toshiba sd5010

Reaction score
0
καλησπέρα.

είμαι κάτοχος του εν λόγο dvd.
παίζει κανονικά τα αρχεία avi και αναγνωρίζει τους υποτίτλους που του έχω από εξωτερική πηγή. δυστυχώς όμως είναι πάρα πολύ μικροί σε μέγεθος και μου βγαίνουν τα μάτια.
υπάρχει λύση?

Reaction score
1.458
Απάντηση: toshiba sd5010

Δεν έχει κάποια επιλογή στο μενού για να μεγαλώνουν οι υπότιτλοι?

Reaction score
49

καλησπέρα.

είμαι κάτοχος του εν λόγο dvd.
παίζει κανονικά τα αρχεία avi και αναγνωρίζει τους υποτίτλους που του έχω από εξωτερική πηγή. δυστυχώς όμως είναι πάρα πολύ μικροί σε μέγεθος και μου βγαίνουν τα μάτια.
υπάρχει λύση?

Αρχικά, καλώς όρισες στο AVsite.
Καλή συνέχεια :107:

Για πες μας γενικές εντυπώσεις για το μηχάνημα.
Σκέφτομαι αύριο πρωί (αν προλάβω) να το αγοράσω.....

Reaction score
0

Καλημέρα.
Το μηχάνημα παίζει DVD άψογα.
Σε avi ότι δοκίμασα μέχρι τώρα τα παίζει πολύ καλά, απλά έχουν θέμα με το μέγεθος των υποτίτλων. Αυτό είναι που με προβληματίζει, κατα τα άλλα το μηχάνημα είναι άψογο.
Αν ξέρει κάποιος τρόπο να μεγαλώσω τους υποτίτλους (χωρίς να τους ενσωματώσω σε ένα αρχείο).

Reaction score
49

Καλημέρα.
Το μηχάνημα παίζει DVD άψογα.
Σε avi ότι δοκίμασα μέχρι τώρα τα παίζει πολύ καλά, απλά έχουν θέμα με το μέγεθος των υποτίτλων. Αυτό είναι που με προβληματίζει, κατα τα άλλα το μηχάνημα είναι άψογο.
Αν ξέρει κάποιος τρόπο να μεγαλώσω τους υποτίτλους (χωρίς να τους ενσωματώσω σε ένα αρχείο).

Θα πάω σε μια ώρα να παραλάβω το μηχάνημα και μέχρι αύριο θα μπορώ να σου πω αν μέσω του Toshiba υπάρχει δυνατότητα για μεγέθυνση υποτίτλων.

Αν δεν υπάρχει, μπορώ να σου προτείνω μια λύση που θα δώσει το pc σου!
Αν λοιπόν θέλεις κάνε το εξής
Θα πειραματιστείς 2-3 φορές (συνολικός χρόνος 7-8 λεπτά δηλαδή)

Κατέβασε το δωρεάν aviaddxsubs
Αποθήκευσε το zip αρχείο σε φάκελο που θα ονομάσεις AVIAddXSubs κάπου στο pc σου (πχ επιφάνεια εργασίας)
Κάνε unzip (πχ με το άριστο και δωρεάν 7-zip)
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.
Όταν κάνεις unzip, θα προκύψουν τα εξής αρχεία:

• AVIAddXSubs.exe
  • IdxSub2Srt.exe.
  • SUBRenamer.exe
  • AVIAddXSub.dll, calclib.dll

Βάλε όλο το φάκελό τους στον φάκελο programms/ Αρχεία Εφαρμογών
Κάνε δημιουργία shortcut/συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του AVIAddXSubs.exe
και μετονόμασέ το σε AVIAddXSubs (για καλύτερη εμφάνιση, με εκνευρίζουν τα .exe στην επιφάνεια εργασίας :116: )
Αυτό είναι το πρόγραμμα που μας ενδιαφέρει.

Το ανοίγεις και έχεις αυτή την καρτέλα

Ουσιαστικά, κάτω χαμηλά, στα δύο πλαίσια γίνεται η δουλειά.
Στο 1ο πλαίσιο βάζεις την θέση της ταινίας (που απαραίτητα θα συνοδεύεται από το αρχείο υποτίτλων με την ίδια ονομασία, πχ vortex.avi & vortex.srt)
Στο 2ο πλαίσιο βάσεις τη διεύθυνση που θέλεις να στείλει την ταινία με τους ενσωματωμένους υπότιτλους το πρόγραμμα (πχ στο εξωτερικό φλασάκι κοκ)

Μετά από ελάχιστο χρόνο η ταινία είναι έτοιμη.
Όταν την φορτώσεις στο DVDp, και ξεκινήσει η ταινία, πατάς το πλήκτρο subs και ενεργοποιείς τους υπότιτλους.

Reaction score
49

Το καλό με το πρόγραμμα αυτό όμως είναι η καρτέλα Configuration1
Άνοιξέ την και θα δεις αυτό:

Εδώ κάνεις «κολπάκια» με τους υπότιτλους.
Αλλάζεις ό,τι θες!!!
Πρόσεξε:

• αλλάζεις μέγεθος γραμματοσειράς (το default είναι 22 πχ. Κάνε μια δοκιμή και αν δεν σου κάνει βάλε 24 κοκ)
  • αλλάζεις γραμματοσειρά (η default είναι Verdana)
  • αλλάζεις χρώμα υπότιτλων (ή πλαισίου τους)

Θες να παίξεις κι άλλο?
Μπαίνεις στην καρτέλα Configuration2 και....

μπορείς να κάνεις καλύτερο συγχρονισμό στους υπότιτλους παίζοντας με το παράθυρο 0 και 1000 (πχ το 1000 δίνει 1sec καθυστέρηση, αν το κάνεις -1000 δίνει προπορεία 1sec κοκ) και ένα ακόμα πολύ καλό, εισαγωγή chapters που είναι επίσης χρήσιμο!!!

Συμβουλή: να έχεις πάντα το πρωτότυπο της ταινίας και υπότιτλων σε backup και παίξε με αντίγραφό τους μέχρι να καλιμπράρεις το θέμα στο 100% :107:

Reaction score
49

Το DVDp βρίσκεται σπίτι.
Το βράδυ θα βγάλω καμιά φωτό, θα παίξω λίγο και θα ετοιμάσω ένα review
Καλές οι πρώτες εντυπώσεις.

Reaction score
49

Καλοθέατο Giovanni και περιμένουμε το review:126:
Ευχαριστώ Λεωνίδα :107:
Βασικά η τσουπάρα μου θα το ευχαριστηθεί.....

Πάω να πάρω ένα οικονομικό HDMI (ξέχασα να το πάρω το πρωί) για να το συνδέσω και στον προβολέα για να δω τι upscale κάνει στα DVD.
Θα δω και την εικόνα σε scart (σε CRT TV 21" & 29") αλλά και (στον projector) με HDMI
Λογικά μέχρι αύριο θα έχουμε δοκιμή
(σήμερα τα βασικά, αύριο το κείμενο γιατί «έχω αγώνα» σήμερα....Gran Turismo :116: )

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.524
Νεότερο μέλος
dieccast