UNISON UNICO SE - ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Reaction score
1
:respect: ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΙ ΗΛΙΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ ΕΝΥΣΧΥΤΗ.
ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ DEMO TOY "UNISON UNICO SE"
ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Η ΙΣΧΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ; (140W / 8Ω & 250W / 4Ω)
ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ (ΣΑΛΟΝΙ) ΓΥΡΩ ΣΤΑ 40 ΤΜ, ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.
ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ CHARIO SYNTAR 200T. (90db 150-200w 4Ω).
ΤΑ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ (ΠΧ BEHRINGER 1500) ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
ΑΡΑ ΑΠΟ ΗΧΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Ο BEHRINGER MIA XAΡA EINAI KAI AYTOΣ AKOYΣTIKA (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ), ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΦΆΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ CAIRN BORA (80W / 8Ω) ΑΛΛΑ ΞΕΨΥΧΑΕΙ ΣΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.
ΟΠΟΤΕ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ UNICO SE.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ (1500 EURO - EX DEMO);
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 1000-1500 ΕΥΡΩ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
:happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Παζαρεψε λιγο την τιμη του ex-demo . 1900 εχει καινουργιος . Εννοειται οτι δεν θα εχει ανοιχτει-επισκευαστει .

Reaction score
283
Απάντηση: UNISON UNICO SE - ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΣ΄-φιλε μου Ηλια εχω τον unico se λοιπον ειναι δυνατος εχει αριστη διαφανεια, φοβερα μεσαια, γλυκες υψηλες ,γρηγορο χαμηλο ,ατμοσφαιρικος,γενικα μια πολυ καλη προταση για την κατηγορια του.Ηχεια εχω chario pegasys 90db 4Ω

Reaction score
61
Φίλε Ηλία, τον έχω τοn Unison SE εδώ και 1 χρόνο και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος.

Καταρχάς έχει τρομερή δύναμη. Στη δοκιμή που έκανα πριν τον αγοράσω παρουσία του ιδιοκτήτη του καταστήματος κατάφερε να κλιπάρει τα Β&W 804 που από όσο ξέρω τραβάνε πολύ ρεύμα. Άρα από ρεύμα είσαι παραπάνω από καλά. Άσε που τα δικά μου ηχεία τα απογείωσε (Μythos Ivory 8Ωhm αλλά και 84 db ευαισθησία). Τα ηχεία παίζουν πλέον με πολύ αέρα και πολύ μεγάλα σώματα.

Θεωρώ σαν κορυφαία του χαρακτηριστικά εκτός φυσικά από τις μεσαίες τους λόγω λάμπας, τα τεράστια σώματα και φυσικά τις αρμονικές του. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να βρείς πιο μουσικό ενισχυτή στα συγκεκριμένα χρήματα. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα του (πολύ βάθος) και το στρογγυλό του μπάσο. Το τελευταίο βέβαια μπορεί κάποιος να το πάρει και ως αδυναμία μιας και δεν είναι και ο πιο γρήγορος ενισχυτής στο μπάσο. Αυτό όμως εμένα δε με ενοχλεί καθόλου από τη στιγμή που κατεβαίνει τρελά και με μεγάλη έκταση στο μπάσο χωρίς μπουμαρίσματα. Επίσης θα έλεγα ότι δε σε ενθουσιάζει και ο διαχωρισμός των οργάνων. Ενώ έχει πολύ λεπτομέρια, η τοποθέτηση των οργάνων στο πλάτος είναι λίγο μπερδεμένη (κατά την προσωπική μου γνώμη).
Πιστεύω όμως ότι όλα αυτά μπροστά στη μουσικότητά του είναι αμελητέα. Να αναφέρω επίσης των απευθείας σύγκριση με αντίστοιχα μηχανήματα που έγινε στον ίδιο χώρο και με διάφορα ηχεία.
Creek Destiny
Musical Fidelity A3.5
Ακόμα και σε απευθείας σύγκριση με το τέρας Audio Analogue Maestro σχεδόν διπλάσιας τιμής, μου άρεσε περισσότερο ο Unison λόγω της μουσικότητας του.

Βέβαια όλα αυτά τα συμπεράσματα είναι προσωπικά και πιστεύω ότι η πιο ασφαλής μεθοδος είναι να τον ακούσεις αν ήταν δυνατό στο χώρο σου με τα ηχεία σου. Πιστεύω πάντως ότι θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος με την αγορά του. Όσο για την τιμή αν πιστεύω ότι είναι καλή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: UNISON UNICO SE - ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Καταρχάς έχει τρομερή δύναμη. Στη δοκιμή που έκανα πριν τον αγοράσω παρουσία του ιδιοκτήτη του καταστήματος κατάφερε να κλιπάρει τα Β&W 804 που από όσο ξέρω τραβάνε πολύ ρεύμα. Άρα από ρεύμα είσαι παραπάνω από καλά.

Sorry για το offtopic αλλά τα ηχεία δεν κλιπάρουν. Οι ενισχυτές κλιπάρουν και αυτό είναι ένδειξη ότι κάτω από το δεδομένο φορτίο δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω ισχύ...

Reaction score
61
Για να πω την αλήθεια μου, δεν γνώριζα την έννοια του κλιπαρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μου το εξήγησε. Πάντως αν θωρήσουμε ότι με τα 804 ο ενισχυτής έφτασε στα όρια, τότε πως εξηγείται ότι το ίδιο φαινόμενο συνέβηκε και με τα EPOS M22 αλλά και με τα δικά μου ηχεία. Στα δικά μου ηχεία έγινε μεν σε μεγάλη ένταση αλλά με το ρυθμιστικό της έντασης στα 4.5/10. Σας φαίνεται φυσιολογικό? Ρε μπας και πήρα κανένα σάπιο καρπούζι? Να σημειώσω βέβαια ότι στη δοκιμή στο κατάστημα δοκίμασα και κάποια Klipsch (δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο απλά κάποια χαρακτηριστικά: 2χ 8'' woofer και τιμή γύρω στα 1200 Ευρω) με τα οποία φτάσαμε το ρυθμιστικό της έντασης στα 7.5/10 χωρίς κανένα προβλημα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: UNISON UNICO SE - ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Για να πω την αλήθεια μου, δεν γνώριζα την έννοια του κλιπαρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μου το εξήγησε.
Άνευ σχολίου...

Πάντως αν θωρήσουμε ότι με τα 804 ο ενισχυτής έφτασε στα όρια, τότε πως εξηγείται ότι το ίδιο φαινόμενο συνέβηκε και με τα EPOS M22 αλλά και με τα δικά μου ηχεία. Στα δικά μου ηχεία έγινε μεν σε μεγάλη ένταση αλλά με το ρυθμιστικό της έντασης στα 4.5/10. Σας φαίνεται φυσιολογικό? Ρε μπας και πήρα κανένα σάπιο καρπούζι? Να σημειώσω βέβαια ότι στη δοκιμή στο κατάστημα δοκίμασα και κάποια Klipsch (δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο απλά κάποια χαρακτηριστικά: 2χ 8'' woofer και τιμή γύρω στα 1200 Ευρω) με τα οποία φτάσαμε το ρυθμιστικό της έντασης στα 7.5/10 χωρίς κανένα προβλημα.
Λοιπόν όλοι οι ενισχυτές έχουν τα όριά τους. Το πόσο γρήγορα θα κλιπάρουν είναι συνάρτηση:
α) Του φορτίοιυ που οδηγούν και
β) Της ισχύος που μπορούν να παρέχουν.

Δεν είναι περίεργο που κλίπαρε ο ενισχυτής σου. Φυσιολογικό είναι. Τόση ισχύ μπορούσε να δώσει στο δεδομένο φορτίο. Η διαδρομή του ρυθμιστικού έντασης έχει να κάνει κυρίως με το φορτίο. Σε δύσκολα φορτία κλιπάρει πιο νωρίς. Σε εύκολα κλιπάρει σε μεγαλύτερες διαδρομές. Γενικά όμως απέφυγε να χρησιμοποιείς το ρυθμιστικό έντασης πέρα από την μισή διαδρομή του. Κινδυνεύει τόσο ο ενισχυτής, όσο και τα ηχεία σου. Τώρα η ένταση του ήχου στην οποία συμβαίνει το κλιπάρισμα έχει να κάνει τόσο με την ισχύ που μπορεί να παρέχει ο ενισχυτής, όσο και με την ευαισθησία του ηχείου...

Reaction score
13
Για να πω την αλήθεια μου, δεν γνώριζα την έννοια του κλιπαρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μου το εξήγησε. Πάντως αν θωρήσουμε ότι με τα 804 ο ενισχυτής έφτασε στα όρια, τότε πως εξηγείται ότι το ίδιο φαινόμενο συνέβηκε και με τα EPOS M22 αλλά και με τα δικά μου ηχεία. Στα δικά μου ηχεία έγινε μεν σε μεγάλη ένταση αλλά με το ρυθμιστικό της έντασης στα 4.5/10. Σας φαίνεται φυσιολογικό? Ρε μπας και πήρα κανένα σάπιο καρπούζι? Να σημειώσω βέβαια ότι στη δοκιμή στο κατάστημα δοκίμασα και κάποια Klipsch (δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο απλά κάποια χαρακτηριστικά: 2χ 8'' woofer και τιμή γύρω στα 1200 Ευρω) με τα οποία φτάσαμε το ρυθμιστικό της έντασης στα 7.5/10 χωρίς κανένα προβλημα.
Η θεση του ρυθμιστικου Εντασης εξαρταται κυριως απο την σταθμη εξοδου της πηγης, και λιγοτερο απο το ειδος των Ηχειων. Στα υπολοιπα συμφωνω με τον Σπυρο.

Reaction score
14
Για να πω την αλήθεια μου, δεν γνώριζα την έννοια του κλιπαρίσματος. ../...Πάντως αν θωρήσουμε ότι με τα 804 ο ενισχυτής έφτασε στα όρια, τότε πως εξηγείται ότι το ίδιο φαινόμενο συνέβηκε και με τα EPOS M22 αλλά και με τα δικά μου ηχεία. .
Όλοι ανεξαιρέτως οι ενισχυτές από κάποιο σημείο και μετά clip-άρουν.
Ψαλιδίζουν...στα Ελληνικά.
(Δεν ξέρω τι συμβαινει με τους ''ψηφιακούς'' -class D και τα ρέστα)

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τους δύο...από πάνω.

Reaction score
61
Άρα μάλλον είμαστε ενταξει!!! ΟΚ γιατί δεν θα ήταν και καλό ο 5ος κατά σειρά (και πιο ακριβός) ενισχυτής να σου βγει προβληματικός.

Thanks παίδες για τις διευκρινήσεις. Οπότε φίλε Ηλία, ξανά τον θεωρώ πολύ καλή επιλογή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo