Upscaling στους projectors?

Reaction score
0
Υποστηριζεται και αν ναι σε ποιους projectors?
Ενας projector 720ρ μπορει να αναβαθμισει ενα σημα που ερχεται στην εισοδο του στα 720ρ (και αντιστοιχα ενας 1080p στα 1080p) η το upscaling υποχρεωτικα πρεπει να γινει στον ενισχυτη η στο player?

GTX

Reaction score
39
Κάθε προβολέας μετατρέπει ό,τι σήμα δεχτεί σε αυτό της εγγενής του ανάλυσης. Αν ο προβολέας πχ είναι 720p και του δώσεις σήμα από DVD αυτός θα το μετατρέψει σε 720p για να το δείξει, αντίστοιχα αν είναι 1080p. Αν από την άλλη του δώσεις ανάλυση μεγαλύτερη από τη δική του, τότε θα το κάνει downscale, πχ αν δώσεις 1080p σε έναν 720p τότε θα το κάνει downscale σε 720p για να το δείξει. Όλοι οι προβολείς έχουν ενσωματωμένο scaler (κάποιοι έχουν και εξωτερικό) συνήθως είναι προτιμότερο να αναθέσεις το scaling σε κάποιον εξωτερικό scaler και να τροφοδοτείς τον προβολέα στην εγγενή του ανάλυση ώστε να μην ενεργοποιείται ο ενσωματωμένος που συνήθως είναι κατώτερης ποιότητας από αυτόν που έχει μια καλή πηγή.

Reaction score
0
OK clear. Με ποια κριτηρια λοιπον επιλεγεις το upscaling? Αν θα το κανεις δηλαδη στον προτζεκτορα, στη πηγη η στον ενισχυτη? Ποιος μου λεει οτι ο scaler του προτζεκτορα ειναι καλυτερο απο αυτο της πηγης η του ενισχυτη η αντιστροφα? Ρωταω γιατι πραγματικα εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω με αποτελεσμα να μην μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα. Εχω μαλλον αποφασισει να μην επενδυσω σε ενισχυτη που περιλαμβανει scaler και να το αφησω να το κανει το dvd η το PS3 και ο προτζεκτορας στη περιπτωση αναλογικου σηματος (αφου προηγουμενως ο ενισχυτης το εχει μετατρεψει σε ψηφιακο). Γνωμες?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Upscaling στους projectors?

OK clear. Με ποια κριτηρια λοιπον επιλεγεις το upscaling? Αν θα το κανεις δηλαδη στον προτζεκτορα, στη πηγη η στον ενισχυτη? Ποιος μου λεει οτι ο scaler του προτζεκτορα ειναι καλυτερο απο αυτο της πηγης η του ενισχυτη η αντιστροφα? Ρωταω γιατι πραγματικα εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω με αποτελεσμα να μην μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα. Εχω μαλλον αποφασισει να μην επενδυσω σε ενισχυτη που περιλαμβανει scaler και να το αφησω να το κανει το dvd η το PS3 και ο προτζεκτορας στη περιπτωση αναλογικου σηματος (αφου προηγουμενως ο ενισχυτης το εχει μετατρεψει σε ψηφιακο). Γνωμες?
Ο καλύτερος οδηγός είναι τα μάτια σου. Δοκίμασε όλες τις εναλλακτικές περιπτώσεις και κράτα την καλύτερη.
Αυτό που πρέπει να αποφύγεις πάντως, είναι τα διαδοχικά re-scallings. Να πάρεις δηλαδή υλικό SD, να το βγάλεις upscaled 1080 από τον player και να το τροφοδοτήσεις σε native 720p προβολέα (στη μάνα σου το είπες; :crazy_1:)

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Upscaling στους projectors?

Αυτο που γραφει ο Δημητρης ειναι σωστοτατο.

Στο δικο μου setup με player το Panasonic S97 και προβολεα τον Optoma HD80 την καλυτερη εικονα απο DvD την παιρνω με σημα 576p.
Με διαφορες δοκιμες και συνδυασμούς που εκανα διαπιστωσα,οτι,ο αποπλεκτης του Panasonic ειναι καλυτερος αλλα ο Optoma εχει καλυτερο upscaler.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid