Toshiba TDP-ET20

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Πολλοι απο εσας θα θαυμασατε την σχεδιαση του Pinifarina στο περιπτερο του AVSite κατα την διαρκεια της τελευταιας εκθεσης "Εικονα & Ηχος 2006"
Ο προβολεας ομως ηταν σε στατικη επιδειξη καθως...δεν θα μπορουσαμε να παιξουμε με...40 προβολεις συγχρονως :wink:

Πως παιζει λοιπον και που απευθυνεται?

Σημερα που ειχα λιγο ελευθερο χρονο αποφασισα να δοκιμασω τον ΕΤ20.Δεν εχω μαθει να χρησιμοποιω manual και ετσι αφου τοποθετησα τον προτζεκτορα σε ενα τραπεζακι προσπαθησα να τον συνδεσω με το καλωδιο ρευματος.
Που ειναι η υποδοχη ομως?Και που ειναι οι υποδοχες των συνδεσεων?
Μετα απο πεντε λεπτα ψαξιματος αναγκαστηκα να ομολογησω την ηττα μου και να ανοιξω το manual.

Oριστε, εκει μπροστα ειναι, κατω απο τον φακο αφου αφαιρεσεις πρωτα το καλυμα τους :oops:

Πολυ ωραια.
Προς το παρον θα βαλω μονο το ρευμα διοτι...μονο αυτο μου χρειαζεται.
Πως?Δεν το ξερετε?
Ο ΕΤ20 διαθετει ενσωματωμενο DVD player, ενσωματωμενο ενισχυτη 5.1 και...ενσωματωμενα ηχεια 5.1 !!!

Τοποθετω τον "Μονομαχο" στην σχισμη απο πισω και....Βαγγελιστρα μου!
Η εικονα γεμιζει κοντα στις 200 ιντσες απο αποσταση 3,5 μετρων.
Ψαχνω για ζοομ.Δεν υπαρχει ζοομ.
Και τοτε θυμαμαι τι ειχα γραψει εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10556&highlight=&sid=e90c54df6d2138986fd4e43e6268f341

"...Οι δυο νεοι προβολεις με το συστημα super CLOSE Projection μπορουν να επιτυχουν απο αποσταση μισου μετρου 51 ολοκληρες ιντσες ενω απο την μαξιμουμ αποσταση των 1,60 μετρα αποδιδει εικονα 124 ιντσων.
..."

Παμε παλι απο την αρχη.
Αποσταση γυρω στο 1,5 μετρο και οθονη γυρω στις 106''
Τωρα μαλιστα!
Ο ΕΤ20 εχει αναλυση 854χ480 και πιθανον να...κακοφανει σε καποιους "καλομαθημενους" :wink:
Με μεγαλη φωτεινοτητα και αντιθεση, θα παιξει ανετα ακομα και με τα φωτα ανοιχτα.
Το παραδοξο ομως ειναι ο ηχος.
Καθομουν πισω απο το μηχανημα και νομιζα πως επαιζε ενα μικρο compact 5.1 συστημα.

Καιρος να δουμε τι αλλο κανει.
Συνδεω την hdmi(ναι, ναι εχει και τετοια εισοδο) και παιρνω εικονα HD απο τον Humax.
Wow!Απιστευτη για τις προδιαγραφες του.
Μην περιμενετε την εικονα που θα παρετε απο τον Panasonic PT-AX100 αλλα αλλου απευθυνεται ο ενας και αλλου ο αλλος.Kαι στο κατω κατω ο Panasonic δεν εχει Silicon Optix HQV τσιπακι :roll:

Ο Toshiba δεν ειναι φτηνος(υπολογιζοντας την αναλυση που προσφερει).
Με τα ιδια χρηματα μπορειτε να αγορασετε εναν βιντεοπροβολεα της ταξης του νεου Panasonic η του Optoma 72
Απευθυνεται ομως σε ενα διαφορετικο κοινο.
Σε αυτους που τα θελουν ολα σε ενα.
Η σε αυτους που θα ηθελαν να εχουν εναν προβολεα ετοιμο για χρηση ανα πασα στιγμη, στο σπιτι τους η το εξοχικο τους.
Η αυτους που τους αρεσει το κορυφαιο design.
Η σε ολα απο τα παραπανω.

Εαν ανηκετε σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες-η και σε ολες- ειναι το ιδανικο μηχανημα για εσας. :wink:

Xαρακτηριστικα:
http://www.toshiba.gr/upload/ideal%20electronics/structure/products/projectors/pdf/4-seiter%20et10_et20_eng.pdf

NIX

Reaction score
0
Μην περιμενετε την εικονα που θα παρετε απο τον Panasonic PT-AX100 αλλα αλλου απευθυνεται ο ενας και αλλου ο αλλος.Kαι στο κατω κατω ο Panasonic δεν εχει Silicon Optix HQV τσιπακι
Τι σημαίνει αυτό?
Μου θυμίζει του hitech...σε απόσταση αναπνοής αλλά (πως το έλεγε?) πολυ μπροστα
Η πρόταση αυτή δεν σημαίνει τίποτα,Αντρέα.

Ως προς το κορυφαίο design θα διαφωνήσω.
Σαν προβολέας με αναβολικά και πολλά παΐδάκια μου φέρνει.

Είναι απαράδεκτος ενας προβολέας 480p εν έτει 2006.
Κατακριτέος όσο δεν πάει.
Χοντρή κερδοσκοπία.

Και ως προς το κείμενο γενικώς...
Σε παρακαλώ μην ρίχνεις το επίπεδο σου.
Σαν τις διαφημιστικές "γνωριμίες" του Hitech ακούγεσαι.

Πάντα φιλικά
Nix

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
NIX, για αρχη σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να το διαβασεις.
Δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη, καθως οποια και εαν ειναι αυτη ειναι σεβαστη.

Το μονο που θα ηθελα να πω για τους υπολοιπους-και για ακομα μια φορα- ειναι πως ο προβολεας αυτος απευθυνεται σε ενα ειδικο κοινο.
Οταν λοιπον αποφασισα να τον δω προσπαθησα να δω τον εαυτο μου ως μερος αυτου του κοινου.Αρα ουτε συγκρισεις, ουτε ειδικο βαρος στις παραμετρους της εικονας που συνηθως εκτιμουνται.(btw, to κομματι με το HQV ηταν περισσοτερο χιουμοριστικο)

Και παλι, ως μερος αυτου του ειδικου κοινου, ο ΕΤ20 θα ηταν οτι ακριβως ζητουσα(στην πριζα μονο και παιζει) κατι αντιστοιχο του Optoma DV-10 αλλα ακομα καλυτερος.

Τελος, εαν εμενα μου αρεσει μια Ferrari με πολλα κυβικα δεν μπορω να κατηγορησω τον πολυτεκνο που αγοραζει ενα μοντερνο πολυμορφικο ολιγων(κυβικων παντα).Ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του.
Και οι αναλογες αναγκες προυποθετουν την αναλογη παρουσιαση.

Ετσι το βλεπω, αλλα ποτε δεν ισχυριστηκα πως ειναι απαραιτητα και σωστο...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Από την εμπειρία μου από την Έκθεση είδα ότι πάρα πολλοί τον θαύμαζαν για το design του...

Επίσης πάρα πολλοί είπαν ότι παρόλη την μικρή του ανάλυση είναι πολύ βολικός που έχει ενσωματωμένο dvd...

Μία έξυπνη ιδέα από την Toshiba που έβγαλε έναν προβολέα - πολυμηχάνημα (κάτι σαν τα φορητά στερεοφωνικά που βλέπαμε παλιότερα) για όποιον θέλει απλά να βολευτεί με κάτι όμορφο, σχεδιασμένο να παίζει σε μικρούς χώρους, και πάνω από όλα να παίζει με μία κίνηση...

Δεν είναι για τις δικές μου ανάγκες αλλά δεν παύει η ιδέα να είναι έξυπνη και να έχει ένα κοινό - στόχο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.095
Κατά τη γνώμη μου η απουσία ζούμ είναι μεγάλη έλλειψη.
Τι να τον κάνεις αν πρέπει ντε και καλά να τον φέρεις πολύ μπροστά για να παίξει σε αξιοπρεπή διάσταση.
Πιστεύω ότι για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι άβολος στην τοποθέτησή του.

NIX

Reaction score
0
Αντρέα,σαν ιδέα δεν είναι κακή.Κάτι σαν τα φορητά κασσεττόφωνα με ενσωματωμένη τηλεόραση.Βέβαια απο την ανάποδη :)
Σαφώς και απευθύνεται σε ειδικό κοινό.Δεν είναι κατακριτέο αυτό.
Το κατακριτέο είναι οτι απευθύνεται σε ενα κοινό που δεν ξέρει και προσπαθεί να τους τ`αρπάξει.

Θα έπρεπε,εφόσον πωλείται σε ευρωπαίους,να έχει τουλάχιστον 576p ανάλυση (matherhon).
Θα έπρεπε,όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Μιχάλης,να έχει zoom και οχι "super close projection".Ακόμα και σε τραπεζάκι να θέλεις να τον στήσεις,ανευ zoom είναι πρόβλημα να καθορίσεις ένα ζητούμενο μέγεθος.Οι epson των 600ευρώ έχουν 2x zoom.
Θα έπρεπε,ειδικά για το κοινό που απευθύνεται,να έχει lens shift.

Αμα κάτσω και σκεφτώ είμαι σίγουρος οτι θα βρώ και άλλες αποδείξεις της αρπαχτής!
Αλλά νομίζω οτι και με τα παραπάνω που έγραψα καταλαβαίνετε την θέση μου.
Δεν είμαι εναντίον μιας τέτοιας ιδέας (όλα σε ένα) αλλά να γίνει σωστά και οχι στο πόδι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