Toshiba HD-XE1

Reaction score
5

Πριν καμιά ωρίτσα γύρισα σπίτι και κρατούσα μεγάλο κουτί στα χέρια μου... Στην αρχή σκεφτόμουν για το Ε1 αλλά επειδή με ξέρω τι "κανίβαλος" που είμαι, αν δεν αγόραζα το ΧΕ1 θα έσκαγα...

Ανοίγω κουτάκι λοιπόν, βγάζουμε τα τσιμπράγκαλα (καλώδια, remote controls κλπ κλπ) και αρχιζουμε την εγκατάσταση...

Η αλήθεια ειναι οτι "εριξα" λίγο το PS3 για να μπεί το Toshiba. Εβγαλα το HDMI καλώδιο της Real Cables και από το PS3 και το έδωσα στο toshiba (σιγά μην αφηνα καλό καλώδιο στο PS), το καλώδιο της οπτικής ίνας μια απο τα ίδια. Αποφάσισα, πριν δω οποιοδήποτε δισκάκι, να κάνω ενα firmware update.

Πήρε λίγη ώρα, η αλήθεια είναι. Γύρω στα 25-30 λεπτάκια χρειάστηκε. Τελειώνει και το μηχάνημα έσβησε μόνο του...

Γεμάτος χαρά παίρνω το πρώτο δισκάκι, το The Chronicles Of Riddick και το βάζω μέσα... μου είχαν πει για 40-50 δευτερόλεπτα loading time οπότε ήμουν προετοιμασμένος ψυχολογικά. Τελικά το menu της ταινίας έκανε την εμφάνισή του σε κάτι λιγότερο απο 20 δευτερόλεπτα (μετρημένα, οχι κουτουρού). Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι την συγκεκριμένη ταινία την έχω ξαναδεί σε hddvd από γνωστό τορρεντάδικο και ήμουν επίσης και γι'αυτό ψιλο-προετοιμασμένος.

Επιλογή "play" και φύγαμε. Με το που είδα την εικόνα έκαναν πουλάκια τα ματάκια μου. Η καθαρότητά της ήταν κάτι μοναδικό κάτι που δεν ειχα ξαναδει.

"Δεν μπορει...μάλλον δεν θυμάμαι καλα" σκέφτηκα. Αμέσως αλλαζω καναλι στην τηλεόραση, γυρνάω στο PC Και βάζω την ίδια ταινία απο το PC μου. Σταματούσα στα ίδια χρονικά σημεία και άλλαζα κανάλια συνεχώς για να μπορέσω να δω τις διαφορές.

Από όποια γωνιά κι αν το έβλεπα, όσες ρυθμίσεις κι αν σκάλιζα για να βελτιώσω την εικόνα απο το PC, η εικόνα που λάμβανα απο το Toshiba εξακολουθούσε να είναι πιο καθαρή. Πιο ζωντανή, Πιο... HD. Οι διαφορές ήταν ελάχιστες μεν, υπαρκτες δε!

Καλά... σε θέμα συγκρισεις με το άλλο το μπλε...το αφήνω γιατί δεν λέει. Αλλα αυτό το ξέραμε ήδη. :happy_9:

Από αύριο (γιατί η ώρα ειναι 1:30 σχεδόν και στις 6:00 πρέπει να πάμε για μεροκάματο και νυστάζω) θα βγάλω φωτό να σας δείξω.

Γενικά πάντως, ΔΕΝ μετάνοιωσα τα λεφτά της αγοράς, που είναι και τελικά το θέμα με ότι αγοράζουμε.

Αυτό που θα ήθελα βέβαια είναι να το συγκρίνω κάποια στιγμή με το μικρό του αδερφάκι. Δεν ξερω στην τηλεόρασή μου τι θα δώ (Samsung LE40F71B) αλλά επειδή ετοιμάζομαι για προβολέα "χτύπησα" το μεγάλο ;-)

Περισσότερα αύριο!

Α! να μην ξεχάσω! μέσα στο κουτί είχε κι ένα HDDVD με ΟΛΑ τα γκολ του Μουντιάλ της Γερμανίας! Κανένα καλό παιδί με το XBox Drive??? :angel:

Reaction score
0
Απάντηση: Toshiba HD-XE1

Λάμπρο καλορίζικο!!!!!.........πόσο πήγε?........από πού?.......γιατί κι εγώ λέω να την κάνω....."happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1"

Reaction score
5
Aπό την "Ηχοέκφραση" το πήρα. Για τιμές... Στα γνωστά τηλέφωνα ;-)

Reaction score
6

Καλορίζικο Λάμπρο.

Μια ερώτηση.
H version που εχεις του Riddick στο pc ειναι από hddvd-rip η από δορυφορική μετάδοση HDTV?

Reaction score
5
To πρώτο Ανδρίκο. ριπ είναι. Γι'αυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση. Αν ήταν κάποια μεταδοση συμπιεσμένη θα ήμουν σίγουρος οτι θα έβλεπα διαφορες.

Πάντως όπως είπα και πριν οι διαφορές είναι μικρές στην αναπαραγωγή hddvd απο το PC σε σχέση με την αναπαραγωγή απο το Toshiba. Μάλιστα, κάτι που ξέχασα να γράψω, επίσης, είναι οτι απο το Toshiba είχα μεν περισσότεη ευκρινεια στην εικόνα μου αλλα σε μια και μοναδική σκηνή είδα λίγο...γρέζι. Κάτι που δεν είδα απο το PC.

Περίεργα πράγματα... Δεν τα καταλαβαίνω...

Reaction score
6

Δεν είναι η πρωτη φορα που ακούω η διαβάζω πως το HDDVD player της Toshiba παιζει καλύτερα από HTPC.
Μάλιστα αυτό το συμπέρασμα δεν το διαδίδουν ατομα που απεχθάνονται τα pc, αλλα χρηστες HTPC που για χρονια απολάμβαναν dvd σε εξαιρετική ποιότητα σε 720Χ576 πραγμα που μονο από πολύ ακριβα dvd player υπήρχε η πιθανότητα να δει καποιος ( και αυτό χωρις να είναι απολύτως βέβαιο)

Να σημειώσω πως οι εξαιρετικές κριτικες από χρηστες HTPC για το Toshiba δεν αφορούν το HD-XE1 αλλα το μικρότερο του αδερφακι (HD-E1) που εδώ και μηνες κανει παρεα σε πολλους που φρόντισαν να το προμηθευτούν.
Δε τολμω λοιπον να φανταστω τι ειδους αναβάθμιση εχει υποστεί το νέο Toshiba οταν ο προκάτοχος του ηταν ηδη τοσο καλός .

Reaction score
1
http://www.1deins.de/index.php?kategorieId=&artikelId=DVDPLTOHDXE1

Προς το τέλος αναφέρεται πως ...CPRM δεν υποστηρίζεται, κάποιος να διευκρινήσει τι ακριβώς είναι αυτό;;;;με κατανοητά λόγια γιά μας τους άσχετους, έ;;;
Το CPRM (Content Protection for Recordable Media) είναι ακόμη μία μέθοδος προστασίας κατά της αντιγραφής που εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της ψηφιακής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (DRM=Digital Rights Management).

Αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από ένα concortium 4 εταιριών, γνωστό και ως 4C Entity, που αποτελείται από τις IBM, Intel, Matsushita και Toshiba.

Reaction score
164
Μεγειές! Άντε, καιρός να σταματήσεις τη γκρίνια για τις πίτσες, εχμμμ... ακτίνες μπλέ! :happy_5:

Reaction score
7
Μάλιστα, κάτι που ξέχασα να γράψω, επίσης, είναι οτι απο το Toshiba είχα μεν περισσότεη ευκρινεια στην εικόνα μου αλλα σε μια και μοναδική σκηνή είδα λίγο...γρέζι. Κάτι που δεν είδα απο το PC.
Τι σημαίνει γρέζι στην περιγραφή της εικόνας; Καλορίζικο πάντως και καλές θεάσεις :happy_4:

Reaction score
5
Λοιποοον. Υστερα απο ψάξιμο κατάλαβα γιατί ειχα ενα περίεργο θόρυβο στην εικόνα παρ'όλο που ηταν καλύτερη. Είχα ξεχάσει να ενεργοποιήσω το 1:1 Pixel mapping και μου έβγαζε την εικόνα εκτός ορίων πάνελ (απο το μενου της τηλεόρασης όλα αυτά).

Μόλις το εκανα σήμερα η εικόνα εχασε το θόρυβό της (αφου μεχρι τώρα έπαιζε παραμορφωμένη) και βρήκε την τελειότητα που της αρμόζει!

Ααααχ... Αρρώστια μου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv