Upscale DVD - απορίες

Reaction score
0
Κατ αρχήν καλώς σας βρήκα...διαβάζω το forum αρκετό καιρό αλλά ήρθε η ώρα να γίνω μέλος με μια απορία..Αγόρασα ένα χαμηλού κόστους dvd player (Pionner 220v-k 80 ευρώ) γιατί δεν μου άρεσε η ποιότητα που είχα σε απλά dvd με τη νέα μου τηλεόραση LG 42LH5000 και διαβάζοντας αυτό με το upscale πήρα το παραπάνω player. Δεν θα σας κουράσω πολύ αλλά είδα διαφορά στην ποιότητα και η απορία μου αφορά τη λειτουργία του upscaling στο μέγεθος της οθόνης. Γεμίζει όλη την οθόνη της τηλεόρασης ή απλά μόνο την ποιότητα?. Δοκίμασα μερικά dvd αλλά μερικά μου τα έδειχνε ναι μεν σε 16/9 αλλά πάνω και κάτω υπήρχε το γνωστό κενό που αφήνει στην οθόνη. Έτσι πρέπει να είναι ή δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει? Το σύνδεσα φυσικά μέσω θύρας HDMI.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.830
Απάντηση: Upscale DVD - απορίες

μερικά μου τα έδειχνε ναι μεν σε 16/9 αλλά πάνω και κάτω υπήρχε το γνωστό κενό που αφήνει στην οθόνη. Έτσι πρέπει να είναι ή δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει? Το σύνδεσα φυσικά μέσω θύρας HDMI.
Έτσι πρέπει να το κάνει γιατί αυτές οι ταινίες είναι 22:9.

Το DVD βγάζει 575 γραμμές και το player σου κάνει upscale

σε 720 ή 1080.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την απάντηση...ας είναι...δοκιμάζοντας άλλα dvd τα έπαιζε , όχι όλα, σε full screen..ευχαριστημένος για την ώρα...αν και διαβάζοντας λίγο περισσότερο το όλο θέμα είναι και λίγο έως πολύ marketing...αλλά δυστυχώς παίρνω βιαστικές αποφάσεις από την άποψη ότι ήταν ίσως καλύτερα με λίγα παραπάνω να έπαιρνα ένα media player (WD Live):107:

Reaction score
2.708

Άλλη κατηγορία εκεί φίλε μου .
Βλέπω μια ταινία την εβδομάδα (που χρόνος) και μετά από 6 ταινίες ( έχω 6 εβδομάδες το wdtv) και εκεί που έλεγα αφού άρχισα να το συνηθίζω πως εντάξει και με το pioneer dv410 καλά έβλεπα σε TV 42" HD READY , έβαλα στο pioneer μια απλή ταινία dvd για να δω μια συγκεκριμένη σκηνή .
Απλά το χάος .
Βέβαια μη συγκρίνουμε τα MKV φτιαγμένα από blue ray με το upscale σε απλά dvd ...............................................είναι εντελώς άδικο .

Την πρώτη φορά που το σύνδεσα , κάθισα και είδα κάτι HD κλιπάκια από απόσταση 2 μέτρων και μονολογούσα : Χαλάλι , χαλάλι , χαλάλι

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Upscale DVD - απορίες

Ευχαριστώ για την απάντηση...ας είναι...δοκιμάζοντας άλλα dvd τα έπαιζε , όχι όλα, σε full screen..ευχαριστημένος για την ώρα...αν και διαβάζοντας λίγο περισσότερο το όλο θέμα είναι και λίγο έως πολύ marketing...αλλά δυστυχώς παίρνω βιαστικές αποφάσεις από την άποψη ότι ήταν ίσως καλύτερα με λίγα παραπάνω να έπαιρνα ένα media player (WD Live):107:
Μπορείς να κάνεις το εξής για να δεις τι ψάρια πιάνει το upscaling του DVD και της TV σου. Δοκίμασε να δεις το ίδιο σε 1080i, 720p, 576p και 576i (αυτό το τελευταίο ουσιαστικά δίνει την πληροφορία όπως είναι στο δίσκο γραμμένη).
Στο δικό μου Pioneer DV-600 η καλύτερη εικόνα στη δική μου 42LH5000 είναι στα 1080p. Αυτό σημαίνει ότι το player κάνει καλύτερο scaling από τη συγκεκριμένη TV. Σε κοντινά πλάνα δε (πρόσωπα κλπ), η λεπτομέρεια της εικόνας είναι πάρα πολύ καλή.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Upscale DVD - απορίες

Άλλη κατηγορία εκεί φίλε μου .
Βλέπω μια ταινία την εβδομάδα (που χρόνος) και μετά από 6 ταινίες ( έχω 6 εβδομάδες το wdtv) και εκεί που έλεγα αφού άρχισα να το συνηθίζω πως εντάξει και με το pioneer dv410 καλά έβλεπα σε TV 42" HD READY , έβαλα στο pioneer μια απλή ταινία dvd για να δω μια συγκεκριμένη σκηνή .
Απλά το χάος .
Βέβαια μη συγκρίνουμε τα MKV φτιαγμένα από blue ray με το upscale σε απλά dvd ...............................................είναι εντελώς άδικο .

Την πρώτη φορά που το σύνδεσα , κάθισα και είδα κάτι HD κλιπάκια από απόσταση 2 μέτρων και μονολογούσα : Χαλάλι , χαλάλι , χαλάλι
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ...βλέπω μια ταινία την εβδομάδα και αν την δω κι αυτή αλλά είχα βάλει μερικά από τα dvd που έβλεπαν οι γιοί μου και μπορώ να πω ότι η διαφορά με upscale ειδικά ταινίες του στυλ "μπαμπούλας ΑΕ" κλπ η ποιότητα ήταν πάνω από το αναμενόμενο. Φυσικά για να καταλάβετε και την άγνοιά μου το πήρα θεωρώντας ότι το upscale προσαρμόζει την ταινία σε όλη την οθόνη της τηλεόρασης χωρίς τα κενά πάνω-κάτω με την ίδια ποιότητα που είχε ένα απλό dvd και όχι ότι στο ίδιο παράθυρο που εμφανίζει την ταινία ανεβάζει την ποιότητα (εδώ αν είναι βαράτε με:107:). Τώρα όσον αφορά τον media player σωστά πάω να συγκρίνω 2 ανόμοια πράγματα...δεν πήγα σε αυτή τη λύση γιατί η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο και μέσω usb θύρας της τηλεόρασης μπορώ και βλέπω ταινίες mkv που εκεί δεν υπάρχει φυσικά μέτρο σύγκρισης. Το ίδιο είπα κι εγώ...χαλάλι ! (για την αγορά της τηλεόρασης)

Μπορείς να κάνεις το εξής για να δεις τι ψάρια πιάνει το upscaling του DVD και της TV σου. Δοκίμασε να δεις το ίδιο σε 1080i, 720p, 576p και 576i (αυτό το τελευταίο ουσιαστικά δίνει την πληροφορία όπως είναι στο δίσκο γραμμένη).
Στο δικό μου Pioneer DV-600 η καλύτερη εικόνα στη δική μου 42LH5000 είναι στα 1080p. Αυτό σημαίνει ότι το player κάνει καλύτερο scaling από τη συγκεκριμένη TV. Σε κοντινά πλάνα δε (πρόσωπα κλπ), η λεπτομέρεια της εικόνας είναι πάρα πολύ καλή.
Το έκανα αυτό που μου λες και τελικά κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα με το δικό σου. Όπως είπα και πριν η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανής αν και από την ασχετοσύνη μου, το αγόρασα, όταν διαβάζοντας έβγαλα άλλο συμπέρασμα για τη λειτουργία του upscaling (προσαρμογή εικόνας σε όλη την οθόνη).

Αλλά εφόσον είναι έτσι, καλό είναι κι αυτό, όπως καλό είναι ότι ήταν η αφορμή να γνωρίσω την κοινότητα από κοντά και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό, γιατί οι γνώσεις σας εδώ μέσα είναι κορυφαίες και νομίζω θα μάθω πολλά:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa