Tsakiridis Devices Electra με EL34

Reaction score
498
Πήγα σε έναν φίλο τις προάλλες κι άκουσα τα καινούργια του άνωθι ενισχυτικά κι

έπαθα πλάκα!Απλά δεν το πίστευα τί αγοράζεις στα χρήματα. Είχα ακούσει και στο

παρελθόν υλοποιήσεις της εταιρίας και απλά τα θεωρούσα τίμια χωρίς να με

ξετρελλαίνουν. Εάν τώρα και τα άλλα καινούργια παίζουνε έτσι μάλλον έχουμε θέμα.

Δεν μιλάμε για τιμιότητα τώρα. Μιλάμε για πραγματικά καλά μηχανήματα. Πού να τα

ακούσω και με κανέναν καλό προενισχυτή γιατί τα άκουσα με τον παθητικό της

εταιρίας στα 120κάτι Ευρώ.Ένα μεγάλο μπράβο στην ελληνική εταιρία!

Reaction score
3.497
Θα τα ακούσουμε και το Σάββατο στην έκθεση.

Εγώ είμαι πελάτης του Τσακιρίδη εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαι πολυ ευχαριστημένος και με τα προΙόντα και με την εξυπηρέτηση.

Ενα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την 100% Ελληνική εταιρεία.

Να δούμε πότε θα σταματήσουν ορισμένοι να είναι ξενομανείς.

Αλλά θα μου πείτε τώρα, με τα Τσακιρίδια δεν πουλάς μούρη, ούτε γίνεσαι χαϊεντάς  ούτε ξεπερνάς τα κόμπλεξ σου.  Σε ορισμένους κύκλους δυστυχώς πημασία έχει πόσο ακριβά μηχανήματα διαθέτεις και όχι πως ακούγονται.
Σήμερα, με λίγα χρήματα, οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να απολαύσει τη μουσική στο σπίτι του.  Η μουσική είναι που μετράει. Πιστέψτε με, ένα μέτριο και καλοταιριασμένο σύστημα αποδίδει τη μουσική όμαρφα και ξεκούραστα.
Εχουμε ακούσει τελευταία κάποια πανάκριβα συστήματα που κυριολεκτικά ξύνουν.
Το φαινόμενο είναι έντονο σe πολλά μοντέρνα  ηχεία που σχεδιάζονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του Home Cinema.

Πάρε κόσμε άφθονα πρίμα και μπάσα !!!

Reaction score
0
Xρήστο έχεις απόλυτο δίκιο όντως οι ΗΛΕΚΤΡΕΣ μου παίζουν απίστευτα, πάθαμε πλάκα και χωρίς προ !!! Που να δοκιμάσουμε και τον καινούργιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ των αδελφών ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ! Είμαι σίγουρος πως εκεί θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό... :o :o :o Εν αναμονή λοιπόν, μετα την έκθεση θα είναι διαθέσιμος και από ότι μαθαίνω με εκπληκτικό DESIGN !!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1.380
Για τους αδ. Τσακιριδη εχω μεγαλο σεβασμο, οπως και για τις δημιουργιες τους.
Με τι setup τα ακουσατε;

Reaction score
3.497
GUS P. ,
μόνο μια δοκιμή θα μας πείσει. Με τον Αλέξανδρο να οδηγεί τις Ηλέκτρες ετοιμάσου να πάρεις εις τριπλούν το γνωστό χρωματισμό της λάμπας, που πρακτικά σημαινει παραμόρφωση λάμπας.
Μην ξεχνάς ότι με τον παθητικό που έχεις τώρα έχεις ελάχιστο χρωματισμό από το στάδιο προενίσχυσης.

Εξαρτάται βέβαια και από τα γούστα του καθενός μας. Συνήθως όμως οι πολλές λάμπες στην αλυσίδα γίνονται βαρετές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στην καλύτερη περίπτωση 3-4 μήνες είναι αρκετοί .
Αν αντέξεις, τότε ξεχνάς τα τρανσίστορς μια για πάντα και γίνεσαι κι εσύ οπαδός της λάμπας.

Καλή επιτυχία.

Reaction score
0
Κostas, τo setup είναι :

Ηχεία Audiovector Mi3 Αvantgarde
Προ Παθητικός Τσακιρίδη (προσωρινά)
Τελικοι Tsakiridis Devices Electra με EL34
Πηγή Pioneer DVD 737 (προσωρινά)
Kαλώδια Chord Signature RCA, Chord Anthem RCA, Kimber power P16 wattgate σε όλες τις συσκευές.

G.Kar, το έχω ακούσει ξανά αυτό πως όταν όλες οι συσκευές είναι με λάμπες ο ήχος γίνεται πολύ ιδιαίτερος, αλλά αυτό που άκουσα με τις Ηλέκτρες ξεπερνάει οτιδήποτε έχω ακούσει από τρανζίστορ και έχω κάποια καλά ακούσματα και εμπειρίες από μηχανήματα! Εν αναμονή λοιπόν, μια δοκιμή στο χώρο μου θα με πείσει :wink: !
Φυσικά εκτός από τον μόνιμο συνακροατή μου Νικήτα Χρήστο είσαι και εσύ ευπρόσδεκτος να συνακροαστείς μαζί μας! Η γνώμη ενός εξίσου έμπειρου ακροατή είναι πάντα πολύτιμη!

Reaction score
3.497
GUS P. ,
θα κάνουμε ακροάσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Απλά σου ανέφερα ότι υπάρχει περίπτωση ο παθητικός σου να ακούγεται καλύτερα από τον ενεργό λαμπάτο προενισχυτή.

Να μην ξεχνάμε ότι στην πράξη οι περισσότεροι χρειαζόμαστε έναν άριστο μειωτή σήματος και όχι έναν μέτριο προενισχυτή.

Reaction score
7
Αν μου επιτρέπεις GUS με τι οδηγούσες πριν τα Audiovector ? Εννοώ υπήρξε άμεση σύγκριση των electra με κάτι πχ σε τρανζίστορ πρωτύτερα στον ίδιο χώρο ?

Reaction score
0
Μπάμπη τα οδηγώ ακόμα με έναν τρανζιστοράτο κτηνάκι USHER R 1.5 το οποίο αποδίδει άψογα σχεδόν λαμπάτα αλλά όχι τόσο ατμοσφαιτικά όσο οι ΗΛΕΚΤΡΕΣ και έχουν παιξει και για κάποιους μήνες στο ΗΟΜΕ CINEMA setup με ARCAM AV8 & P7 και CD33 πάντα με τα ίδια καλώδια! Μέχρι που τα τοποθέτησα σε ξεχωριστό δικάναλο setup και περιμένω για το ΗΟΜΕ CINEMA τα καινούργια MIRAGE OMNISAT V2.

Reaction score
7
Ευχαριστώ GUS. Από μπάσο τα πάνε καλά οι Ηλέκτρες με το Audiovector ?
Εχω το M3sig και ξέρω από προσωπική πείρα τουλάχιστον αυτό ζητάει πολύ ρεύμα και δύσκολα στρώνεις καλό μπάσο, και επίσης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε συνοδά. Λίγο κάτι να μην είναι καλό στην αλυσίδα θα το ακούσεις.
Iδιαίτερα στο μπάσο, με λάμπα κάτω στα γούφερ δεν το άκουσα ποτέ "σωστά".

Reaction score
0
Mπάμπη έχω άριστο μπάσο και με πολυ καλό έλεγχο σαν του USHER! Mην ξεχνας ότι μιλάμε μεν για λάμπες αλλά με πολλά WATT!!! 150w σε λάμπα και μονομπλόκ σχεδίαση με 25 κιλά έκαστος δεν είναι λίγο! Σκέψου πως νομίζω μερικές φορές ότι ο USHER δυσκολεύεται να παίξει το ίδιο δυνατά!

Reaction score
3.497
Μe 8 λάμπες EL34 ανά κανάλι σε push-pull δεν είναι λίγο.
Ιδανικά, και σε ότι αφορά μόνο τις χροιές, οφείλει να παίζει σε χαμηλές εντάσεις τόσο καλά όσο κι ένας αντίστοιχης σχεδίασης ενισχυτής με 2 EL34 ανα κανάλι.
Σε υψηλές εντάσεις και με δύσκολο φορτίο (ηχείο) οι 8 λάμπες οφείλουν να στέλνουν ικανά ρεύματα στο ηχείο. Ο Μ/Σ εξόδου βλέπει όμως το ηχείο γιατί οι λάμπες βρίσκονται από πίσω του. Ο Τσακιρίδης χρησιμοποιεί πολύ καλούς Μ./Σ εξόδου, αντίστοιχους σε ποιότητα με τους γνωστούς ξένους Μ/Σ.
Κάποτε τους τύλιγε μόνος του. Τώρα δεν γνωρίζω ποιος τους κατασκευάζει.

Για τα μπάσα εκτός από ρεύμα χρειάζεται και ο έλεγχος, κάτι που δεν έχουν αρκετοί λαμπάτοι τελικοί. Μόνο η άμεση σύγκριση με έναν καλό ψηφιακό ενισχυτή χωρίς συνολική αρνητική ανάδραση θα μας πείσει.

Ενα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ψηφιακών τελικών είναι το ότι δεν έχουν στο κύκλωμά τους συνολική αρνητική ανάδραση τάσης . Είναι σαν να βάζεις ένα DAC να οδηγεί απευθείας τα ηχεία.
Στα μπάσα και για μέτρια έως πολύ καλά ηχεία, οι ψηφιακοί τελικοί που έχω ακούσει μέχρι σήμερα υπερτερούν.

Reaction score
3.497
Οι ψηφιακοί ενισχυτές όμως δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση ηχείων με άψογη συμπεριφορά στα δυνατά μεταβατικά περάσματα της μουσικής γιατί ο έλεγχος, μέσω ανάδρασης, της ροής του ρεύματος δεν τους επιτρέπει να δώσουν αυτό που πραγματικά ζητάει το ηχείο για να αποδώσει τα μέγιστα.
Σε μέτρια έως καλά ηχεία ο κόφτης λειτουργεί αποτελεσματικά. Το ηχείο δεν υπερφορτίζεται με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά και η παραμόρφωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster