η φωτό θα είναι από ταινία που έχει βγει και σε HD. Ποιά είναι;
Καλό ΣΚ.

Reaction score
3

Θα ζητήσω συγγνώμη από όλους σας γιατί δεν μπόρεσα το ΣΚ να προλάβω να βγάλω τις φωτό που υποσχέθηκα. Ελπίζω μέχρι τέλους της εβδομάδας, το πολύ την άλλη Δευτέρα να μπορέσω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.394
Members
38.554
Νεότερο μέλος
kosmidhsn