UPS για projector?

Reaction score
0
Με ποιά κριτήρια θα πάρω ενα ups για τον προβολέα μου?
Για παράδειγμα θα κοιτάξω τα watt που θέλει ο προβολέας π.χ. 200w και αν πάρω ενα ups 400w θα είμαι καλυμμένος??
Η θα πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο?

Reaction score
1
Δημήτρη, αν καταλαβαίνω καλά το όνομά σου, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Αν διαβάσεις το θέμα που σου προτείνει ο Νίκος (Zoglair), θα βγάλεις πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, που μπορεί όμως και να μην αρκούν! Και εξηγούμαι:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Στο συγκεκριμένο θέμα θα διαβάσεις ότι χρησιμοποιώ το MGE Pulsar Evolution 800 (καθαρόαιμο sine wave, που παρέχει 575W) και ήμουν απολύτως ικανοποιημένος με τη χρήση του στον BenQ 8700 για ενάμιση χρόνο. Ο BenQ αναφέρει μέγιστη κατανάλωση 300W και το MGE δουλεύει χαλαρά μαζί του με φορτίο 50% και δουλεύοντας τον ανεμιστήρα του για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα, οπότε δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και όλα είναι μέλι γάλα.
<o:p></o:p>
Εδώ και τρεις βδομάδες έχω στη κατοχή μου και τον Sharp 21000, ο οποίος αναφέρει στο manual μέγιστη κατανάλωση 265W στη χαμηλή θέση της λάμπας και 320W στην υψηλή θέση. Με τα μόλις 20W παραπάνω κατανάλωση από τον BenQ είχα την ψευδαίσθηση ότι το MGE θα είναι το ίδιο χαλαρό με τον Sharp όπως είναι και με τον BenQ! Αμ δε! :141:
Στην υψηλή θέση της λάμπας, ο Sharp 21000 οδηγεί το MGE σε φορτίο 75%(!), αλλά τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ! Επειδή το MGE θεωρεί ότι ο Sharp είναι πολύ ζόρικο φορτίο και πρέπει να έχει τις μπαταρίες του 100% φορτισμένες συνεχώς για να τα βγάλει πέρα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, κάθε δέκα λεπτά περίπου ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα του στην υψηλή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να γίνεται ενοχλητικό στα ήσυχα περάσματα της ταινίας! :111:

Στην χαμηλή θέση της λάμπας του Sharp βεβαίως, όλα είναι καλά, το MGE επανέρχεται σε φορτίο 50% και συμπεριφέρεται ομαλά, όπως ακριβώς και με τον BenQ. Τι να το κάνω όμως, που εγώ παίζω με τον Sharp αποκλειστικά στην υψηλή θέση της λάμπας;! :116:
Αντιμετωπίζοντας λοιπόν το συγκεκριμένο πρόβλημα που ούτε κατά διάνοια δεν περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω, δεν ξέρω πλέον πραγματικά τι να προτείνω σε κάποιον που θέλει ένα δυνατό sine wave ups, για να κοιμάται ήσυχος τα βράδια! Αν χρειαζόμαστε δηλαδή μεγαλύτερα και από 1000VA ups για να τροφοδοτούμε χωρίς καθόλου προβλήματα έναν προβολέα, ζήτω που καήκαμε! :141:

Reaction score
182
Εγώ παντως τώρα με τις διακοπές του ρευματος, προσεξα στο δικο μου ups τα εξης...

Ειναι Mustek χαμηλης κατηγοριας τιμης, το ειχα αγορασει περιπου 100Ε πριν 2 χρονια. Δεν θυμαμαι για ποσα watt ειναι, αλλα επι 2 χρονια το εχω συνδεδεμενο στο ρευμα, μονο με τον προβολεα πανω του και ποτε μα ποτε δεν χρειαστηκε να επεμβει, μια και ημουν τυχερος και δεν κοπηκε ποτε το ρευμα εν ωρα λειτουργιας.

Τωρα ομως, ειδα οτι με τη διακοπη του ρευματος δινει δεν δινει ρευμα στον προβολεα σε stand by mode 2 λεπτα....:131::131: μετα σβυνει το πορτοκαλι λαμπακι του προβολεα... :121:

Πρακτικα το ups δεν ταλαιπωρηθηκε καθολου επι 2 χρονια. Βεβαια -οπως ελεγε ο Παναγιωτης σε παλιοτερο μηνυμα του- δεν το αποφορτισα ποτε πληρως ωστε να συντηρησω τη μπαταρια του αλλα....

