TRS to XLR

Reaction score
620
Αν και μπορει να ειναι ανοητη η ερωτηση βρηκα στο διαδικτυο διαφορες απαντησεις και εχω μπερδευτει. Επειδη θελω να χρησιμοποιησω τις XLR εισοδους που εχει ο ενισχυτης μου (δικαναλος) κοιταω διαφορες καρτες ηχου/ DAC για το htpc που να εχουν balanced εξοδους. Οι περισσοτερες εχουν balanced trs εξοδο και υποτιθεται οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα καλωδιο trs-xlr. Η ερωτηση μου ειναι αν προκειται να εχω το ιδιο αποτελεσμα με το να χρησιμοποιουσα XLR - XLR κανονικα.

Reaction score
620
Ευχαριστω πολυ και ακολουθει το επομενο μεγαλο ερωτημα. Σε εξωτερικη καρτα ηχου δεν μπορω να βρω τουλαχιστον σε λογικα χρηματα τα χαρακτηριστικα πχ της Asus xonar essence st αλλα ειναι unblanced οι εξοδοι σε αυτη. Αρα λιγο χαμηλοτερο SNR και λιγοτερα audiophile χαρακτηριστικα οπως πχ στις focusrite , tascam etc αλλα balanced output ή την asus me 124 SNR και συνδεση με rca....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Αν η σχεδίαση του ενισχυτή σου είναι ισσοροπημένη, πράγμα εντελώς απίθανο, ή τα καλώδια μεταξύ πηγής-ενισχυτή είναι πάνω από 3-4 μέτρα, τότε έχει νόημα να πας στη σύνδεση που σκέφτεσαι.
Σε οποιαδήποτε άλλα περίπτωση παντρεύεσαι ένα επιπλέον, χαμηλής ποιότητας, κύκλωμα στη πορεία του σήματος.

Reaction score
620
Αν η σχεδίαση του ενισχυτή σου είναι ισσοροπημένη, πράγμα εντελώς απίθανο, ή τα καλώδια μεταξύ πηγής-ενισχυτή είναι πάνω από 3-4 μέτρα, τότε έχει νόημα να πας στη σύνδεση που σκέφτεσαι.
Σε οποιαδήποτε άλλα περίπτωση παντρεύεσαι ένα επιπλέον, χαμηλής ποιότητας, κύκλωμα στη πορεία του σήματος.
Γιατι εντελως απιθανο? Θα μπορουσα να παω σε ενα DAC οπως το TEAC που εχει και XLR αλλα θελω να βαζω και ηλ.μπασο πανω στο PC με χρηση Cubase. Καταλαβες την δυσκολια μου? Θελω να ακουω αξιοπρεπως τα flac,wav μου αλλα κανω και χρηση Cubase κτλπ. Προσπαθω να βρω τροπο να ειμαι με ολα οκ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Δεν μας έχεις πει το βασικότερο... Για ποιον ενισχυτή μιλάμε.
Είπα πως είναι εντελώς απίθανο διότι το 99% των συσκευών που κυκλοφορούν κάνουν στο εσωτερικό τους μια απλή μετατροπή ισορροπημένης σύνδεσης σε μονής απόληξης.

Reaction score
620
Ο ενισχυτης ειναι ο teac ai-2000. Το εχω διαβασει για την e-mu οτι ειναι καλη αλλα με φοβιζει σαν υποστηριξη σε driver αυτη η εταιρια. Εχω διαβασει τα χειροτερα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Αν προσέξεις στη παρακάτω εικόνα, και πάνω στα βύσματα XLR, βρίσκεται η πλακέτα με το κύκλωμα μετατροπής που σου ανέφερα πριν.
Ισχύουν όσα σου είπα. Δεν έχεις κανένα λόγο να πας σε ισορροπημένη σύνδεση.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Η εμφανεστατη διαφορα ηχου μεταξυ rca/xlr σε τι οφειλεται, αν ειναι μονο απλη μετατροπη;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Εννοω κυριως τον δικο μου Unico 100, αλλα δεν συμβαινει σε ολους το ιδιο;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.709
Υπάρχουν fully balanced ενισχυτές στους οποίους πιθανόν να υπάρχει πλεονέκτημα.
Ο συγκεκριμένος δεν είναι.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
194
Γιατι ενδεχομενως παιζει πιο δυνατα και υποκειμενικα ακουγεται καλυτερα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Οχι, στην ιδια ενταση η rca ακουγεται χαμηλοτερα αρκετα και χειροτερα . Φυσικα αν δεν το συγκρινεις με την xlr, μια χαρα ειναι, μα συγκρινομενα μεγαλη διαφορα σε ολα (ως ηχος κι οχι μονο ως ενταση)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Όπως πολύ σωστά είπε πριν ο ΟPTIMIST η διαφορά στάθμης σε μπερδεύει και πιστεύεις πως παίζει καλύτερα.
Από τη στιγμή που μεσολαβεί ένα επιπλέον κύκλωμα, όσο καλό και αν είναι, μόνο χειρότερα μπορεί να παίζει.
Μην μπερδεύεσαι με τη θέση του ποτενσιομέτρου και θεωρείς πως η ένταση είναι ίδια. Αναλόγως της στάθμης εισόδου είναι διαφορετικά και τα db που φτάνουν στα αυτιά σου για την ίδια θέση του ποτενσιομέτρου έντασης.

Reaction score
620
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Ισχυει το ιδιο και για τα audio interface οπως με τους ενισχυτες? Δηλαδη οταν εχουν balanced και rca outputs ειναι το ιδιο ή αξίζει να παρεις το σήμα απο τις balanced?
Ευχομαι σε ολους υγεια και με το καλο το νεο ετος!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid