UPS θέμα

Reaction score
453
Έχω το Mustek 800VA.
Πάνω σε αυτό είναι συνδεδεμένα το pc, η οθόνη, ο εκτυπωτής, το router, ο εξωτερικός σκληρός και η βάση από το ασύρματο τηλέφωνο.
Μία δυο φορές που είχε κοπεί το ρεύμα, λειτούργησε κανονικά.
Πριν μία εβδομάδα που κόπηκε το ρεύμα για 1" έκλεισε αμέσως το pc.
Έκανα κάποιες δοκιμές και έβλεπα ότι κλείνοντας το ρεύμα, χωρίς κανένα φορτίο, έσβηνε και το ups.
Το σύνδεσα με usb για να δω το status του ups.
Όλα κανονικά όμως μου τα δείχνει. Τι πρέπει να κάνω;
Μηπως τα έχει παίξει η μπαταρία;

Attachments

Reaction score
14
εγώ Σωτήρη, κάνω το ακολουθο τέστ. Βάζω το UPS επανω σε πολύπριζο με διακόπτη ΟΝ/ΟFF

λειτουργώ το UPS στην θέση να δουλευει απο το ρευμα κ(δηλαδή σε Online κατάσταση, ώστε στην ουσία να φορτίζει.

Μετά κόβω το ρεύμα (απο τον διακόπτη του πολύπριζου) και εχοντας βάλει μια λάμπα 40watt επανω σαν φορτίο, καταγράφω σε πόσο χρόνο η λάμπα θα σβήσει. Ετσι μετράς την απόδοση σε VA και φυσικά σε watt.

Αν δείς οτι μια π.χ. 40άρα λάμπα βαστάει 1 ή 2 ώρες σε ένα 800άρι UPS τότε εχει ψωφήσει η μπαταρία του σίγουρα.

Στην δική σου περίπτωση αν εχεις ενα πολύμετρο ανοίγεις το UPS, και αφού αποσυνδέσεις την μπαταρία ή τις μπαταρίες τις μετράς να δείς πόσο γραφουν. λογικά θα εχουν πέσει αν το UPS σου είναι πάνω απο 18-24 μήνες... τόσο διαρκούν τα περισσότερα...

Reaction score
453
Μάλλον μπαταρία θα είναι γιατί το έχω 2 χρόνια περίπου.
Αυτό έχω κάνει περίπου.
Χωρίς φορτίο, κόβω το ρεύμα και το ups δεν ανάβει καθόλου.
Το ανάβω και αμέσως ξανασβήνει.
Απλώς κόλλησα γιατί το μπλοκ διάγραμμα μου δείχνει ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη 100%.
Πόσο πάει περίπου μία μπαταρία;

Reaction score
2
Εχμ, νομιζω οτι θα εχει παραπανω απο μια. Εαν δεν απατωμαι, το δικο μου 600ρι (που ειναι διακοσμητικο εδω και κανα χρονο τουλαχιστον, δεν κραταει τιποτα) εχει 2 12v 6Ah.

Reaction score
14
KLA-1240 Μπαταρία , επαναφορτιζόμενη μολύβδου 10 ΤΕΜΑΧΙΟ 15.90
12V, 4Ah, Διαστάσεις : 90 x 70 x 101

KLA-1245 Μπαταρία , επαναφορτιζόμενη μολύβδου 10 ΤΕΜΑΧΙΟ 17.01
12V, 4.5Ah, Διαστάσεις : 48 x 101 x 107

KLA-1250 Μπαταρία , επαναφορτιζόμενη μολύβδου 10 ΤΕΜΑΧΙΟ 18.00

KLA-1270 Μπαταρία , επαναφορτιζόμενη μολύβδου 10 ΤΕΜΑΧΙΟ 25.00
12V, 7Ah, Διαστάσεις : 151 x 65 x 95

KLA-1270S Μπαταρία, 12V, 7Ah, 95x65x101 10 ΤΕΜΑΧΙΟ 26.00

Reaction score
453
Τελικά άλλαξα μπαταρία και όλα είναι οκ.
To manual έγραφε ότι παίρνει μία 12V 9Ah.
Δεν βρήκα όμως στο μαγαζί με 9Ah, είχε μόνο με 7,2Ah με κόστος 15€.

Reaction score
14
πολύ καλό!!! Μόνο που τώρα με την μικρότερη μπαταρία αντί για π.χ. 10 λεπτά θα σου βαστάει 8 λεπτά

Αλλά τελικά βλέπεις οτι οι μπαταρίες σκάνε πάντα και σχεδόν όλοι πετάνε τα UPS τους. Στο γραφείο σκάσανε 8 UPS 600άρια και με κόστος 15 ευρώ το ένα τα φτιάξαμε όλα μέσα σε 2 ώρες!

Καλορίζικο. Κάνε μια καλή φόρτιση για πρώτη φορά. Χωρίς φορτίο απλά βάλτο στην πρίζα να κάψει όλη νύχτα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: UPS θέμα

Απλώς κόλλησα γιατί το μπλοκ διάγραμμα μου δείχνει ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη 100%.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ (εχω το ίδιο ups, και φυσικά το ίδιο πρόγραμμα ελέγχου), είναι πως οι ενδείξεις του διαγράμματος δεν είναι και τόσο σόι... Π.χ. εμένα, έτσι όπως το δοκίμαζα και το έβγαζα από το ρεύμα, σχεδόν αμέσως έπεφτε στα 2/3 της χωρητικότητας της μπαταρίας... Εκεί κόλλαγε και έπεφτε σιγά σιγά... Μετά με το που ξανάνοιγα το ρεύμα, πήγαινε κατευθείαν στο 100% ! Επίσης ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να κλείνει την ώρα που ήθελα, έκλεινε μόνιμα στο 5λεπτο (το ups). Στην αρχή νομίζοντας ότι έχει πρόβλημα, το άλλαξα... Μετά από έλεγχο -και καλά- μου δώσαν ένα άλλο ίδιο, που έκανε ακριβώς το ίδιο κλείσιμο στο 5λεπτο...

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: UPS θέμα

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ (εχω το ίδιο ups, και φυσικά το ίδιο πρόγραμμα ελέγχου), είναι πως οι ενδείξεις του διαγράμματος δεν είναι και τόσο σόι... Π.χ. εμένα, έτσι όπως το δοκίμαζα και το έβγαζα από το ρεύμα, σχεδόν αμέσως έπεφτε στα 2/3 της χωρητικότητας της μπαταρίας... Εκεί κόλλαγε και έπεφτε σιγά σιγά... Μετά με το που ξανάνοιγα το ρεύμα, πήγαινε κατευθείαν στο 100% ! Επίσης ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να κλείνει την ώρα που ήθελα, έκλεινε μόνιμα στο 5λεπτο (το ups). Στην αρχή νομίζοντας ότι έχει πρόβλημα, το άλλαξα... Μετά από έλεγχο -και καλά- μου δώσαν ένα άλλο ίδιο, που έκανε ακριβώς το ίδιο κλείσιμο στο 5λεπτο...
Δεν μας λες και τη μάρκα αυτού, έτσι ώστε να ξέρουμε τι να αποφεύγουμε

Reaction score
0
Απάντηση: UPS θέμα

Αυτο για το οποίο ξεκίνησε ο sothoms αυτο το τόπικ... Mustek 800.

Ομως ξαναλέω, το ups δείχνει να δουλεύει μια χαρά.. το πρόγραμμα δεν φαίνεται να μπορεί πραγματικά να το ελένξει σωστά, και να εκμεταλευτει τις δυνατότητες του... (αυτά προσωπική άποψη).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis