ubuntu HTPC?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.868
Έχει δοκιμάσει κανείς?
Με τι προγράμματα?
Με τι αποτελέσματα?

Ή μήπως τα "αγαπημένα" μας ΧΡ είναι η μόνη λύση?

Reaction score
1.847
Απάντηση: ubuntu HTPC?

Προτείνω να δοκιμάσεις το Ubuntu Media Center. Δυστυχώς δεν το έχω κάνει για να μπορώ να πω περισσότερα. :108:

Είναι σε ανακατασκευή του ιστότοπου, ελπίζω για λίγο.

Reaction score
0
Το MythTV εχει καποια χρονακια στη πλατη του ως η πλεον ολοκληρωμενη stand alone media center εφαρμογη για linux. Παρολα αυτα ηταν καπως πακετο να το εγκαταστησεις στα ubuntu. Ομως τωρα υπαρχει το Mythbuntu που μαλλον ειναι το καλυτερο που παιζει στο στυλ που ρωτας. Υπαρχουν επισης παντα και αλλες stand alone εφαρμογες οπως το entertainer, το my media system και το sageTV, καθως και ολοκληρα distribution οπως το LinuxMCE.

Το προβλημα ομως με ολα τα linux media center applications ειναι κατα πρωτον το αν υπαρχουν drivers για το hardware σου (κυριως για καρτες TV, για remotes κλπ, δηλαδη για non-standard hardware) και κατα δευτερον (και οσο παει η κατασταση μπερδευεται ολο και πιο πολυ) η αναπαραγωγη proprietary format.

Το συμπερασμα ειναι οτι, μιας και εμεις βαριομαστε, δε δοκιμαζεις να μας πεις?!

Reaction score
0
Απάντηση: ubuntu HTPC?

Ολα αυτα που αναφερετε εχουν προγραμμα αναπαραγωγης blue-ray/HD-DVD γιατι με ενδιαφερει να φτιαξω ενα HTPC αλλα βασικα μονο για να του βαλω το LG Blue-ray/HD-DVD και να βλεπω ταινιες.
Ευχαριστω

Reaction score
26.627
μηπως καποιος να αυτοχωθει να δει τι παιζει?
οχι τιποτα αλλο δηλαδης αλλα ειμαι σε καλο δρομο να πεισω τον αστυφυλακα να μπει ο κομπουτορας στο σαλονι και αυτη η λινουξια κατι μου κανει
ε λαμπρο παιδι μου?

Reaction score
5
Για όσους έχουν ήδη στήσει Ubuntu υπάρχει και το Elisa Media Center, είναι εύκολο να βρεθεί με ένα απλό search στα repos. Είναι απλό αλλά όμορφο στην εμφάνισή του αλλά εμένα μου παρουσιάζεται αρκετά ασταθές :-( . Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί,τεσπα.
Παλιότερα είχα δοκιμάσει το Linux Media Center βασισμένο στην Kubuntu 7.04 αλλά δεν το βρήκα πρακτικό ούτε εύκολο παρά το αναλυτικότατο video-καθοδηγητή καθώς είχε ρυθμίσεις μέχρι και για τον έλεγχο του φωτισμού!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.642
Members
38.727
Νεότερο μέλος
roberto_portale