Ουτε 2 λεπτα ρευμα σε stand by mode καταναλωσης 0,4W? Και περιμενω εγω απο αυτο το ups να κρατησει αναμενο τον προβολεα μου σε διακοπη? :141::141:

Reaction score
1
Ουτε 2 λεπτα ρευμα σε stand by mode καταναλωσης 0,4W? Και περιμενω εγω απο αυτο το ups να κρατησει αναμενο τον προβολεα μου σε διακοπη? :141::141:

Ηλία, άλλαξέ του τάχιστα τις μπαταρίες του, απλά έχουν ψοφήσει εντελώς και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο προβολέας θα σβήσει αμέσως! :137:

Γι' αυτό σας φωνάζω εδώ για να προτιμάτε, όσοι μπορείτε τουλάχιστον να δώσετε τα χρήματα για ένα καλό επώνυμο γιουπιές. Το δικό μου μετά από ενάμιση χρόνο χρήσης, δείχνει ότι οι μπαταρίες του είναι ακόμα σε άψογη κατάσταση!... :126:

Reaction score
4.922
Λογικά έχουμε το ίδιο mustek αφού το πήρα και εγώ πριν τρία χρόνια λίγο πάνω από 100 ευρώ και τόσο έχει και τώρα. Είναι 1000va 600w και με οθόνη 21 crt και το pc να δουλεύει εφαρμογές αντέχει 30 λεπτά. Aν καμιά φορά κατεβάζω αρχεία και κλείνω την οθόνη τότε αντέχει μέχρι και 5-6 ώρες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.161
Απάντηση: Re: UPS για projector?

Γι' αυτό σας φωνάζω εδώ για να προτιμάτε, όσοι μπορείτε τουλάχιστον να δώσετε τα χρήματα για ένα καλό επώνυμο γιουπιές.
Φοβερή λέξη!! Εξελληνισμός. Εύγε νέε μου.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: UPS για projector?

Φοβερή λέξη!! Εξελληνισμός. Εύγε νέε μου.

Τι να κάνω Μιχάλη μου, αφού δεν μπορώ να κάνω αλλαγή γλώσσας στο παράθυρο του μηνύματος! :141:

Αν ξεκινήσω αγγλικά μπορώ να γράψω μόνο αγγλικά, αν ξεκινήσω με ελληνικά μπορώ να γράψω μόνο ελληνικά! :111:

Δοκίμασα τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα! Τώρα, ή εγώ κάνω τη π@π@ριά, ή ο Στράτος που μου έστησε το πισί του σπιτιού... :116:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: UPS για projector?

Τι να κάνω Μιχάλη μου, αφού δεν μπορώ να κάνω αλλαγή γλώσσας στο παράθυρο του μηνύματος! :141:

Αν ξεκινήσω αγγλικά μπορώ να γράψω μόνο αγγλικά, αν ξεκινήσω με ελληνικά μπορώ να γράψω μόνο ελληνικά! :111:

Δοκίμασα τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα! Τώρα, ή εγώ κάνω τη π@π@ριά, ή ο Στράτος που μου έστησε το πισί του σπιτιού... :116:
Παναγιώτη ποιο browser χρησιμοποιείς;

Reaction score
0
Τελικά πήρα ενα MGE 500w. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: UPS για projector?

Τελικά πήρα ενα MGE 500w. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου.
Αν θέλεις πες μας από ποιο μαγαζί και πόσο και εάν δίνει ημίτονο το μοντέλο που πήρες. Θέλω να κάνω σύγκριση με τις τιμές του Multirama που βρήκα μερικά μοντέλα MGE, μόνο που κανείς τους εκεί μέσα δεν ήξερε αν δίνουν τετραγωνικό παλμό ή ημίτονο (τι είναι αυτό???:141:).

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: UPS για projector?

Δημήτρη, χρησιμοποιώ Internet Explorer έκδοση 7.0.5730.11. Λες να θέλει αναβάθμιση; :137:
Η καλύτερη αναβάθμιση που έχω να σου προτείνω για τον IE, είναι αντί γι' αυτόν, να χρησιμοποιείς το Firefox.

Reaction score
14
μιας και ανοίξατε θέμα για γιουπίές να σας πώ τι βρήκα.

Πρώτον μετά 2 χρόνια οι μπαταρίες και σε επώνυμο ψοφάνε όλες... οπότε με 12 ευρώ την μία (BOSCH απο τον Βενιέρη 12V 7ah) το ξαναφτιάχνεις σαν καινούργιο.

Δευτερον αν θές καινούργιο 800άρι που είναι υπεραρκετό για βιντεοπροβολείς πάς για το φθηνότερο της αγοράς LIMA UPS 800 VA LINE INTERACTIVE με 52 ευρώ (http://www.sdac.gr/e-shop/product_info.php?products_id=1656) - αγόρασα 4 τέτοια για το γραφείο και είναι αψογα αν εξαιρέσεις οτι δεν εχει κανένα κοντρόλ σειριακό ή usb με υπολογιστή, αλλά για προβολέα είναι ΟΚ.

MUSTEK UPS 800 USB RETAIL με 83 ευρω (Eshop.gr)

CLIPTECH UPS 1000VA LINE INTERACTIVE (80 euro priveshop.gr)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: UPS για projector?

Η καλύτερη αναβάθμιση που έχω να σου προτείνω για τον IE, είναι αντί γι' αυτόν, να χρησιμοποιείς το Firefox.
Συμφωνώ απόλυτα και μην ξεχάσεις να προσθέσεις το δωρεάν Ελληνικό ορθογραφικό λεξικό (add on). Πολύ χρήσιμο!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid