Upgrade σε pc για Hi-Def playback

Reaction score
0
Μέρααααααα! :lol:
Σκέφτομαι να προβώ σε αναβάθμιση του pc μου μόνο και μόνο για να μπορώ να κάνω playback HD video.Δεν αναφέρομαι σε blue-ray ή HD-DVD (τα οποία δεν θα με απασχολήσουν τουλάχιστον για 1,5 χρόνο) αλλά για αυτά που κυκλοφορούν στο νετ... Mε ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω playback ακόμα και σε 1080p Η.264 αρχεία... Επειδή όμως το budget είναι περιορισμένο θέλω να μου πέιτε τα εξής:

1). Mε ένα AMD ATHLON 64 3500+ 2.20GHZ AM2 θα είμαι καλυμένος από επεξεργαστική ισχύ?
2). 1GB ram είναι αρκετό ή παραπάνω;
3). Ποια κάρτα γραφικών?(όχι ακριβή!) (δε με ενδιαφέρουν παιχνίδια, μονο H.264 playback)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κάνε λίγο καιρό υπομονή μέχρι να έρθουν οι Intel Core 2 Duo και οι κάρτες γραφικών με HDCP.

NLS

Reaction score
1
ότι είπε ο mod

και όσο και αν φαίνεται περίεργο, σκέψου για περισσότερη RAM (εγώ από τα 512MB στα 2GB είδα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαφορά στα HD)

Reaction score
0
Ok thanks.Βασικά ψιλοβαριέμαι να περιμένω μιας και το pc μου είναι ήδη παλιό αλλά δε **μιέται... Θα κάνω του χρόνου αναβάθμιση και θα βάλω (σ)vista.Ελπίζω μονάχα στη Microsoft να μην το παρακάνουν με το DRM...

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Καταρχήν, αν δεν το έχεις κάνει, ρίξε μια ματιά και στο "αδερφό" τόπικ:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=13051.0
Επιπλέον, από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος και μόνο, θα πρότεινα τουλαχιστον ένα διπλοπύρηνο 3800+, ο οποίος με μια άνω του μετρίου κάρτα γραφικών (πχ 6600GT) δεν θα έχει πρόβλημα... Προς το παρόν τo 1GB είναι αρκετό, αλλά σημαντική είναι και η ταχύτητα της μνήμης (ίσως γι'αυτό να είδες τέτοια διαφορά NLS?)

Έχει υπόψη σου πάντως τα εξής:
Οι τιμές στους επεξεργαστές έπεσαν καθολικά, ώστε να μπορείς να κοιτάς μέχρι Athlon 4200+ και παραπάνω. Επίσης μπορείς να αλλαξοπιστήσεις και να κοιτάξεις κανένα Intel Pentium D στα 3.4 και πάνω. Αυτά από παλιά γενιά. Όπως είπε και ο Γιώργος, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να περιμένεις λίγο για να κοιτάξεις τους Core 2 Duo ή τους νέους AMD χαμηλής κατανάλωσης.
Δυστυχώς δεν είναι φρόνιμα να τσιγκουνευτείς πολύ στην κάρτα γραφικών. Αν αποφασίσεις να μην περιμένεις για HDCP, διάλεξε κάποια που να έχει decoding acceleration...

Reaction score
3
Απ' ότι κατάλαβα, θα πρέπει να περιμένουμε. Kι εγώ που πίστευα ότι ο P IV στα 3GHz, 2x512MB RAM και GeForce 5700Le θα έφτανε για επεξεργασία HD :shock:

Reaction score
5
Όχι για ΜPEG4/H.264! Εκεί είναι όλο το παιχνίδι. Για MPEG2 HD φτάνει και περισσεύει.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
Απ' ότι κατάλαβα, θα πρέπει να περιμένουμε. Kι εγώ που πίστευα ότι ο P IV στα 3GHz, 2x512MB RAM και GeForce 5700Le θα έφτανε για επεξεργασία HD :shock:
Φαντάζομαι εννοείς αναπαραγωγή HD...για την επεξεργασία αλλάζει το πράγμα :wink:

Reaction score
3
Φαντάζομαι εννοείς αναπαραγωγή HD...για την επεξεργασία αλλάζει το πράγμα
Όχι, εννοώ επεξεργασία, τουλάχιστον πίστευα ότι θα μπορούσα. Γιατί μ' ενδιαφέρει να επεξεργάζομαι βίντεο από την κάμερα με στόχο το DVD. Άρα με το HD αλλάζουν όλα: CPU, RAM, Motherboard, VGA, camcorder... και δεν συμμαζεύεται. :? :?

NLS

Reaction score
1
είναι περίεργο;
φυσικά θέλουν αλλαγή όλα

σκεφτείτε λίγο για τι μιλάτε... μιλάμε για 25 καρέ το δευτερόλεπτο ενός πράγματος διάστασης 1920x1080 pixel... δηλαδή 1920x1080 (1 μύριο pixel) να αλλάζουν 25 φορές σε ένα δευτερόλεπτο... ΠΟΤΕ είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό; ούτε καν τα monitor μας ενδιέφερε να έχουν τόσο μεγάλη ανάλυση (για να μην πω το 3D σε τέτοια ανάλυση) ... πόσο μάλλον που ξαφνικά "απαιτούμε" να το κάνει η TV μας (η οποία σε μένα εν μία νυκτί, από ανάλυση λιγότερο από 1/4 από το monitor μου, έφτασε να ξεπερνάει το μόνιτορ μου σε pixel σχεδόν x2 ... δηλαδή 8 φορές από ότι ήταν μέχρι πρότινος)

λίγο να συνειδητοποιούμε την αλλαγή που έχει επέλθει φέτος

Reaction score
5
Πώς θα επεξεργαστείς το HD περιεχόμενο για να το βάλεις σε DVD, αφού το DVD standard δεν σου επιτρέπει πάνω από 720χ576 σε MPEG2?
Αν εννοείς HD-DVD ή BluRay, τότε έτσι κι αλλιώς θα πάρεις το drive, πάρε τότε και νέο PC που να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις.

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
ak1s said:
Πώς θα επεξεργαστείς το HD περιεχόμενο για να το βάλεις σε DVD, αφού το DVD standard δεν σου επιτρέπει πάνω από 720χ576 σε MPEG2?
Αν εννοείς HD-DVD ή BluRay, τότε έτσι κι αλλιώς θα πάρεις το drive, πάρε τότε και νέο PC που να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις.
Καλά, δεν είναι εκεί το θέμα, μπορεί εννοεί ότι το μέσο αποθήκευσης θα είναι DVD και η μορφή θα είναι MPEG2/MPEG4 .avi σε native HD. Το ζήτημα είναι ότι "κανονικά" η επεξεργασία HD δεν είναι όσο απαιτητική είναι η αναπαραγωγή, γιατί δεν χρειάζεται να γίνει σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη, θα πρέπει να έχεις και το κατάλληλο μηχάνημα για αναπαραγωγή του επεξεργασμένου υλικού, οπότε περιπλέκεται το ζήτημα...

Reaction score
3
το μέσο αποθήκευσης θα είναι DVD και η μορφή θα είναι MPEG2/MPEG4 .avi σε native HD.
Αυτό που είπε ο minas εννοούσα. Έτσι κι αλλιώς θα περιμένουμε να βγουν τα Blu Ray ή HD-DVD για PC.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.653
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale