TV ----> Projector

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους...

Καλός σας βρήκα...
Καινούργιος στο φόρουμ και δεν ξέρω κατά ποσο μπορείτε να με βοηθήσετε με την παρακάτω μου απορία.
Μπήκα σε αναζήτηση για projectora και βασανίζομαι με το πως θα συνδέσω την TV με αυτόν.
(O λόγος που θέλω να συνδέσω την tv με το projector είναι για να μην μεταφέρω όλα τα σύρματα μέχρι το projector
δηλαδή xbox ,dvd , digital tv cable παρα μονο ένα hdmi cable)
Η μονη λύση που σκέφτηκα(αν είναι εφικτό) είναι να μετατρέψω το "HDMI input" της tv σε "HDMI output".
Δεν ξέρω κατά ποσο γίνετε και γίαυτό ζητω την βοήθεια σας.

Καλοδεχούμενη οποια δήποτε άλλη εισήγηση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Καλώς ήρθατε!

Δεν γίνεται με την TV. Χρειάζεται AV ενισχυτής ή αν πρόκειται γιά HDMI πηγές μόνο, HDMI επιλογέας.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: TV ----> Projector

Καλώς ήρθατε!

Δεν γίνεται με την TV. Χρειάζεται AV ενισχυτής ή αν πρόκειται για HDMI πηγές μόνο, HDMI επιλογέας.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Είμαι αρχάριος σε όλα αυτά οπό ταν θα είθελα αν σας είναι εύκολο να είχα λίγη περισσότερη βοήθεια.

Καταρχάς έκανα έρευνα στο δίκτυο και βρήκα αυτό http://www.cmicable.com/en/product-21.shtml δεν ξέρω αν μου κάνει.
Θα ειθελα παρακαλώ την συμβουλή σας πάνο σε αυτό.

Με το hdmi switcher θα δέχεται ο προβολέας το hdmi input της tv σαν hdmi outpout ή θα πρέπει να αγοράσω κάτι το οποίο θα έχει σαν input και cable tv?

Λίγες περαιτέρω πληροφορίες θα ει θελα αν σας είναι εύκολο!!!
Απολογούμε αν γίνομε βαρετός με εύκολα για σας πράγματα αλλά θέλω να γλιτώσω την επίσκεψη από τεχνικό ($$$$$)

Reaction score
150
Σίγουρα θα μεταφέρεις το ελάχιστο δυο καλώδια στον προβολέα. Ρεύματος και HDMI. Χωρίς αυτά τον ξεχνάς, οπότε αφού θα περάσεις κανάλι έστω για ένα (το ρεύματος) θα βάλεις και το άλλο. Στη συνέχεια για να "κάνεις" οποιαδήποτε συσκευή (xboxb, Blu-Ray player, DVD κτλ) να δείξει στον προβολέα θα πρέπει να έχεις είτε όλες τις συσκευές σε κάποιο επιλογέα που θα συνδέει τις συσκευές με την TV και τον προβολέα ή θα πάς σε AV ενισχυτή όπως σου λέει και ο Zizik.

H δεύτερη λύση βασικά είναι και η καλύτερη αν έχεις και ηχοσύστημα. Αν σκέφτεσαι να βλέπεις στον προβολέα και ν'ακούς από τα ηχεία της τηλεόρασης, δεν γίνεται εκτός κι αν έχει η TV σου είσοδο για ήχο.

Reaction score
0

Δυστυχώς φίλε θέλω να κρατήσω όσο ποιο χαμηλά το κόστος οποταν ένας av amplifier θα ήταν πολύ εκτός budget.

Ο προβολέας που έχω κατα νου να αγοράσω είναι αυτός http://www.optoma.co.uk/projectordetails.aspx?PTypeDB=Business&PC=DS329
από ότι βλέπω έχει audio out.
Μπορώ να τον συνδυάσω με ένα απλό hdmi switcher στο οποίο θα ενόσω την tv και το xbox και πανο στον προβολέα να ενόσω το ηχοσυστημα?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ...

Reaction score
150
Ε δεν γίνετα να συνδέσεις το ηχοσύστημα στον προβολέα. Ο προβολέας μόνο θα δέχεται σήμα εικόνας και θα δείχνει.

Ήχο χωρίς AV amplifier δεν θα έχεις από πηγές με HDMI αλλά και αναλόγικα να βγάλεις ήχο από όσες χρειάζεται πάλι κάπου πρέπει να συνδέσεις τα καλώδια (σε ενισχυτή). Πιο φθηνά από φθηνό AVR δεν γίνεται δυστυχώς. Επίσης αυτό ο προβολέας δεν είναι ούτε καλός για ταινίες. Είναι για παρουσιάσεις. Η τηλεόραση σου θα έχει καλύτερη εικόνα.

Θα σε συμβούλευα να καθυστερήσεις την αγορά σου και να ενημερωθείς περισσότερο επί του θέματος προβολής και να προχωρήσεις όταν θα είσαι έτοιμος. Ξεκίνα με έναν AVR και ένα σετ ηχείων για την τηλεόραση σου (άνοιξε θέμα στην κατηγορία ήχου και γράψε και το budget σου) και προβολέα αργότερα αλλά σωστά. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω καν αν θα μπορείς να βγάλεις ήχο. Τι ηχοσύστημα έχεις τώρα?

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: TV ----> Projector

Για το Audio out του προβολέα μην περιμένεις τίποτα σοβαρό και θα είναι φαντάζομαι μόνο στέρεο. Και οι πηγές σου έχουν τέτοιο και καλύτερο out οπότε δεν έχει νόημα να τραβάς καλώδια εκεί πάνω τα οποία μετά θα συνδέσεις που? Θα πρέπει να πάνε σε κάποιο ενισχυτή που έχει Audio In.

Reaction score
1.988

Ε δεν γίνετα να συνδέσεις το ηχοσύστημα στον προβολέα. Ο προβολέας μόνο θα δέχεται σήμα εικόνας και θα δείχνει.

Ήχο χωρίς AV amplifier δεν θα έχεις από πηγές με HDMI αλλά και αναλόγικα να βγάλεις ήχο από όσες χρειάζεται πάλι κάπου πρέπει να συνδέσεις τα καλώδια (σε ενισχυτή). Πιο φθηνά από φθηνό AVR δεν γίνεται δυστυχώς. Επίσης αυτό ο προβολέας δεν είναι ούτε καλός για ταινίες. Είναι για παρουσιάσεις. Η τηλεόραση σου θα έχει καλύτερη εικόνα.

Θα σε συμβούλευα να καθυστερήσεις την αγορά σου και να ενημερωθείς περισσότερο επί του θέματος προβολής και να προχωρήσεις όταν θα είσαι έτοιμος. Ξεκίνα με έναν AVR και ένα σετ ηχείων για την τηλεόραση σου (άνοιξε θέμα στην κατηγορία ήχου και γράψε και το budget σου) και προβολέα αργότερα αλλά σωστά. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω καν αν θα μπορείς να βγάλεις ήχο. Τι ηχοσύστημα έχεις τώρα?
Άκουσε τον φίλο και ακολούθησε την συμβουλή του.....
Όσο πιο πολύ το καθυστερήσεις τόσο λιγότερα λεφτά θα πετάξεις....μάζευε να κάνεις κάτι καλό....αν πάς σε ημίμετρα θα σε ''τρώει'' μετά και θα ξοδέψεις πολλάπλάσια....

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef