Update home cinema συστήματος

Reaction score
6.988
Λόγω κάποιων αλλαγών στο επαγγελματικό κομμάτι της ζωής μου την τελευταία διετία και αφού
τα δικάναλα συστήματα μεταφέρθηκαν στον χώρο εργασίας περίσσεψαν στο σπίτι τα εξής :

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia-hi-fi/ixeia-dapedou/acoustic-energy-aelite-3-cherry-timi.html

http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...s/cambridge-audio-sx-60-dark-walnut-timi.html
( 2 ζευγάρια από αυτά ).
Με δεδομένο πλέον,ότι τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τον έχω χειμώνα αποφάσισα πριν κάτι μήνες
και έστησα ένα home cinema. Σημειωτέο ότι είχα να ασχοληθώ με το κομμάτι αυτό από την δεκατία του 90.

Έχουμε και λέμε.
- Η εικόνα που λαμβάνω είναι εκπληκτική ( τβ σύγχρονη ) με τα HDMI απευθείας σε αυτή μέσω της κάθε πηγής.
- Ο ενισχυτής που αγόρασα τότε (δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο) , είναι κάποιος yamaha των 450 περίπου ευρώ
- καθώς επίσης και το sub που αποκτήθηκε μαζί με τον ενισχυτή είναι ένα ( κακάσχημο) yamaha ενεργό στην τιμή περίπου των 150 ευρώ.
- Σαν κεντρικό έχω επιλογές μεταξύ ενός ένα klipsh
https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=4211
και ενός mission παλιάς σχολής made in england και για το οποίο δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο.

Διά της ατόπου καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από τον ήχο και θεωρώ
ότι είναι καθαρά θέμα ενισχυτή και sub.
Εδώ λοιπόν θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας .
Ας υποθέσουμε ότι βγαίνει ένα budget για ενισχυτή από 1,3Χ έως 2,0Χ συν το ανάλογο sub ,
ποιες επιλογές κρίνεται ότι θα είναι καλές σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ηχεία που υπάρχουν;
Αυτό που δεν με ενδιαφέρει καθόλου για τον ενισχυτή είναι η επεξεργασία της εικόνας
γκατζετάκια για ιντερνετ κλπ αλλά να είναι όσο πιο value for money γίνεται για τον πολυκάναλο ήχο του
και αξιοπρεπέστατος για δικάναλη ακρόαση.
Στην παρούσα φάση είναι στημένα στο κλασσικό 5.1 με τη μόνη διαφορά ότι
τα πίσω είναι ταβάνι αλλά με ενδιαφέρει και μελλοντικά
update με περισσότερα ηχεία.
Κάθε βοήθεια λοιπόν ευπρόσδεκτη.. :) :)

Reaction score
15.546
να δωσεις τα κεντρικα και να παρεις το δικο του aelite
.....αν μπορεις ολη η σειρα να ειναι ιδια ...

απο AV με ενα marantz sr7012 θα εισαι κομπλε και μελλοντικα για ολα τα surround audio formats με καλη αυτοματη ισοσταθμιση ......

απο sub καλο ειναι να βαλεις 2 ....αλλα με αυτο ξεκινας καλα και θα κανεις δουλεια μεχρι να ερθει και το αλλο...

Reaction score
6.988
να δωσεις τα κεντρικα και να παρεις το δικο του aelite
.....αν μπορεις ολη η σειρα να ειναι ιδια ...

απο AV με ενα marantz sr7012 θα εισαι κομπλε και μελλοντικα για ολα τα surround audio formats με καλη αυτοματη ισοσταθμιση ......

απο sub καλο ειναι να βαλεις 2 ....αλλα με αυτο ξεκινας καλα και θα κανεις δουλεια μεχρι να ερθει και το αλλο...
Με το sub και το κεντρικό αυξάνονται πολύ τα κόστη αλλά δεν έχεις άδικο Κώστα.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το φθηνό ( το οποίο δεν είναι παραίτητκα κακό ) το πληρώνουμε πιο ακριβά.

Καλημέρα και καλή Κυριακη!!

Reaction score
5
Καλησπέρα.Αν θες klipsch για κεντρικό δεν θα πάρεις αυτό που είπες αλλά αυτό https://www.hifisound.de/de/Hifi-Ko...lipsch-RP-250C-Center-Lautsprecher-Ebony.html
ή ακόμα καλύτερα αυτό https://www.hifisound.de/de/Hifi-Ko...er-Lautsprecher-Reference-Premiere-Ebony.html
Το σωστό είναι και τα τρία(κεντρικό και αριστερό δεξιό)να είναι της ίδιας εταιρίας και σειράς.

Reaction score
6.988
Καλησπέρα.Αν θες klipsch για κεντρικό δεν θα πάρεις αυτό που είπες αλλά αυτό https://www.hifisound.de/de/Hifi-Ko...lipsch-RP-250C-Center-Lautsprecher-Ebony.html
ή ακόμα καλύτερα αυτό https://www.hifisound.de/de/Hifi-Ko...er-Lautsprecher-Reference-Premiere-Ebony.html
Το σωστό είναι και τα τρία(κεντρικό και αριστερό δεξιό)να είναι της ίδιας εταιρίας και σειράς.
Για κεντρικό ελήφθη απόφαση, θα πάω στο aelite λόγω των μπροστινών.
Για ενισχυτή και γούφερ κοιτάω αυτά που ανέφερε ο Κώτας πιο πάνω αλλά το ψάχνω και γενικότερα.

Χθες έκανα μία ισοστάθμιση με το μικρόφωνο ( την οποία δεν είχα κάνει ποτέ ) και αυτό που
παρατήρησα είναι ότι έδωσε πάρα πολλά γκάζια στο κεντρικό με αποτέλεσμα να παραμορφώνει
σε πολλές περιπτώσεις και σχεδόν μου εξαφάνισε το γούφερ το οποίο σε ένταση πάνω από την
μέση δεν έβγαινε ήχος από εκεί ( σε σκηνές που έπρεπε ) σχεδόν καθόλου.
Ίσως να έφταιγε και η ταινία βέβαια (το καινούργιο blade runner).

Reaction score
6.988
-14dB ενώ συνήθως είμαι -8 ως -7 στα Atmos και -4 ως -2 στα DTS-HD.
Και εγώ εκεί την είδα στο -14.
update fresko.
Έκατσα σήμερα και διάβασα ένα παλιό θέμα εδώ στο φόρουμ και παίρνοντας κάποιες
πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα κρος , ηχεία που τα δηλώνεις μικρά ή μεγάλα, φάση του γούφερ
και παίζοντας με τις ρυθμίσεις μάνιουαλ ο ήχος μεταμορφώθηκε σε κάτι παραπάνω από πολύ αξιοπρεπέστατος!! :) :)

Reaction score
6.988
Συγνώμη αν ζαλίζω. Μια ακόμη απορία. Για δικάναλο ήχο το σωστό είναι το ισοσκελές τριγωνο ηχείων ακροατή.
Σε σχεδιαγράμματα για οικιακό κιμηματογράφο δείχνει τα 2 μπροστινά ηχεία αρκετά κοντά στην τβ κάτι που χαλάει αυτό το σχήμα.
Τι κάνουμε λοιπόν αφού ακούμε και μουσική? ποια θέση είναι η καλύτερη και για τις 2 ακροάσεις?
Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.849
Τι κάνουμε λοιπόν αφού ακούμε και μουσική? ποια θέση είναι η καλύτερη και για τις 2 ακροάσεις?
Αφού η ιδανική απόσταση καθορίζεται απο το μέγεθος της τηλεόρασης, δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα.

Reaction score
6.988
Αφού η ιδανική απόσταση καθορίζεται απο το μέγεθος της τηλεόρασης, δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα.
Δηλαδή για home cinema η ιδανική απόσταση των 2 μπροστινών ηχείων από την τβ ποια είναι?

Reaction score
6.988
Εξαρτάται απο το μέγεθος της τιβί.

https://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance
Λοιπόν αγαπητέ φίλε μου τελικά από την εγκυκλοπαίδεια δεν έβγαλα άκρη,
ψάχνοντας όμως (γκουγκλάροντας) σε κάποια άλλα site είδα ότι έχουν ένα τύπο.
Δηλαδή : Απόσταση οθόνης από τον ακροατή διά 1,25.
Π.χ. αν εγώ κάθομαι στα 3,5 μέτρα από την οθόνη έχουμε 3,5/1,25 = 2,80 μ.
Δηλαδή ανάμεσα από τα 2 μπροστινά πρέπει να υπάρχει η παραπάνω απόσταση.

Η τβ μου είναι 55άρα ( milfara δλδ χαχα ) .
Στο λινκ που με παραπέμπεις έχει κάποιο αντίστοιχο τύπο ή κάποια άλλη μέθοδο σχετικά
με 55 'ιντσες τβ για να πειραματιστώ και με τα αυτιά?

Ευχαριστώ και πάλι!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.849
Π.χ. αν εγώ κάθομαι στα 3,5 μέτρα από την οθόνη έχουμε 3,5/1,25 = 2,80 μ.
Απλώς δεν πρέπει να κάθεσαι στα 3,5 μέτρα μακριά απο 55'.
Αν καθόσουν στο σωστό που είναι 2-2,50, τα ηχεία θα ήταν στη σωστή απόσταση μεταξύ τους που είναι περίπου τα 2 μέτρα.
Εκεί που κάθεσαι, βάλ' τα στα 3 το πολύ μεταξύ τους.

Reaction score
6.988
Απλώς δεν πρέπει να κάθεσαι στα 3,5 μέτρα μακριά απο 55'.
Αν καθόσουν στο σωστό που είναι 2-2,50, τα ηχεία θα ήταν στη σωστή απόσταση μεταξύ τους που είναι περίπου τα 2 μέτρα.
Εκεί που κάθεσαι, βάλ' τα στα 3 το πολύ μεταξύ τους.
Πολύ ωραία , άρα αυτός ο τύπος είναι σωστός. Πάει αυτό.
Το 3,5 ήταν τυχαίο, δεν είμαι τώρα σπίτι αλλά νομίζω ότι η δική μου απόσταση είναι 2,80.
Θα την φτιάξω στα 2,5 δεν είναι πρόβλημα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Τώρα θα " πεταχτώ" στο θέμα επεξήγηση παραμέτρων να ζαλίσω και άλλους! :)

Και μετά ψάξιμο για την απόσταση και των πίσω ηχείων από τα αυτιά...

Reaction score
6.988
Συμπερασματικά.
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ένα μέτρο είναι ικανό να " ξεβουλώσει " τα αυτιά..:) :)

Συγχαρητήρια στο φόρουμ για την πληροφορία και σε moderator που ζάλισα επί προσωπικού!!

Reaction score
6.988
Ερώτηξις για να μην ανοίγω άλλο θέμα χωρίς ιδαίτερο λόγο.
Παίρνοντας ήχο από την πηγή προς τον πολυκάναλο ( λόγω ύπαρξης ενός HDMI το οποίο πάει τβ για να μην θυσιάσω ποιότητα στην εικόνα ) από οπτική ή coaxial χάνω σε ήχο ?, υπάρχουν διαφορές ?και αν ναι εντοπίζονται εύκολα ακούγοντας ή ψάχνω ψύλλους στα άχυρα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :) :)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.849
Παίρνοντας ήχο από την πηγή προς τον πολυκάναλο ( λόγω ύπαρξης ενός HDMI το οποίο πάει τβ για να μην θυσιάσω ποιότητα στην εικόνα ) από οπτική ή coaxial χάνω σε ήχο ?
Αν τα αρχεία έχουν HD ήχο (Dolby TrueHD και DTS-HD), χάνεις γιατί περνούν μόνο μέσω HDMI.
Αν ο ήχος είναι απλό DD ή DTS, περνάει χωρίς απώλειες απο optical/coaxial.

Μέσω HDMI δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας στην εικόνα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος