Universal Blu Ray Player με καταβολες HI FI ηχο??

Reaction score
0
Προτιμησα να φτιαξω εδω αυτο το τοπικ παρα στο home Cinema μιας και πανω απο ολα κριτης θα ειναι οι δυνατοτητες στην πιστη αναπαραγωγη των Audio Cd και μετα οι επιδοσεις στην εικονα.

Ας τα παρουμε απο την αρχη. Ψαχνω να αγορασω ενα καλο μηχανημα για να αναβαθμισω το γερασμενο και αναιμικο CEC cd player, μιας και μετα την αναβαθμιση του ενισχυτη μου (Krell S-300i) δεν μπορει να φτασει σε αποδοση το υπολοιπο συστημα και αποτελει τον αδυναμο κρικο. Το ζητημα μου ομως ειναι να παρω μια συσκευη που να τα κανει ολα, ωστε να απαλαγω απο το PS3 - CD και Dvd player. Προβαδισμα θα εχει η ποιοτητα στην αναπαραγωγη της μουσικης και μετα η εικονα σε DVD και BD.

Επιλογες εχω καποιες στο μυαλο μου με την Denon να ξεχωριζει αλλα θελω γνωμες και απο ποιο εμπειρους απο εμενα, καθως μπορει και καποιος απο εσας να ειχε παρομοιες απαιτησεις και να εκανε μια καλη ή κακη επιλογη.

Το κοστος δεν θα ηθελα να ξεπερασω τα 3000 Ευρω.

Καμια ιδεα????

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.566
Μηπως να εβλεπες την εκδοχη να παρεις δυο συσκευες (cd και Blu Ray) μοιραζοντας αναλογα το κστος?
Σε καταλαβαινω, γιατι και γω θελω το μινιμουμ σε συσκευες, αλλα ετσι κρατας π.χ. το ΠΣ3 για ταινιες, και παιρνεις ενα καλο σιντι (καλυτερα ακομα, pc+dac, ή καποιο NMT) για μουσικη.

Reaction score
10
Θεωρώ ότι το Oppo είναι το καλύτερο (δεν το συγκρίνω με το universal της Denon λόγω τεράστιας διαφοράς τιμής)...
Από ήχο ακόμα δεν έχω καταφέρει να το συγκρίνω (με ΑΒΧ τρόπο) με το Classe CDP-202 που έχω, ελέω αλλαγής transport στο δεύτερο.
Πάντως κάποια cd που άκουσα με το Oppo ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός.
Τώρα το Denon DVD-A1UD από ότι βλέπω αλλά και διαβάζω είναι πάρα πολύ καλό στον στερεοφωνικό ήχο...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Universal Blu Ray Player με καταβολες HI FI ηχο??

αλλη μια λυση ειναι να μοιρασεις το budget σου ετσι ωστε να παρεις ενα καλο Βlu Ray, καποιο απο τα καλα Pioneer ισως, κ ενα ποιοτικο DAC που θα αναβαθμισει το audio κομματι. Ριξε μια ματια στα threads του forum που αφορουν DAC και θα παρεις ιδεες.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Universal Blu Ray Player με καταβολες HI FI ηχο??

και τα υπόλοιπα σε ένα καλό DAC. (πρόσεξε τις αναλύσεις που υποστηρίζει)

Το αποτέλεσμα σε CD, SACD & DVD-Audio θα είναι τόσο καλό όσο καλό θα είναι το DAC !

Καλή Αγορά !!!!!

Bart

Reaction score
0

ψαχνωντας λοιπον, και μετα τις συμβουλες σας, να προχωρησω σε ενα Oppo ή καποιο αλλο BD Player μετριας ποιοτητας, κανα Pioneer πχ και τα υπολοιπα σε ενα Dac πχ το Benchmark?? To αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο ηχητικα? ισως βρω να δοκιμασω καποιο dac κιολας...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι για το Benchmark DAC1

Reaction score
6
Να ρωτήσω κάτι;

Εφ' όσον μιλάμε για universal blu, μιλάμε για κάτι που θα παίζει DVD-A και SACD.

Τα εξωτερικά DAC έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν DSD stream; :118:

Reaction score
1

Να ρωτήσω κάτι;

Εφ' όσον μιλάμε για universal blu, μιλάμε για κάτι που θα παίζει DVD-A και SACD.

To Benchmark DAC1 που έχω δεν μπορεί.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Universal Blu Ray Player με καταβολες HI FI ηχο??

To Benchmark DAC1 που έχω δεν μπορεί.
Δύσκολα θα βρεθεί κάποιο πάντως.

Απ' όσο ξέρω τα universal που λέμε το DSD το στέλνουν από την HDMI και το Denon Link.

Reaction score
0

Να ρωτήσω κάτι;

δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει αμεσα το DVD-A ειτε τα SACD, οπως γραφω και στην αρχη πρωτα απο ολα το CD-Audio μετα BD και DVD. Με την λυση του DAC και ενα οποιοδηποτε BD καλυπτω τις αναγκες μου, εφοσον ο ηχος του DAC με καλυψη...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Να ρωτήσω κάτι;

Δεν υπάρχει εξωτερικό DAC για DSD.
Μπορείς να ακούς DSD από την αναλογική έξοδο του universal και να ακούς τα υπόλοιπα μέσω του DAC, αφού το συνδέσεις ψηφιακά
με το universal.

Reaction score
6
Δεν υπάρχει εξωτερικό DAC για DSD.
Μπορείς να ακούς DSD από την αναλογική έξοδο του universal και να ακούς τα υπόλοιπα μέσω του DAC, αφού το συνδέσεις ψηφιακά
με το universal.
Μα όλα μπορείς να τα ακούς από τις αναλογικές.

Το θέμα είναι πως για να βελτιώσεις τον ήχο του SACD ενός player δεν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις με εξωτερικό DAC.
Τουλάχιστον όχι στα χρήματα που συζητάμε.

Οπότε θα πρέπει να πας ή σε ακριβό player ή να συμβιβαστείς με αυτόν τον περιορισμό στο DSD αν το player είναι φτηνό.

Reaction score
0

Τελικα κατέληξα στο Pioneer LX-52 με εκπληκτικη εικονα και το Hegel CD2. το μονο που εχω να πω απο τον ηχο που ειχα πριν με τωρα ειναι ".......ουαου......."

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo